Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen kopen

Voordat u zonnepanelen gaat kopen en vergelijken, is het verstandig om eerst te gaan oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk belangrijk om u zich af te vragen welke zonnepanelen-installateurs er zijn en voor welke subsidies voor zonnepanelen u in aanmerking komt? Op deze pagina staan de belangrijkste punten beschreven waarop u moet letten bij het kopen van zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen kan ik het beste kopen?

Het aantal zonnepanelen hangt af van uw energiegebruik. Het is niet verstandig om meer energie op te wekken dan uw energieverbruik is.  Als u meer energie opwekt dan wat u zelf gebruikt, krijgt u voor de extra opgewekte energie een vergoeding. Dit wordt ook wel salderen genoemd. De vergoeding is verschillend per energiebedrijf, maar het gemiddelde is 0,08 eurocent per kWh. Hieronder staat een tabel met het gemiddelde energieverbruik per persoon en het benodigde gemiddeld aantal panelen.

Aantal zonnepanelen kopen

Het is ook belangrijk dat er genoeg ruimte is op uw dak om alle zonnepanelen te kunnen plaatsen. Indien er niet genoeg ruimte is of de prijs per zonnepaneel is te duur, kan er gekozen worden om minder te plaatsen. De overige benodigde stroom wordt dan aangevuld middels reguliere stroom van een energieleverancier. Ook in dit geval kan er nog steeds veel winst behaald worden.

Zie ook

Wat zijn de prijzen van zonnepanelen?

De prijzen zijn de afgelopen jaren flink omlaag gegaan. In de tabel hieronder kunt u de gemiddelde prijzen zien. Lees verder op : prijzen zonnepanelen.

beste merken zonnepanelen

Waaruit bestaan de prijzen?

De installatiekosten komen overheen met 25% van de totale kosten. De materiaalkosten, voornamelijk de zonnepanelen en de omvormer, komen neer op 75% van de totale kosten. Hieronder zijn de kosten van pv panelen visueel gemaakt in een cirkeldiagram.

kostenverdeling-zonnepanelen

Welke panelen kunt u het beste aanschaffen?

Er zijn veel verschillende merken zonnepanelen uit verschillende landen in de zonnepanelen-industrie. Indien u contact hebt met een zonnepanelen-installateur is het belangrijk om te weten met welke merken zij werken en uit wel land deze afkomstig zijn. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de merken die op de markt zijn. Er zijn verschillende testinstituten, zoals bijvoorbeeld Photon, die zonnepanelen-merken testen. Het kan nadelig zijn als de fabrikant buiten Europa zit, omdat deze indien uw zonnepaneel-bedrijf zich wil beroepen op de fabrieksgarantie de fabriek voor u vaak niet of lastig bereikbaar is. Indien de fabrikant uit Europa komt is dit niet van toepassing. Meer informatie over de beste zonnepanelen vindt u op de pagina: “Beste zonnepanelen

Zie ook

beste zonnepanelen

Soorten

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Het soort zonnepaneel heeft invloed op het te leveren rendement en de hoogte van uw aankoopbedrag. Als u zonnepanelen gaat kopen is het belangrijk om de verschillen te weten. Bekijk ook “zonnepanelen mono of poly.

Polykristallijne zonnepanelen

  • Goedkoper in aanschaf
  • Lager rendement
  • Iets beter met indirect licht

POLYKRISTALLIJNE-ZONNEPANELEN-124x150

Monokristallijne zonnepanelen

  • Hoger rendement
  • Duurder in aanschaf
  • Beter vermogensbehoud

Monokristallijne-zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

  • Zeer goed bij indirect licht
  • Gevaarlijke spanning van het dak
  • Niet te gebruiken met micro omvormer

Dunne-film-zonnepanelen

Is mijn dak geschikt?

Wanneer u er over nadenkt om zonnepanelen te installeren, zult u rekening moeten houden met enkele factoren. Het is namelijk belangrijk om na te gaan of u een plat dak of een schuin dak en wat de oppervlakte van het dak is. Denk daarnaast ook aan de orientatie en de constructie van uw dak.

Zie ook

Hoe werkt een zonnepanelen-installatie?

Bij een zonnepaneel-installatie heeft u de volgende onderdelen nodig:

– Zonnepanelen

Omvormer

– Data management

– Aparte groep met teruglevering – Bevestiging

Zie ook

zonnepanelen installatie

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Nederland. Hierbij moet u eerst kijken of het gaat om een zakelijke of particuliere aankoop. Een aantal voorbeelden voor een particulier is dat u uw btw kan terugvragen, u subsidies vanuit de provincie en gemeente kunt krijgen en natuurlijk de individuele energiebespaarlening. Voor de zakelijke koper gaat het vaak om een extra fiscaleaftrek op de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting.

Zie ook

Omgevingsvergunning?

Bij het kopen en plaatsen van zonnepanelen heeft u in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning nodig.  Één van de voorwaarden is wel dat uw gebouw geen rijksmonument is of een andere bescherming geniet. Indien u zonnepanelen wilt plaatsen op een andere plaats dan op uw dak, is er meestal wel een omgevingsvergunning nodig. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u bekijken via www.omgevingsloket.nl

Zie ook

Hoe moet ik een leverancier kiezen?

Bij het kiezen van een leverancier is het belangrijk dat hij vakbekwaam is. Het is namelijk belangrijk dat de zonnepanelen goed geïnstalleerd worden voor een optimale stroomopbrengst. Dit voorkomt schade aan de dakconstructie of het vroegtijdig stuk gaan.

Het is belangrijk dat u meerdere offertes van verschillende zonnepanelen-bedrijven vergelijkt. Er zit veel verschil tussen de prijzen en garanties van aanbieders. Ook is het verstandig om mensen in uw omgeving te vragen of ze ook zonnepanelen willen kopen. Veel bedrijven geven voor een grotere afname extra korting. Informatie en offertes van leveranciers kunt u telefonisch of via het internet aanvragen. Bij 123zonnepanelenvergelijken.nl kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Vraag altijd een vrijblijvend adviesgesprek aan, mogelijk via de telefoon, maar het liefst bij u thuis, voor een vrijblijvende offerte.

Voor het kiezen van een leverancier heeft 123zonnepanelenvergelijken.nl een E-book samengesteld. Hierin staat waar u op moet letten vóór, tijdens en na het gesprek met een zonnepaneel-bedrijf.

Zie ook:

zonnepanelen leverancier

Tips bij het kopen zonnepanelen

1) Onafhankelijke partijen, zoals Milieu Centraal, raden aan om zonnepanelen met elkaar te vergelijken voordat u tot het kopen over gaat. Hierdoor kunt u flink besparen op de kosten van zonnepanelen. U kunt makkelijk en vrijblijvend offertes aanvragen bij 123zonnepanelenvergelijken.nl.

2) Over het algemeen heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Er zijn echter uitzonderingen zoals bijvoorbeeld een monument. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u vinden op www.omgevingsloket.nl

3) Indien u van plan bent zonnepanelen te kopen en te plaatsen, moet u rekening houden met de afstand tussen de zonnepanelen en uw dakrand. Indien de zonnepanelen te dicht bij de dakrand liggen, kan dit meer schade aanbrengen, waardoor de opbrengsten van de zonnepanelen lager worden.

4) Sinds 2013 kunt u als particulier de btw op de aankoop en installatie van de panelen terugvragen. Meer informatie hierover kunt u vinden in dit pdf.

Tips kopen zonnepanelen

Overige tips

Garanties:  Het is belangrijk dat er gekeken wordt naar de garanties die u krijgt, van zowel de leverancier, de importeur als de fabrikant. Er zijn zonnepanelen- bedrijven die vermogensgarantie aanbieden. Een vermogensgarantie is een garantie die garandeert dat u bijvoorbeeld voor een bepaalde periode 90 % vermogen uit uw zonnepanelen haalt. Ook een opbrengstverzekering is in een aantal gevallen mogelijk.

Let op de keurmerken: Een keurmerk hoeft niet altijd te betekenen dat de zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn. Kijk goed wat voor keurmerken de zonnepanelen (en installateurs)  hebben en wat deze betekenen. Het betekent niet dat een zonnepaneel zonder keurmerk per definitie slecht is, maar deze zijn lastiger te beoordelen.

Zonnepanelen vergelijken:  Omdat er veel verschillende zonnepanelen-installateurs zijn met verschillende merken zonnepanelen is het moeilijk om een keuze te maken. Daarom is het verstandig om zonnepanelen-offertes aan te vragen waardoor u flink wat geld kunt besparen en tevens kunt vergelijken. Bij het vergelijken adviseren wij niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar het merk zonnepaneel, de voorwaarden, garanties en referenties.  Er zijn bijkomende kosten bij het kopen van zonnepanelen. Hierbij moet je denken aan een omvormer, bekabeling en bevestigingsmateriaal. Houdt er wel rekening mee dat niet elke omvormer past bij elk zonnepaneel. Bekijk onderstaande aflevering voor meer informatie.

Shares
Share This