Zonnepanelen vergelijken

Groen vinkje Vrijblijvend en gratis

Groen vinkje Afhankelijk en objectief

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40%!

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen vergt wat voorbereiding. Voordat u zonnepanelen gaat kopen en vergelijken, is het verstandig om zich eerst te oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Welke zonnepanelen-installateurs zijn er? Welke subsidies voor zonnepanelen zijn er mogelijk? Hieronder staan de belangrijkste punten beschreven waarop u moet letten.

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen ? Wat zijn de kosten.

De kosten om zonnepanelen kopen zijn de afgelopen jaren flink omlaag gegaan. De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen die u nodig hebt om in uw energieverbruik te voorzien. Hieronder staat een tabel met het gemiddelde energieverbruik per persoon en het benodigde aantal zonnepanelen. Ook staan in deze tabel de gemiddelde prijzen van zonnepanelen, inclusief omvormer en installatie.

Bent u nu (zoals veel anderen) enthousiast om zonnepanelen aan te schaffen? Schrijf dan gratis in en ontvang vrijblijvend offertes. Kijk wat de mogelijkheden voor u zijn! Lees vooral ook de overige informatie op deze website om uw kennis over zonnepanelen te vergroten.

Aantal-zonnepanelen

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu offertes aan bij zonnepanelen specialisten!

Wat zijn de beste merken/landen.

Er zijn veel verschillende merken uit verschillende landen in de zonnepanelen-industrie. Indien u contact hebt met een zonnepanelen-installateur is het belangrijk om te achterhalen wat het merk van de zonnepanelen is en uit wel land het komt. Er zitten grote verschillen tussen de merken zonnepanelen die op de markt zijn. Er zijn verschillende testinstituten, zoals bijvoorbeeld Photon, die zonnepanelen-merken testen.

Het kan nadelig zijn als de fabrikant buiten Europa zit. Dit kan een nadeel zijn indien uw zonnepaneel-bedrijf zich beroept op fabrieksgarantie en de fabriek voor u niet of lastig bereikbaar is. Indien de fabrikant uit Europa komt is dit niet van toepassing.

Voor meer informatie over de beste zonnepanelen merken/landen vindt u op de pagina: “Beste zonnepanelen

Beste merken zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen kopen brengt veel tijd met zich mee. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Het soort zonnepaneel heeft invloed op het geleverde rendement en de hoogte van uw aankoopbedrag. Als u zonnepanelen gaat  kopen is het belangrijk de verschillen te weten tussen de soorten zonnepanelen.

POLYKRISTALLIJNE ZONNEPANELEN
  • Goedkoper in aanschaf
  • Lager rendement
  • Iets beter met indirect licht

MONOKRISTALLIJNE ZONNEPANELEN
  • Hoger rendement
  • Duurder in aanschaf
  • Beter vermogensbehoud

DUNNE FILM ZONNEPANELEN
  • Zeer goed bij indirect licht
  • Gevaarlijke spanning van het dak
  • Niet te gebruiken met micro-omvormers

Hoe belangrijk is de kwaliteit van zonnepanelen?

Er zijn veel verschillende merken uit verschillende landen in de zonnepanelen-industrie. Indien u contact hebt met een zonnepanelen-installateur en u wilt zonnepanelen kopen is het belangrijk om te achterhalen wat het merk van de zonnepanelen is en uit wel land het komt. Er zitten grote verschillen tussen de merken zonnepanelen die op de markt zijn. Er zijn verschillende testinstituten, zoals bijvoorbeeld Photon, die zonnepanelen-merken testen.

Het kan nadelig zijn als de fabrikant buiten Europa zit. Dit kan een nadeel zijn indien uw zonnepaneel-bedrijf zich beroept op fabrieksgarantie en de fabriek voor u niet of lastig bereikbaar is. Indien de fabrikant uit Europa komt is dit niet van toepassing.

Beste zonnepanelen kiezen

Hoe werkt een zonnepanelen-installatie?

Bij een zonnepaneel-installatie horen de volgende onderdelen:

– Zonnepanelen

– Omvormer

– Data management

– Aparte groep met teruglevering

– Bevestiging

 

zonnepanelen installatie

Omgevingsvergunning?

Bij het zonnepanelen van kopen en te plaatsen heeft u in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning nodig.  Één van de voorwaarden is wel dat uw gebouw geen rijksmonument is of een andere bescherming geniet. Indien u zonnepanelen wilt plaatsen op een andere plaats dan op uw dak, is er meestal ook een omgevingsvergunning nodig. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u bekijken via www.omgevingsloket.nl

Hoe moet ik een zonnepanelen-leverancier kiezen?

Bij het kiezen van een leverancier is het belangrijk dat hij vakbekwaam is. Het is namelijk belangrijk dat de zonnepanelen goed geïnstalleerd worden voor een optimale stroomopbrengst. Dit voorkomt schade aan de dakconstructie of het vroegtijdig stuk gaan van de zonnepanelen.

Het is belangrijk dat u meerdere aanbiedingen van verschillende zonnepanelen-bedrijven vergelijkt. Er zit veel verschil tussen de prijzen en garanties van aanbieders. Ook is het verstandig om mensen in uw omgeving te vragen of ze ook zonnepanelen willen kopen. (Veel bedrijven geven voor meerdere afname extra korting)

zonnepanelen leverancier

Informatie en offertes van leveranciers kunt u telefonisch of via het internet aanvragen. Via 123zonnepanelenvergelijken.nl kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen.

Vraag altijd een vrijblijvend adviesgesprek (via de telefoon maar het liefst bij u thuis) voor een vrijblijvende offerte.

Voor het kiezen van een leverancier heeft 123zonnepanelenvergelijken.nl een E-book samengesteld. Hierin staat waar u op moet letten vóór, tijdens en na het gesprek met een zonnepaneel-bedrijf.

Tips bij het kopen van zonnepanelen

1) Onafhankelijke partijen,  zoals Milieu Centraal, raden aan om zonnepanelen met elkaar te vergelijken voordat u tot kopen over gaat. Hierdoor kunt u flink op de kosten van zonnepanelen besparen.  U kunt offertes aanvragen bij 123zonnepanelenvergelijken.nl

2) in het algemeen heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Er zijn uitzonderingen zoals bijvoorbeeld een monument. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u vinden op www.omgevingsloket.nl

3) Indien u van plan bent zonnepanelen te kopen en te plaatsen, moet u rekening houden met de afstand tussen de zonnepanelen en uw dakrand. Indien de zonnepanelen te dicht bij de dakrand liggen, kan dit meer schade opleveren, waardoor de opbrengsten van de zonnepanelen lager wordt. 

4) Sinds 2013 kunt u als particulier de btw op de aankoop en installatie van de panelen terugvragen.

Tips kopen zonnepanelen

Overige tips bij het kopen

Garanties:  Het belangrijk dat er gekeken wordt naar de garanties die u krijgt, van zowel de leverancier, de importeur of de fabrikant. Er zijn zonnepanelen- bedrijven die vermogensgarantie aanbieden. Een vermogensgarantie is een garantie die garandeert dat u bijvoorbeeld voor een bepaalde periode 90 % vermogen uit uw zonnepanelen haalt. Ook een opbrengstverzekering is soms mogelijk.

Let op de keurmerken: Een keurmerk hoeft niet altijd te betekenen dat de zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn. Kijk goed wat voor keurmerken de zonnepanelen (en installateurs)  hebben en wat deze betekenen. Het betekent niet dat een zonnepaneel zonder keurmerk per definitie slecht is, maar deze zijn lastiger te beoordelen.

Zonnepanelen vergelijken:  Omdat er veel verschillende zonnepanelen-installateurs zijn met verschillende merken zonnepanelen is het moeilijk om een keuze te maken. Daarom is het verstandig om zonnepanelen-offertes aan te vragen waardoor u flink wat geld kunt besparen. Bij het vergelijken adviseren wij niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar het merk zonnepaneel, de voorwaarden, garanties en referenties.  Er zijn bijkomende kosten bij het kopen van zonnepanelen. Hierbij moet je denken aan een omvormer, bekabeling en bevestigingsmateriaal. Houdt er wel rekening mee dat niet elke omvormer past bij elk zonnepaneel.

Vergelijk zonnepanelen-offertes

Wilt u panelen kopen? Vergelijk dan zonnepanelen-offertes. Het kopen van zonnepanelen kost tijd en energie. Wij bieden u een service waarbij u gratis meerdere offertes kunt vergelijken van zonnepanelen-installateurs uit uw eigen regio. Het vergelijken van zonnepanelen levert u besparing op bij het kopen van zonnepanelen en zorgt er voor dat u de juiste kwaliteit kiest.

Het gaat als volgt in zijn werking:

Vergelijken zonnepanelen offertes

1) Laat uw gegevens hieronder achter. U krijgt een E-book waarop u moet letten bij het kopen van zonnepalen.
2) Uw gegevens worden doorgestuurd naar 6 lokale installateurs.

3) U krijgt een E-book waarop u moet letten bij het kopen van
zonnepalen.
4) Deze bedrijven nemen contact met u op. Wij adviseren om een gratis adviesgesprek aan te vragen.
5) Vergelijk op basis van prijs, kwaliteit, voorwaarden en garanties.
6) Bespaar tot wel 40% op de kosten van uw zonnepanelen!

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Shares
Share This