Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen doet u meestal niet even, het vraagt wat voorbereiding. Voordat u zonnepanelen gaat kopen en vergelijken, is het verstandig om eerst te oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk belangrijk om u zich af te vragen welke zonnepanelen-installateurs er zijn? Welke subsidies voor zonnepanelen er mogelijk zijn? Op deze pagina staan de belangrijkste punten beschreven waarop u moet letten bij het kopen van zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen kan ik het beste kopen?

Het aantal zonnepanelen hangt af van uw energiegebruik. Het is niet verstandig om meer energie op te wekken dan uw energieverbruik is.  Als u meer energie opwekt dan wat u zelf gebruikt, krijgt u voor de extra opgewekte energie een vergoeding. Dit wordt ook wel salderen genoemd. De vergoeding is verschillend per energiebedrijf, maar het gemiddelde is 0,08 eurocent per kWh.

Hieronder staat een tabel met het gemiddelde energieverbruik per persoon en het benodigde gemiddeld aantal zonnepanelen.

Aantal zonnepanelen kopen

Het is ook belangrijk dat er genoeg ruimte is op uw dak om alle zonnepanelen te kunnen plaatsen. Indien er niet genoeg ruimte is of de prijzen van zonnepanelen zijn te duur, kan er gekozen worden om minder zonnepanelen te plaatsen. De overige benodigde stroom wordt dan aangevuld middels reguliere stroom van een energieleverancier. Ook in dit geval kan er nog steeds veel winst behaald worden.

checklist zonnepanelen kopen

Wilt u zonnepanelen kopen? maak dan gebruik van onze gratis checklist!

Wat zijn de prijzen van zonnepanelen?

De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink omlaag gegaan. In de tabel hieronder kunt u de gemiddelde prijzen zien.

beste merken zonnepanelen

Waaruit bestaan de prijzen van zonnepanelen?

De installatiekosten komen overheen met 25% van de totale kosten. De materiaalkosten, voornamelijk de zonnepanelen en de omvormer, komen neer op 75% van de totale kosten. Hiernaast zijn de kosten van pv panelen visueel gemaakt in een cirkeldiagram.

kostenverdeling-zonnepanelen

Welke zonnepanelen kunt u het beste aanschaffen?

Er zijn veel verschillende merken uit verschillende landen in de zonnepanelen-industrie. Indien u contact hebt met een zonnepanelen-installateur is het belangrijk om te achterhalen wat het merk van de zonnepanelen is en uit wel land deze afkomstig zijn. Er zitten grote verschillen tussen de merken zonnepanelen die op de markt zijn. Er zijn verschillende testinstituten, zoals bijvoorbeeld Photon, die zonnepanelen-merken testen.

Het kan nadelig zijn als de fabrikant buiten Europa zit. Dit kan een nadeel zijn indien uw zonnepaneel-bedrijf zich beroept op fabrieksgarantie en de fabriek voor u niet of lastig bereikbaar is. Indien de fabrikant uit Europa komt is dit niet van toepassing.

Meer informatie over de beste zonnepanelen vindt u op de pagina: “Beste zonnepanelen

beste zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

 

Zonnepanelen kopen kost tijd. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Het soort zonnepaneel heeft invloed op het geleverde rendement en de hoogte van uw aankoopbedrag. Als u zonnepanelen gaat kopen is het belangrijk om de verschillen te weten tussen de soorten zonnepanelen.

POLYKRISTALLIJNE ZONNEPANELEN
  • Goedkoper in aanschaf
  • Lager rendement
  • Iets beter met indirect licht
MONOKRISTALLIJNE ZONNEPANELEN
  • Hoger rendement
  • Duurder in aanschaf
  • Beter vermogensbehoud
DUNNE FILM ZONNEPANELEN
  • Zeer goed bij indirect licht
  • Gevaarlijke spanning van het dak
  • Niet te gebruiken met micro omvormer

Hoe werkt een zonnepanelen-installatie?

Bij een zonnepaneel-installatie horen de volgende onderdelen:

– Zonnepanelen

– Omvormer

– Data management

– Aparte groep met teruglevering

– Bevestiging

zonnepanelen installatie

Omgevingsvergunning?

 

Bij het kopen en plaatsen van zonnepanelen heeft u in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning nodig.  Één van de voorwaarden is wel dat uw gebouw geen rijksmonument is of een andere bescherming geniet. Indien u zonnepanelen wilt plaatsen op een andere plaats dan op uw dak, is er meestal ook een omgevingsvergunning nodig. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u bekijken via www.omgevingsloket.nl

Hoe moet ik een zonnepanelen-leverancier kiezen?

Bij het kiezen van een leverancier is het belangrijk dat hij vakbekwaam is. Het is namelijk belangrijk dat de zonnepanelen goed geïnstalleerd worden voor een optimale stroomopbrengst. Dit voorkomt schade aan de dakconstructie of het vroegtijdig stuk gaan van de zonnepanelen.

Het is belangrijk dat u meerdere aanbiedingen van verschillende zonnepanelen-bedrijven vergelijkt. Er zit veel verschil tussen de prijzen en garanties van aanbieders. Ook is het verstandig om mensen in uw omgeving te vragen of ze ook zonnepanelen willen kopen. (Veel bedrijven geven voor meerdere afname extra korting.

Informatie en offertes van leveranciers kunt u telefonisch of via het internet aanvragen. Bij 123zonnepanelenvergelijken.nl kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen.

Vraag altijd een vrijblijvend adviesgesprek, mogelijk via de telefoon, maar het liefst bij u thuis, voor een vrijblijvende offerte.

Voor het kiezen van een leverancier heeft 123zonnepanelenvergelijken.nl een E-book samengesteld. Hierin staat waar u op moet letten vóór, tijdens en na het gesprek met een zonnepaneel-bedrijf.

zonnepanelen leverancier

Tips bij het kopen van zonnepanelen

 

1) Onafhankelijke partijen,  zoals Milieu Centraal, raden aan om zonnepanelen met elkaar te vergelijken voordat u tot het kopen over gaat. Hierdoor kunt u flink besparen op de kosten van zonnepanelen. U kunt makkelijk en vrijblijvend offertes aanvragen bij 123zonnepanelenvergelijken.nl.

2) Over het algemeen heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Er zijn echter uitzonderingen zoals bijvoorbeeld een monument. Of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u vinden op www.omgevingsloket.nl

3) Indien u van plan bent zonnepanelen te kopen en te plaatsen, moet u rekening houden met de afstand tussen de zonnepanelen en uw dakrand. Indien de zonnepanelen te dicht bij de dakrand liggen, kan dit meer schade aanbrengen, waardoor de opbrengsten van de zonnepanelen lager worden. 

4) Sinds 2013 kunt u als particulier de btw op de aankoop en installatie van de panelen terugvragen.

Tips kopen zonnepanelen

Overige tips

Garanties:  Het is belangrijk dat er gekeken wordt naar de garanties die u krijgt, van zowel de leverancier, de importeur als de fabrikant. Er zijn zonnepanelen- bedrijven die vermogensgarantie aanbieden. Een vermogensgarantie is een garantie die garandeert dat u bijvoorbeeld voor een bepaalde periode 90 % vermogen uit uw zonnepanelen haalt. Ook een opbrengstverzekering is in een aantal gevallen mogelijk.

Let op de keurmerken: Een keurmerk hoeft niet altijd te betekenen dat de zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn. Kijk goed wat voor keurmerken de zonnepanelen (en installateurs)  hebben en wat deze betekenen. Het betekent niet dat een zonnepaneel zonder keurmerk per definitie slecht is, maar deze zijn lastiger te beoordelen.

Zonnepanelen vergelijken:  Omdat er veel verschillende zonnepanelen-installateurs zijn met verschillende merken zonnepanelen is het moeilijk om een keuze te maken. Daarom is het verstandig om zonnepanelen-offertes aan te vragen waardoor u flink wat geld kunt besparen en tevens kunt vergelijken. Bij het vergelijken adviseren wij niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar het merk zonnepaneel, de voorwaarden, garanties en referenties.  Er zijn bijkomende kosten bij het kopen van zonnepanelen. Hierbij moet je denken aan een omvormer, bekabeling en bevestigingsmateriaal. Houdt er wel rekening mee dat niet elke omvormer past bij elk zonnepaneel.

checklist zonnepanelen kopen

Wilt u zonnepanelen kopen? maak dan gebruik van onze gratis checklist!

Vergelijk zonnepanelen-offertes

 

Wilt u panelen kopen? Vergelijk dan zonnepanelen-offertes. Het kopen van zonnepanelen kost tijd en energie. Wij bieden u een service waarbij u gratis meerdere offertes kunt vergelijken van zonnepanelen-installateurs uit uw eigen regio. Het vergelijken van zonnepanelen levert u een besparing op bij het kopen van zonnepanelen en zorgt er voor dat u de juiste kwaliteit kiest.

Het gaat als volgt:

1) Laat uw gegevens hieronder achter.
2) Uw gegevens worden doorgestuurd naar 4 lokale installateurs.
3) U krijgt een E-book met informatie waarop u moet letten bij het kopen van
zonnepanelen.
4) Deze bedrijven nemen contact met u op. Wij adviseren om een gratis adviesgesprek aan te vragen.
5) Vergelijk op basis van prijs, kwaliteit, voorwaarden en garanties.
6) Bespaar tot wel 40% op de kosten van uw zonnepanelen!

Shares
Share This