Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen plat dak

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen plat dak zijn hoger dan het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak. Het rendement van zonnepanelen is het hoogst bij een hellingshoek van 35 graden gericht op het zuiden. Dit betekent dat de zonnepanelen plat dak schuin moeten komen te staan. Hiervoor zijn speciale consoles nodig. Deze consoles worden gevuld met ballast, grind, stenen of zandzakken. Door deze materialen blijven de zonnepanelen ook staan tijdens hevig weer. De  extra kosten voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is tussen de 10 en 50 euro per paneel.

Zonnepanelen plat dak

Hoe schuiner de hellingshoek van de zonnepanelen, hoe meer schaduw er komt rondom de zonnepanelen. Hierdoor is het belangrijk dat er ruimte rondom te zonnepanelen zit, zodat de overige zonnepanelen ook zon ontvangen. De gemiddelde ruimte van zonnepanelen op een plat dak is ongeveer 4m2 per zonnepaneel, Indien zonnepanelen om een schuin dak geplaatst worden, is gemiddeld gezien 1,7 m2 genoeg.

Indien u niet genoeg ruimte voor zonnepanelen op uw plat dak heeft, is het mogelijk om de hellingshoek minder dan 35 graden te maken, waardoor het rendement lager wordt, maar het is  dan wel mogelijk om meer zonnepanelen te installeren.

Rendement zonnepaneel: Het soort zonnepaneel:

Rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van het merk zonnepaneel en de herkomst van de zonnepanelen. Er zijn monokristallijn-zonnepanelen, die beschikken  over gemiddeld gezien het meeste rendement. Deze worden gevolgd door een ander soort zonnepaneel, genaamd polykristallijn- zonnepanelen. De dunne film-zonnepanelen, die het goedkoopste zijn, leveren ook het minste rendement op. De prijzen van de zonnepanelen zijn te vinden bij “Prijzen zonnepanelen”.

Het plaatsen van de zonnepanelen:

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van waar u de zonnepanelen plaatst.  Indien de zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst, kunt u zelf bepalen wat de hellingshoek wordt. Wel is het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak duurder.  Het meeste rendement wordt behaald als de zonnepanelen gericht staan op het zuiden met een hoek  van ongeveer 35 graden.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vraag nu!

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is het belangrijk dat de zonnepanelen niet in de schaduw geplaatst worden door bijvoorbeeld een schoorsteen of een boom die in de buurt staat.

Ook is het belangrijk dat de zonnepanelen die u plaatst op een plat dak niet direct bij de dakrand staan. Als de zonnepanelen dicht bij de dakrand geplaatst worden is de kans groter dat de zonnepanelen schade krijgen waardoor het rendement lager wordt.

Zonnepanelen op een plat dak ontvangen meer wind dan panelen op een schuin dak. De zonnepanelen moeten gemiddeld gezien 0,5 tot 1 meter van de dakrand staan. Dat hangt ook af van de hellingshoek van de zonnepanelen.

Indien u niet genoeg ruimte voor zonnepanelen op uw plat dak heeft, is het mogelijk om de hellingshoek minder dan 35 graden te maken, waardoor het rendement lager wordt, maar het is  dan wel mogelijk om meer zonnepanelen te installeren.

Wij adviseren zelf om zonnepanelen-bedrijven op gesprek te laten komen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op een plat dak. Om dit gemakkelijk en snel te doen kunt u zich inschrijven bij ons.

Zonnepanelen dak zwart

Zonnepanelen voor elk dak

Ieder dak is geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Of het nu een pannendak, platdak of een dak van golfplaten Dit noemt men op dak systemen, maar u kunt ook denken aan een indak systeem of gevel bekleding.

Pannendak

Voor de montage van uw zonnepanelen op een pannendak, wordt een aluminium railsysteem toegepast, dat gebruik maakt van dakhaken die tussen de dakpannen aan de panlatten bevestigd worden. Aan deze haken wordt de rail bevestigd waarop de zonnepanelen geklemd worden. Door dit systeem is uw dak weer waterdicht.

Platdak

Voor de montage van uw zonnepanelen wordt een eenvoudig te plaatsen aluminium frame toegepast. Het montage systeem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte daken. Het montage systeem kan op het dak worden bevestigd door middel van schroeven of gemakkelijk te plaatsen beton ballast. Op het frame worden de zonnepanelen bevestigd.

plat dak

Er wordt geadviseerd om minder op te wekken dan u zelf verbruikt. Indien u meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt, wordt er gebruik gemaakt van salderen. Dit betekent dat u een vergoeding krijgt voor de extra opgeleverde stroom.  De opbrengst van de extra opgeleverde stroom is verschillend en is afhankelijk van uw energiebedrijf. De gemiddelde opbrengst is 0,08 euro per kWh. Het is verstandig om de opbrengst per KwH van de energiebedrijven te vergelijken. Dit kan via www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren

Golfplaten

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een golfplatendak worden lange schroeven in de balken (gordingen) onder de golfplaten geschroefd, een neopreen ring zorgt voor een waterdichte verbinding van golfplaten en op de rail boven de golfplaten worden de zonnepanelen geklemd.

Carport met zonnepanelen

Hebt u op uw woning te weinig ruimte voor het plaatsen van zonnepanelen dan kunt u denken aan het plaatsen van een carport. Op het dak van uw carport kunt u zonnepanelen plaatsen.

Gevel bekleding

Ook een gevel kunt u bekleden met zonnepanelen. Dit is ook wat we bij steeds meer bedrijfsgebouwen zien. Echter zal het rendement niet echt hoog zijn maar het ziet er mooi uit en u doet toch veel voor het milieu.

Wilt u zonnepanelen kopen? Ga dan eerst zonnepanelen vergelijken. Door het vergelijken bespaart u tot 40% op uw aankoop!

Shares
Share This