Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen installateurs

Naast het kiezen van de juiste zonnepanelen en de juiste omvormer is het ook belangrijk om te kiezen voor de juiste zonnepanelen installateurs. De totale kosten zijn te verdelen in 70% materiaalkosten en 30% installatiekosten. Indien u heeft besloten om niet zelf de zonnepanelen te installeren, maar dit over te laten aan een zonnepanelen installateur, dan heeft u een keuze uit vele installateurs. Zonnepanelen installateurs bieden allemaal andere zonnepanelen aan, dus het is van belang dat de zonnepanelen installateur het merk zonnepaneel kan leveren die u heeft gekozen.

Zonnepanelen installateurs

Aanbetalingen

Aanbetalingen nemen altijd risico met zich mee. Als de zonnepanelen installateur tussen het moment van de aanbetaling en de daadwerkelijke installatie failliet gaat, bent u in de meeste gevallen uw geld kwijt. Zorg er dus voor dat u met de installateur hier duidelijke afspraken over maakt, door bijvoorbeeld overeen te komen om een deel te betalen op de dag van levering van de zonnepanelen en een deel na de installatie.

Huiszoek

Een offerte maken puur op basis van telefonisch contact of mailcontact heeft niet de voorkeur. Het voordeel voor de zonnepanelen installateurs is dat ze hierdoor kosten besparen, maar het nadeel is dat de offerte dan waarschijnlijk geen offerte op maat is. Ook is het nadelig voor uzelf, omdat op deze manier geen indruk krijgt van de installateur. Een huisbezoek van een installateur kunt uw helpen, zodat u alle vragen over zonnepanelen kan stellen en om een advies op maat te kunnen krijgen. Het kan zijn dat dit meer kosten met zich meebrengt, maar het is zeker de moeite waard.

Referenties

Door de referenties van de zonnepanelen installateurs te bekijken, kunt u zien hoe andere mensen hun werk ervaren hebben. U kunt altijd beter kiezen voor een zonnepanelen installateur met veel ervaring met het gewenste zonnepanelen merk dan een die minder ervaring heeft. Indien de installateur geen of weinig referenties kan laten zien, denk dan eerst nog drie keer na of dit de juiste installateur is.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Lokale of landelijke installateur

Bij het maken van een keuze tussen zonnepanelen installateurs kan het een rol spelen of de installateur een lokale of landelijke installateur is. Beiden hebben namelijk voor- en nadelen. Lokale installateurs hebben vaak referenties waardoor het eenvoudig is om langs de huizen van bestaande klanten te rijden om te zien hoe de installateur er in werkelijkheid uitziet. Bij dit huisbezoek kunt u gelijk de installateur een beter idee geven van uw wensen met betrekking tot het systeem en de soort zonnepanelen.

Prijs afwegen tegen opbrengsten

Zonnepanelen kunnen in één dag geïnstalleerd worden en gaan gemiddeld 25 jaar mee. In deze 25 jaar moeten zij de verwachten opbrengsten waar gaan maken. De goedkoopste prijs is dus niet altijd de beste keuze, maar de duurste ook niet. Het gaat voornamelijk over de betrouwbaarheid van het systeem op lange termijn. Let er op dat het installeren van de zonnepanelen ook kosten met zich meebrengen en neem deze dus mee in het kostenplaatje. Elke installateur vraagt ook weer een ander tarief voor het installeren van de zonnepanelen. De beste keuze is een combinatie van het merk zonnepanelen, een omvormer met een lange levensduur en een betrouwbare installateur met goed advies!

Garantie

Garantie op het werk van de installateur is vaak 5 a 10 jaar geldig en heeft betrekking op het hele systeem en het dak. Het is verstandig om ook de garantie van installateurs te verzekeren bij een verzekering. Dit voor het geval dat de installateur failliet gaat of het bedrijf sluit. De garantie voor een systeem van zonnepanelen bestaat uit drie onderdelen: panelen, omvormer en installatie. Panelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, maar hebben een productgarantie van 10 a 12 jaar. Omvormers hebben 5 of 10 jaar garantie, ligt aan het merk omvormer en installateurs geven vaak 5 of 10 jaar garantie op de installatie. Om een goede afweging te kunnen maken tussen installateurs is het verstandig om de verschillende bedrijven te vergelijken. Door te vergelijken kunt u niet alleen de prijs tegen elkaar afwegen, maar ook de kwaliteit van het advies, de offerte en de installateurs.

kwaliteit zonnepanelen

Shares
Share This