Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De aanschafskosten voor zonnepanelen hangen af van verschillende factoren. Lang niet altijd zal eenzelfde hoeveelheid zonnepanelen evenveel opbrengst kunnen realiseren. Er dient per situatie te worden gekeken hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben om een bepaalde opbrengt mogelijk te maken. Ook de uiteindelijke prijs die u voor zonnepanelen betaalt, zal door deze factoren worden bepaald.

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld

Omgevingsomstandigheden

Vooraf zal eerst gekeken worden naar uw situatie. Hebt u een goed oppervlak op uw dak waarop de zonnepanelen geplaatst kunnen worden, dan zal het geen probleem zijn om het aantal zonnepanelen te plaatsen die u nodig hebt. Echter zal er ook gekeken moeten worden naar de locatie. Uw dak en daarmee de zonnepanelen moeten wel voldoende zonlicht kunnen opvangen. In geval er veel schaduwvorming is of als uw dak meer naar het noorden geplaatst is, dan zal als gevolg de opbrengst een stuk lager uitvallen dan wanneer het dak op het zuiden zou staan. Met eenzelfde aantal zonnepanelen als u buurman met een dergelijke gunstige locatie, behaalt u aanzienlijk minder opbrengst en zal de investering hoger uitvallen.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Aantal zonnepanelen bepalen

Is de ligging van uw dak gunstig, dan kunt u gaan berekenen hoeveel zonnepanelen u verwacht nodig te hebben. U kijkt hiervoor eerst naar hoe hoog uw jaarlijkse energieverbruik is. Dit geeft een inschatting van de hoogte aan opbrengst dat u wilt verkrijgen uit de zonnepanelen. Afhankelijk vanuit hoeveel mensen uw huishouden is opgebouwd, zult u meer of minder energie verbruiken. Het is daarom belangrijk om een goede inschatting te maken, zodat u weet naar welke opbrengst u toe wilt gaan werken. U deelt het vermogen van de gekozen zonnepanelen door deze verwachte opbrengst. Dit levert u het aantal zonnepanelen op dat u hiervoor nodig hebt. Wilt u minder zonnepanelen gebruiken maar wel een evenzo hoog rendement behalen, dan kunt u kiezen voor zonnepanelen met een afwijkend vermogen. De mogelijkheden hierin zijn veelzijdig, echter dient u wel goed op de hoogte te zijn van hoe u de juiste berekening maakt.

Kosten zonnepanelen bepalen

Bij een huishouden van 6 personen zult u uitkomen op een ingeschat jaarlijks verbruik van rond de 5.400 kWh. Bij zonnepanelen met een standaard vermogen van 250 Wp, komt u uit op rond de 22 zonnepanelen. U betaalt hiervoor zo’n € 10.200,-. Dit is inclusief de kosten voor een omvormer en het installeren van zonnepanelen op uw dak. U bent dan gelijk up-and-running en zult direct zien dat u gaat besparen op uw energierekening, doordat u nu zelf energie opwekt en verbruikt. U kunt zo gemakkelijk berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt en wat het u gaat kosten.

Kosten zonnepanelen bepalen

Besparing berekenen

Zodra u deze kosten en aantallen in zicht hebt, kunt u ook de jaarlijkse besparing gaan berekenen. U vermenigvuldigt de verwachte opbrengst aan kWh met de gangbare stroomprijs en komt dan gelijk uit op het bedrag dat u jaarlijks bespaart op uw energierekening. Bij een opbrengst van 5.400 kWh kunt u rekenen op een besparing van € 1.055,-. Binnen 9 tot 10 jaar hebt u de investering er hierdoor uitgehaald.

Shares
Share This