Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Oriëntatie zonnepanelen opstelling

Oriëntatie voor zonnepanelen is het belangrijkste van een goed zonne-energie systeem. dit heeft invloed op de opbrengst. Een goede opbrengst begint met een goede locatie en oriëntatie. Zonne-energie levert uiteraard het meeste op als de panelen op het zuiden gericht zijn. Wanneer uw huis een dak heeft met een deel op het zuiden en een deel op het noorden is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Maar wees gerust als het dak niet recht op het zuiden staat. Zelfs daken die pal op het oosten of westen staan brengen nog genoeg op.

Oriëntatie zonnepanelen opstelling

De opbrengst van uw dak kan u bepalen aan de hand van een zogenaamde instralingsschijf of met behulp van software. Voor beide heeft u de hoek van het dak nodig en de positie van het dak ten opzichte van het zuiden.

De hoek van het dak is eenvoudig in te schatten. De meeste daken hebben een hoek van 30-45 graden. U kan de hoek inschatten met behulp van de onderstaande voorbeelden:

De positie ten opzichte van het zuiden is te bepalen met een kompas of natuurlijk met handige sites zoals Google Maps.

De opbrengst van een ideaal dak in Nederland varieert aan de hand van de ligging. Kort samengevat is er meer energie aan de kust dan in het binnenland. Gelukkig is het verschil minimaal, namelijk zo’n 7 %

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Optimaal uitrichten Zonnepanelen

Zonnepanelen kan je op diverse manieren op daken opstellen. Soms kan het erg rendabel zijn om voor en een oost -west opstelling te kiezen. Ook op platte daken en vooral bij bedrijfsgebouwen. Ze hoeven dus niet altijd zuidelijk te staan.

Shares
Share This