Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen, zakelijk op privéwoning 

Wanneer u zonnepanelen op het dak van uw particuliere woning hebt geplaatst, zult u een BTW-nummer aan moeten vragen bij de Belastingdienst indien u de BTW aan het einde van het jaar wilt terugvragen. De BTW wordt berekend over het overschot aan energie dat u zelf via de zonnepanelen weet op te wekken en zodra u dit terug levert aan de energieleverancier. Het kan echter ook voorkomen dat u ZZP-er bent en aan huis uw praktijk of onderneming uitvoert. Mogelijk staat een deel van de energierekening al op naam van uw onderneming en kunt u deze kosten declareren als bedrijfskosten. Hoe zit dit precies met zonnepanelen die u voor zakelijk gebruik op uw privéwoning hebt geplaatst?

Zonnepanelen zakelijk op privewoning

Aard- en nagelvaste zonnepanelen

Wanneer uw zonnepanelen niet aard- of nagelvast zijn verbonden aan de woning zelf, beschouwt de Belastingdienst de zonnepanelen als onderdeel van het keuzevermogen. Dit is de categorie waar het voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting onder valt. U kunt als ondernemer vervolgens zelf bepalen of u de investering en daaruit voortkomende inkomsten en BTW-afdracht vallen onder privé- of ondernemingsvermogen. Indien u in aanmerking wilt komen voor fiscale voordelen, dan doet u er beter aan om het te zien als ondernemingsvermogen.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Voordelen van zonnepanelen

Door zelf uw eigen energie op te wekken, bespaart u op jaarbasis aanzienlijk veel geld. Dit geld komt u weer ten goede, doordat u het in uw onderneming kunt steken of apart kunt zetten voor privé uitgaven. Gelijk na installatie gaat u het voordeel reeds bemerken. Zonnepanelen zijn ook heel snel te installeren, waardoor u er verder weinig last van hebt. Ook het onderhoud is weinig intensief, dus u behoudt volop tijd voor uw werkzaamheden. Door meerdere malen per jaar de zonnepanelen grondig te laten nakijken, blijven ze optimaal functioneren en behaalt u een zo hoog mogelijk rendement. Uit zakelijk oogpunt kan het eveneens prettig zijn te bemerken dat de waarde van uw woning door het plaatsen van zonnepanelen enkel maar omhoog kan gaan. U weet bovendien waar u aan toe bent met betrekking tot uw energierekening. Doordat u zelf energie opwekt, betaalt u minder voor energie en voorkomt u onaangename verrassingen. Zorgeloos kunt u zo energie gebruiken voor gebruik in uw onderneming.

Voordelen van zonnepanelen

Aftrekposten voor ondernemers

Wanneer u zonnepanelen voor zakelijk gebruik op het dak van uw woning plaatst, bestaan er enkele aantrekkelijke aftrekposten. Zo kunt u rekenen op een Energie Investering Aftrek, of de E.I.A. in het kort. Een groot gedeelte van uw investering kunt u hiermee aftrekken van uw bedrijfswinst. Dit bedrag kan oplopen tot wel € 750,- per kW piekvermogen. Daarnaast is er de K.I.A., de Kleinschaligheid Investering Aftrek. Hiermee kunt u een bedrag aftrekken als investering in bedrijfsmiddelen voor de onderneming. De bedragen liggen hierin tussen de € 2.301,- tot zelfs € 311.242,-, afhankelijk van hoeveel u in zonnepanelen hebt geïnvesteerd. Ook is er nog de BTW en algemene investeringsaftrek waar iedereen gebruik van kan maken die zonnepanelen aanschaft.   Ook als ondernemer is het dus zeer de moeite waard om u in de mogelijkheden voor overstap op dit type energiewinning te oriënteren.

Shares
Share This