Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje   Snel en gemakkelijk

 

Groen-vinkje   Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen prijs incl. montage 

Met zonnepanelen doet u een duurzame investering. Het kan duur overkomen om op zonnepanelen over te stappen, echter hoeft dit lang niet altijd ook te betekenen dat het op de langere termijn ook zo duurkoop is. Er zijn veel mogelijkheden te bedenken om de aanschafskosten zo voordelig mogelijk te laten zijn en ervoor te zorgen dat u de investering er binnen enkele jaren weer uit kunt hebben. Daarna geldt voor u enkel nog dat u erdoor jaarlijks flink kunt besparen op uw energierekening.  Wanneer u de kosten van de investering, de installatie en de opbrengst ervan naast elkaar legt, kunt u vooraf al gelijk zien wat het u oplevert en hoe zonnepanelen in uw voordeel gaan werken.

Zonnepanelen prijs incl. montage

Energieverbruik bepalen

Een eerste stap in het kunnen bepalen hoe hoog de investeringskosten zullen uitpakken, is om vast te stellen hoe hoog uw jaarlijkse energieverbruik is. Zo kunt u aangeven hoeveel energie er door de zonnepanelen op jaarbasis zullen moeten worden opgewekt. Het energieverbruik hangt uiteraard af met de samenstelling van uw huishouden. Hoe meer mensen dagelijks gebruik maken van energie, des te hoger zal uw energieverbruik zijn en daarmee uw jaarlijkse energierekening. Woont u alleen dan zullen de zonnepanelen gemiddeld een opbrengst van 2.700 kWh moeten opleveren. Hebt u een huishouden met 5 personen, dan kunt u rekenen op een verwachte opbrengst van 6.200 kWh. Om een dergelijke opbrengst te behalen, zult u logischerwijze meer zonnepanelen nodig hebben en ook duurder uitkomen voor de zonnepanelen prijs incl. montage.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vermogen zonnepanelen kiezen

Er is keuze uit verschillende typen zonnepanelen. Eén onderdeel hiervan is hoe hoog het vermogen van de zonnepanelen moet zijn om zonlicht om te zetten in bruikbare energie. Gemiddeld worden vaak zonnepanelen met een standaard vermogen van rond de 250 Wp ingezet. U kunt echter ook kiezen voor zonnepanelen met een vermogen van 300, 400, 500 tot wel 1000 Wp. Afhankelijk van uw situatie en behoefte kunt u bekijken welk vermogen het meest geschikt zal zijn om het gewenste resultaat te behalen. Hoe hoger het vermogen, des te minder zonnepanelen u nodig zult hebben, naar alle waarschijnlijkheid. Tenzij u veel energie nodig hebt en de zonnepanelen wilt plaatsen op een ruim oppervlak. U betaalt per zonnepaneel dan wel meer dan voor zonnepanelen met een lager vermogen.

Kosten zonnepanelen incl. montage

Om de prijs voor zonnepanelen te berekenen, deelt u het vermogen door de benodigde opbrengst aan kWh. Voor een gezin van 5 personen wordt dit dus 6.200 gedeeld door 250 Wp, met een uitkomst van 25 zonnepanelen. De kosten voor de zonnepanelen zullen dan € 11.700,- bedragen. Dit is inclusief installatiekosten en kosten voor bijkomstige onderdelen als omvormers. Zo kunt u afhankelijk van uw wensen, verbruik en situatie bekijken hoeveel zonnepanelen u nodig hebt en hoe duur de investering zal worden.

Kosten zonnepanelen incl. montage

Offerte

Om inzicht in deze kosten te krijgen, doet u er goed aan om een offerte te laten opstellen. U kunt zelfs eerst een adviesgesprek aanvragen, waarbij de zonnepanelen leverancier bij u thuiskomt om de situatie vast te stellen. Zo kan er specifiek op uw behoeften en verwachtingen een offerte worden voorgelegd. U weet zo precies de zonnepanelen prijs incl. montage

Shares
Share This