Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10000 kWh? 

Zonnepanelen zijn een duurzame investering in energiewinning. U wekt zo zelfstandig energie op voor eigen gebruik in uw woning en hoeft zo minder energie te ontvangen vanuit het reguliere energienetwerk. Op jaarbasis kan dit een aanzienlijk bedrag opleveren dat u bespaart op uw energierekening. Het kan dan ook zeker een lucratieve investering voor uw huishouden betekenen. Om goed te kunnen berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt om te voorzien in uw energiebehoefte, zijn er enkele factoren waar u rekening mee dient te houden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10000 kWh

Inzicht in energieverbruik

Allereerst zult u moeten bepalen hoeveel energie u op jaarbasis daadwerkelijk verbruikt. Afhankelijk van de grootte van uw huishouden verbruikt u meer of minder en het energieverbruik dient als houvast voor de uiteindelijke opbrengst die u nodig zult hebben. Bij een huishouden met 4 personen verbruikt u al snel rond de 4.600 kWh per jaar. Om hieraan te voldoen en voldoende speling te hebben, kunt u de beoogde opbrengst vaststellen op 5.400 kWh op jaarbasis. Dit is de opbrengst die u met de zonnepanelen wilt gaan behalen.

Vermogen zonnepanelen bepalen

Om vast te kunnen stellen hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben voor een bepaald rendement, is het belangrijk te weten dat zonnepanelen verschillen in vermogen. Er zijn zonnepanelen met een hoog en laag vermogen. Het vermogen bepaalt hoeveel energie er uit het zonlicht kan worden omgezet naar bruikbare energie. Afhankelijk van uw situatie en uw wensen zal worden bepaald welk vermogen het meest geschikt is om u te voorzien van het gewenste resultaat.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Opbrengst omrekenen naar aantal zonnepanelen

Wanneer u een opbrengst voor ogen hebt van 10.000 kWh per jaar, dan deelt u hierdoor het vermogen van de zonnepanelen die u graag wilt installeren. Bij zonnepanelen met een standaard vermogen van 250 Wp, zult u uitkomen op een aantal van 40 zonnepanelen om deze opbrengst te behalen. Indien u minder zonnepanelen kwijt kunt op de daken van uw woning, dan kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen te nemen met een hoger vermogen. Bij zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp, komt u uit op 25 zonnepanelen. U hoeft dan minder zonnepanelen te plaatsen om eenzelfde hoeveelheid opbrengst te behalen. Ook op een kleiner oppervlak leveren zonnepanelen zo alsnog voldoende op en loont de investering. 

Schaduwvorming

Omstandigheden in de omgeving van uw woning kunnen u ook ertoe doen kiezen om minder zonnepanelen of zonnepanelen met een hoger vermogen te kiezen. Zo kan het voorkomen dat uw daken op het noorden gericht zijn en zo voornamelijk schaduw vangen. Om alsnog voldoende zonlicht te kunnen verwerken, zult u zonnepanelen met een hoger vermogen nodig hebben. Op een plat dak waar u minder zonnepanelen kwijt kunt, leveren dergelijke zonnepanelen eveneens voldoende rendement op. Zo ziet u dat er genoeg mogelijkheden zijn om zonnepanelen voor u te laten werken.

Opbrengst omrekenen naar aantal zonnepanelen

Offerte opstellen

Om precies te achterhalen welke zonnepanelen geschikt zijn voor u om een opbrengst van 10.000 kWh te behalen, kunt u een offerte laten opstellen. Hierin staat precies hoe alles werkt, hoeveel u voor uw investering kwijt bent en hoeveel u bespaart.

Shares
Share This