Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Offerte zonnepanelen

Door offertes van zonnepanelen te vergelijken krijgt u een beter overzicht van de kosten van zonnepanelen. Vanwege de vele verschillende merken en zonnepanelen-installateurs zit er veel verschil in de kosten van zonnepanelen. Door offertes van zonnepanelen te vergelijken kunt u wel tot 40% besparen op het afnemen van zonnepanelen.

Als u offerte zonnepanelen aanvraagt bij 123zonnepanelenvergelijken.nl en uw telefoonnummer achterlaat, kunt u een adviesgesprek krijgen van zonnepanelen-installateurs. Wij adviseren zelf de zonnepanelen-bedrijven langs te laten komen voor een gesprek.

Rendement zonnepanelen

Beoordeling offerte zonnepanelen, wat moet er in staan?

Via 123zonnepanelenvergelijken.nl kunt u gratis en vrijblijvend offertes van zonnepanelen aanvragen. Als u offertes-zonnepanelen aanvraagt adviseren wij meerdere prijsopgaves aan te vragen met bijvoorbeeld 6 of 12 zonnepanelen.  Wij adviseren u minimaal de volgende punten in de offerte op te laten nemen:

    1. Hoeveel zonnepanelen met het vermogen van de totale installatie in Wattpiek.
    2. Overzicht van het soort zonnepaneel en omvormer, het merk zonnepaneel en in welk land de fabrikant zit.
    3. Een omschrijving van de werkzaamheden die de installateur gaat uitvoeren van het begin tot het einde.
    4. De kosten van alle materialen. Hierbij moet u denken aan de zonnepanelen, installatie, omvormer etc. De offerte moet een compleet overzicht geven van alle kosten die gemaakt worden inclusief alle bijkomende kosten. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan het aansluiten in uw meterkast of een eventuele steiger.
    5. De garantie die de fabrikant en de installateur geven en waarop garantie zit. Wat gebeurt er als de installatie garantie wegvalt ?

Wij van ‘123zonnepanelenvergelijken.nl’ hebben een E-book samengesteld waarop u moet letten bij offertes van zonnepanelen en waar u op moet letten bij het kiezen van een zonnepaneel-bedrijf. Deze kunt u hier downloaden.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Stappenplan zonnepanelen offertes

Hieronder zijn nog een aantal punten opgesomd waarop u moet letten bij het vergelijken van zonnepanelen-offertes.

Stap 1: Zonnepanelen-leveranciers

Bij het vergelijken van zonnepanelen is het belangrijk om een installateur te kiezen die vakbekwaam is.  Het installeren van de zonnepanelen heeft invloed op het rendement van de zonnepanelen. Ook is het belangrijk  dat de zonnepanelen op de juiste manier zijn geïnstalleerd om schade aan uw dak te voorkomen en om te voorkomen dat de zonnepanelen vroegtijdig kapot gaan.

Bij het vergelijken van de zonnepanelen-installateurs is het belangrijk dat u minimaal drie verschillende installateurs vergelijkt, omdat er veel verschil zit tussen de kosten van de zonnepanelen en de garanties die bedrijven aanbieden. Daarnaast is het verstandig om in uw netwerk te vragen of meer mensen zonnepanelen willen aanschaffen. Vaak krijg je bij een hogere afname meer korting.

Zie ook

Zonnepanelen offerte

Stap 2: Offerte zonnepaneel aanvragen

Indien u offerte zonnepanelen gaat aanvragen bij zonnepanelen installataurs, adviseren wij u bij deze bedrijven een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Indien u offertes van zonnepanelen heeft aangevraagd bij bedrijven of via het internet kunt u deze zonnepanelen offertes met elkaar vergelijken. (makkelijk manier om offertes aan te vragen is www.123zonnepanelenvergelijken.nl),

Voor het vergelijken van zonnepanelen en het bellen van zonnepanelen installateurs heeft 123zonnepanelenvergelijken.nl een E-book gemaakt. Dit krijgt u als u zich inschrijft via deze link. 

Hierin staat beschreven waarop u moet letten vóór, tijdens en na het gesprek met de zonnepanelen-installateurs, zodat u uiteindelijk de zonnepanelen kunt vergelijken en de beste keuze kan maken.

Stap 3: Offerte zonnepanelen vergelijken

Als u de offerte zonnepanelen heeft ontvangen en vergeleken, heeft u alle benodigde kennis opgedaan door het lezen van deze website en het lezen van het E-book van 123zonnepanelenvergelijken.nl.

Hieronder staan een aantal punten tips waarop u moet letten.

aantal zonnepanelenofferte van zonnepanelen aanvragen

Er wordt geadviseerd om minder stroom op te wekken dan u zelf verbruikt. Indien u meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt, wordt er gebruik gemaakt van salderen. Dit betekent dat u een vergoeding krijgt voor de extra geleverde stroom.  De opbrengst van de extra geleverde stroom is verschillend en is afhankelijk van uw energiebedrijf. De gemiddelde opbrengst is 0,08 euro per kWh. Het is verstandig om de opbrengst per KwH van de energiebedrijven te vergelijken. Dit kan via www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren

TIP: De prijs in de offerte

Doordat er veel verschillende leveranciers en installateurs op de markt zijn, is er veel onderlinge concurrentie zodat de prijzen steeds meer onder druk komen te staan. Hierdoor blijven de installatiekosten van het installeren betrekkelijk laag. Toch zijn er nog prijsverschillen tussen de installateurs.

Hieronder staat hoe dat komt.

De meeste verschillen van de kosten van zonnepanelen komen door de kwaliteit van het materiaal, de manier van monteren en de vakkundigheid van de zonnepanelen-installateurs.

Daarnaast is het belangrijk waar de zonnepanelen ingekocht worden. Wordt dit gedaan bij de fabrikant of bij de groothandel? Ook de kosten van het installeren zijn verschillend. (meestal tussen de 1-3%).

Bij het vergelijken van offertes moet u niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en de service. Uiteindelijk moet u kiezen voor een zonnepanelen installateur waarbij u zich goed bij voelt.

TIP: Zonnepanelen merk en garanties vergelijken

Als u offertes van zonnepanelen gaat vergelijken is het van belang dat u kijkt naar wat wat de  “Beste zonnepanelen” zijn en wat zijn de garanties. De terugverdientijd is meestal tussen de 7 en 8 jaar, maar daarna wordt het interessant. Meestal gaan zonnepanelen tussen de 25 tot 30 jaar mee. Let goed op de garanties en de service die de zonnepanelen-bedrijven geven.

terugverdientijd zonnepanelen

Verschillen in de offertes

U kunt zich afvragen waardoor het komt dat er zoveel variatie is in de prijzen voor het plaatsen van zonnepanelen. Er komt veel bij kijken om zonnepanelen te bevestigen en er zeker van te zijn dat u de juiste kiest. Het hangt helemaal af van uw individuele situatie, welk type zonnepanelen u nodig hebt en welke aanvullende benodigdheden gekozen moeten worden om de zonnepanelen optimaal te laten werken. Daarnaast zit het verschil ook in de kwaliteit van het materiaal. Elk type zonnepaneel heeft andere kwaliteiten en een effect op het uiteindelijke rendement. Door vooraf vast te stellen hoeveel rendement u wilt behalen, hoe de omstandigheden zijn waar de zonnepanelen geplaatst gaan worden en welke onderdelen hierbij moeten worden aangevuld, bepaald uiteindelijk het totaalplaatje en dus ook de investering die gemaakt zal moeten worden. Tevens ligt er een duidelijk verschil in de vakkundigheid van installateurs en hoe zij te werk gaan in het monteren en bevestigen van de zonnepanelen en hoe goed zij op de hoogte zijn van hoe de functionaliteit hiervan zo optimaal kan worden verhoogd.

Zie ook

prijsopbouw zonnepanelen

Kosten besparen door collectief inkoop

Mogelijk willen uw buren ook overstappen op deze vorm van milieubewuste en onafhankelijk duurzame energiewinning. Dan doet u er verstandig aan om hierover navraag bij hen te doen en wellicht te bekijken of ze samen met u gelijktijdig zonnepanelen kunnen aanschaffen. Bij veel zonnepaneel-bedrijven ontvangt u extra voordeel wanneer er meer zonnepanelen worden afgenomen. Dus ga met uw buren om de tafel en bespreek vooral de offertes en de mogelijkheden, zodat u tot een overeenkomstig besluit komt. Het is altijd prettig om extra korting te ontvangen, zeker op een investering die uiteindelijk toch nog best prijzig kan zijn.

Zonnepanelen vergelijken

U kunt door offertes bij verschillende installateurs met elkaar te vergelijken, veel voordeel behalen in de aanschaf- en installatiekosten. Daarnaast verschilt het wat u aan rendement kunt behalen, afhankelijk van hoe een installateur te werk gaat en hoe de zonnepanelen zullen worden bevestigd. Het is dan ook belangrijk om vooraf voldoende informatie over de kwaliteit van het product zelf en de werkwijze en vaardigheden van de installateur in te winnen. Zo weet u wat u in huis haalt en wat u kunt verwachten. Naast het vergelijken van de offertes zelf, doet u er verstandig aan om tevens bij elke installateur een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen en ze bij u thuis de situatie te bekijken. Zo kunnen ze afgestemd op uw directe behoeften en omstandigheden bepalen wat mogelijk is en welk type zonnepanelen het meest geschikt zullen zijn.

Shares
Share This