Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Offerte zonnepanelen

Door offerte van zonnepanelen te vergelijken krijgt u een beeld van de kosten van zonnepanelen. Vanwege de veel verschillende merken en zonnepanelen-installateurs zit er veel verschil in de totale kosten van zonnepanelen. Door de offertes van zonnepanelen te vergelijken kunt u wel 40% besparen op het afnemen van zonnepanelen.

Als u offerte zonnepanelen aanvraagt bij 123zonnepanelenvergelijken.nl en uw telefoonnummer achterlaat, kunt u een adviesgesprek krijgen van zonnepanelen-installateurs. Wij adviseren zelf de zonnepanelen-bedrijven langs te laten komen voor een gesprek.

Rendement zonnepanelen

Beoordeling offerte zonnepanelen, wat moet er op een offerte staan?

Via 123zonnepanelenvergelijken.nl kunt u gratis en vrijblijvend offertes van zonnepanelen aanvragen. Als u offertes-zonnepanelen aanvraagt adviseren wij meerdere prijsopgaves aan te vragen met bijvoorbeeld 6 of 12 zonnepanelen.  Wij adviseren u minimaal de volgende punten in de offerte op te laten nemen:

    1. Hoeveel zonnepanelen met het vermogen van de totale installatie in Wattpiek.
    2. Overzicht van het soort zonnepaneel en onvormer, het merk zonnepaneel en in welk land de fabrikant zit.
    3. Een omschrijving van de werkzaamheden die de installateur gaat uitvoeren van het begin tot het einde.
    4. De kosten van alle materialen. Hierbij moet u denken aan de zonnepanelen, installatie, omvormer etc. De offerte moet een compleet overzicht geven van alle kosten die gemaakt worden inclusief alle bijkomende kosten. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan het aansluiten in uw meterkast of een eventuele steiger.
    5. De garantie die de fabrikant en de installateur geven en waarop er garantie zit. Wat gebeurt er als de installatie garantie wegvalt ?

Wij van ‘123zonnepanelenvergelijken.nl’ hebben een E-book samengesteld waarop u moet letten bij offertes van zonnepanelen en waar u op moet letten bij het kiezen van een zonnepaneel-bedrijf. Indien u zich inschrijft ontvangt u het E-book en krijgt u contact met zonnepanelen-bedrijven.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vraag nu!

Stappenplan offerte zonnepanelen

Na het inschrijven bij 123zonnepanelenvergelijken.nl krijgt u een E-book met informatie wat u moet doen bij het kopen van zonnepanelen. Hierin staat wat u vóór, tijdens en na het gesprek met een zonnepanelen installateur moet doen.

Hieronder zijn nog een aantal punten opgesomd waarop u moet letten bij het vergelijken van zonnepanelen-offertes.

Stap 1: Zonnepanelen-leveranciers

Bij het vergelijken van zonnepanelen is het belangrijk om een installateur te kiezen die vakbekwaam is.  Het installeren van de zonnepanelen heeft invloed op het rendement van de zonnepanelen. Ook is het belangrijk  dat de zonnepanelen op de juiste manier zijn geïnstalleerd om schade aan uw dak te voorkomen. En om te voorkomen dat de zonnepanelen vroegtijdig kapot gaan.

Bij het vergelijken van de zonnepanelen-installateurs is het belangrijk dat u minimaal drie verschillende installateurs vergelijkt, omdat er veel verschil zit tussen de kosten van de zonnepanelen en de garanties die bedrijven aanbieden. Daarnaast is het verstandig om in uw netwerk te vragen of meer mensen zonnepanelen willen aanschaffen. (Voor meerdere afname geven bedrijven vaak korting)

Zonnepanelen offerte

Stap 2: Offerte zonnepanelen aanvragen

Indien u offerte zonnepanelen gaat aanvragen bij zonnepanelen installataurs, adviseren wij u bij deze bedrijven een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Indien u offertes van zonnepanelen heeft aangevraagd bij het bedrijven of via het internet kunt u deze zonnepanelen offertes met elkaar vergelijken. (makkelijk manier van offertes aan te vragen is www.123zonnepanelenvergelijken.nl),

Voor het vergelijken van zonnepanelen en het bellen van zonnepanelen installateurs heeft 123zonnepanelenvergelijken.nl een E-book gemaakt. Dit krijgt u als u zich inschrijft via deze link. 

Hierin staat beschreven waarop u moet letten vóór, tijdens en na het gesprek met de zonnepanelen-installateurs, zodat u uiteindelijk de zonnepanelen kunt vergelijken en de beste keuze kan maken.

Stap 3: Offerte zonnepanelen vergelijken

Als u de offerte zonnepanelen heeft ontvangen en vergeleken, heeft u alle benodigde kennis opgedaan door het lezen van deze website en het lezen van het E-book van 123zonnepanelenvergelijken.nl.

Hieronder staan een aantal punten tips waarop u moet letten.

aantal zonnepanelenofferte van zonnepanelen aanvragen

Er wordt geadviseerd om minder op te wekken dan u zelf verbruikt. Indien u meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt, wordt er gebruik gemaakt van salderen. Dit betekent dat u een vergoeding krijgt voor de extra opgeleverde stroom.  De opbrengst van de extra opgeleverde stroom is verschillend en is afhankelijk van uw energiebedrijf. De gemiddelde opbrengst is 0,08 euro per kWh. Het is verstandig om de opbrengst per KwH van de energiebedrijven te vergelijken. Dit kan via www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren

TIP: Offerte zonnepanelen prijs

Doordat er veel verschillende leveranciers en installateurs op de markt zijn, is er veel onderlinge concurrentie zodat de prijzen steeds onder druk staan. Hierdoor blijven de installatiekosten van het installeren betrekkelijk laag. Toch zijn er nog prijsverschillen tussen de installateurs.

Hieronder staat hoe dat komt.

De meeste verschillen van de kosten van zonnepanelen komt door de kwaliteit van het materiaal, de manier van monteren en de vakkundigheid van de zonnepanelen-installateurs.

Daarnaast is het belangrijk waar de zonnepanelen ingekocht worden. Wordt dit gedaan bij de fabrikant of bij de groothandel? Ook de kosten van het installeren zijn verschillend. (meestal tussen de 1-3%).

Bij het vergelijken van offertes moet u niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en de service. Uiteindelijk moet u kiezen voor een zonnepanelen installateur waarbij u zich goed bij voelt.

TIP: Zonnepanelen merk en garanties vergelijken

Als u offertes zonnepanelen gaat vergelijken is het van belang dat u kijkt naar wat zijn de  “Beste zonnepanelen” en wat zijn de garanties. De terugverdientijd is meestal tussen de 7 en 8 jaar, maar daarna wordt het interessant. Meestal gaan zonnepanelen tussen de 25 tot 30 jaar mee. Let goed op de garanties en de service die de zonnepanelen-bedrijven geven.

terugverdientijd zonnepanelen

Offerte zonnepanelen voor een goede overweging

In het kort hebben we hierboven uitgelegd waar u allemaal op moet letten voordat u zonnepanelen aanschaft en hoe u via het aanvragen van offertes een goed beeld kunt krijgen van de kosten en mogelijkheden. We gaan hier uiteraard nog even verder op in, zodat we u van voldoende informatie kunnen voorzien die kan helpen het voordeel te begrijpen voor het aanvragen van verschillende offertes en de noodzaak deze met aandacht met elkaar te vergelijken.

Adviesgesprek over zonnepanelen offerte

U kunt door offertes bij verschillende installateurs met elkaar te vergelijken, veel voordeel behalen in de aanschafs- en installatiekosten. Daarnaast verschilt het wat u aan rendement kunt behalen, afhankelijk van hoe een installateur te werk gaat en hoe de zonnepanelen zullen worden bevestigd. Het is dan ook belangrijk om vooraf voldoende informatie over de kwaliteit van het product zelf en de werkwijze en vaardigheden van de installateur in te winnen. Zo weet u wat u in huis haalt en wat u kunt verwachten. Naast het vergelijken van de offertes zelf, doet u er verstandig aan om tevens bij elke installateur een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen en ze bij u thuis de situatie te bekijken. Zo kunnen ze afgestemd op uw directe behoeften en omstandigheden bepalen wat mogelijk is en welk type zonnepanelen het meest geschikt zullen zijn.

adviesgesprek zonnepanelen

Kosten besparen door gezamenlijke aanschaf

Eén voordeel wat u kunt behalen in de aanschaf van zonnepanelen en wat u als aandachtspunt terug kunt laten komen in een offerte zonnepaneel, is wat voor korting verschillende leveranciers kunnen bieden, indien u besluit om samen met anderen zonnepanelen aan te schaffen. Mogelijk willen uw buren ook overstappen op deze vorm van milieubewuste en onafhankelijk duurzame energiewinning. Dan doet u er verstandig aan om hierover navraag bij hen te doen en wellicht te bekijken of ze samen met u gelijktijdig zonnepanelen kunnen aanschaffen. Bij veel zonnepaneel-bedrijven ontvangt u extra voordeel wanneer het grootser wordt opgeleverd. Dus ga met uw buren om de tafel en bespreek vooral de offertes en de mogelijkheden, zodat u tot een overeenkomstig besluit komt. Het is altijd prettig om extra korting te ontvangen, zeker op een investering die uiteindelijk toch nog best prijzig kan zijn.

Verschillen in offertes zonnepanelen

U kunt zich afvragen waardoor het komt dat er zoveel variatie is in de prijzen voor het plaatsen van zonnepanelen. Er komt veel bij kijken om zonnepanelen te bevestigen en er zeker van te zijn dat u de juiste kiest. Het hangt helemaal af van uw individuele situatie welk type zonnepanelen u nodig hebt en welke aanvullende benodigdheden gekozen moeten worden om de zonnepanelen optimaal te laten werken. Daarnaast zit het verschil ook in de kwaliteit van het materiaal. Elk type zonnepaneel heeft andere kwaliteiten en een effect op het uiteindelijke rendement. Door vooraf vast te stellen hoeveel rendement u wilt behalen, hoe de omstandigheden zijn waar de zonnepanelen geplaatst gaan worden en welke onderdelen hierbij moeten worden aangevuld, bepaald uiteindelijk het totaalplaatje en dus ook de investering die gemaakt zal moeten worden. Tevens ligt er een duidelijk verschil in de vakkundigheid van installateurs en hoe zij te werk gaan in het monteren en bevestigen van de zonnepanelen en hoe goed zij op de hoogte zijn van hoe de functionaliteit hiervan zo optimaal kan worden verhoogd.

Prijsopbouw van installatie

In een zonnepaneel offerte zult u altijd duidelijk moeten kunnen zien hoe de prijsopbouw is waaruit de uiteindelijke kosten van de investering zijn opgebouwd. Zolang u weet wat er allemaal nodig is om zonnepanelen te installeren en hoe deze onderdelen op elkaar zijn afgestemd, kunt u dit ook duidelijk herkennen in de diverse zonnepanelen offertes. Zo weet u of u belangrijke informatie mist als een bepaald onderdeel in één of meerdere offertes ontbreekt. U hebt een prijsopbouw nodig van elk onderdeel wat voor de installatie van uw zonnepanelen nodig is. Enkel dan kunt u de kosten vergelijken en ontdekken waar u het meeste profijt en voordeel zult verkrijgen.  Als grootste kostenpost zal ongetwijfeld het materiaal zijn, daarna de arbeidskosten en ook betaalt u voor de voorrijkosten. Deze kosten horen allemaal te worden uitgeschreven in offertes zonnepanelen.

prijsopbouw zonnepanelen

Besparing berekenen voor offerte zonnepaneel

In een offerte zonnepanelen vindt u ook een omschrijving van de besparing die u ten opzichte van uw huidige energierekening zult kunnen behalen. U betaalt nu een vastgesteld bedrag op basis van uw jaarlijkse energiebehoefte. Door om te rekenen hoeveel energie in kilowattuur (kWh) uw zonnepanelen u kunnen opleveren, wordt ook gelijk inzichtelijk wat de besparing wordt. Waar de opbrengst in kilowattuur wordt berekend, wordt het vermogen van een zonnepaneel aangegeven in Wattpiek. De opbrengst in kilowattuur is gebaseerd op het vermogen dat door het totaal aan zonnepanelen wordt opgewekt. Factoren als plaatsing van de zonnepanelen, schaduwvorming en het aantal zonne-uren zijn van invloed op de uiteindelijke opbrengst die hiermee te behalen valt.

Zonnepaneel offertes vergelijken

Om een goede inschatting te maken voor de aanschaf van zonnepanelen is het verstandig om ten minste drie installateurs te kiezen en hun offertes met elkaar te vergelijken. Zo kunt u snel inzichtelijk krijgen wat hoe de kosten zijn opgebouwd en op welke manier u minder betaalt door te kiezen voor een geschikte combinatie van zonnepanelen, aanvullend materiaal en de bevestiging door installateurs. Offertes zonnepanelen zijn gratis en vrijblijvend aan te vragen vaak ontvangt u al binnen 2 werkdagen een op maat gemaakte offerte van maximaal 4betrouwbare specialisten die werkzaam zijn in de regio waar u woont. Een begin op besparing is hiermee gemaakt.

prijsopbouw zonnepanelenbeginnen met zonnepanelen offertes aanvragen

Snel offerte zonnepanelen aanvragen

Wilt u snel offertes van zonnepanelen aanvragen door in  één klik bij maximaal 4 zonnepanelen  specialisten in uw regio? Klik dan hier en kijk hoeveel u kunt besparen op uw zonnepanelen!

Shares
Share This