Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Goedkope zonnepanelen

Tegenwoordig worden zonnepanelen steeds vaker aangeboden als goedkope zonnepanelen. Het aantal aanbieders is dan ook de afgelopen jaren sterk gestegen. Door deze prijzen en het aantal aanbieders verdwijnt ook steeds vaker de controle op garanties en kwaliteit. Bij zonnepanelen geldt goedkoop is duurkoop. Zonnepanelen koop je namelijk voor een periode van ongeveer 25 jaar. Als goedkope zonnepanelen 10% minder opleveren dan een duurdere paneel van betere kwaliteit, dan bent u op langer termijn meer geld kwijt, dan wanneer u een duurdere paneel zou aanschaffen.

goedkope zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen

Het is voor de leverancier niet moeilijk om de goedkoopste producten aan te bieden. Zo zijn er low budget zonnepanelen, Chinese omvormers en bevestigingsmateriaal dat gemakkelijk te plaatsen is. Het is daarom belangrijk dat u niet kiest om goedkope zonnepanelen te kopen, maar voor de beste zonnepanelen tegen de beste prijs.

Er zijn installateurs die goedkope dakhaken gebruiken. Deze dakhaken kunnen veel druk veroorzaken op de dakpannen. Het gevolg hiervan is dat deze na enige tijd kunnen scheuren.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Tips voor het kopen van goedkope zonnepanelen

Alle installateurs zullen u vertellen dat zij de beste zonnepanelen hebben voor de goedkoopste prijs. Hieronder vindt u een aantal tips over het kopen van goedkope zonnepanelen.

kwaliteit zonnepanelen

1. Vergelijk verschillende installateurs met elkaar.

Indien u zonnepanelen wil kopen, is het verstandig om verschillende installateurs met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijgt u de beste zonnepanelen voor de beste prijs. Om u hier mee te helpen kunt u zich op deze site inschrijven, waarna u geheel gratis en vrijblijvend offertes ontvangt van verschillende zonnepanelen-bedrijven.

2. Het vermogen van een zonnepaneel

Het vermogen van een zonnepaneel wordt aangegeven doormiddel van wattpiek (wp). Het ene paneel levert meer vermogen op dan de andere. Zo heb je zonnepanelen van 300, 350 en 400 wp. Hoeveel kWh de panelen daadwerkelijk opleveren, hangt af van een aantal factoren. Zo is het aantal zonuren en de ligging van groot belang.

De prijs voor installatiekosten

Houdt er rekening mee dat wanneer u goedkoop zonnepanelen wilt aanschaffen, er altijd installatiekosten bij komen kijken. Installatiekosten kunnen tegenvallen dus houdt hier rekening mee bij de berekening. Ook zijn er grote verschillen tussen prijs en kwaliteit van installatie.

Omvormer

Let op dat de omvormer een van de duurste onderdelen is bij het aanschaffen van zonnepanelen. De omvormer vormt, zoals het woord het eigenlijk al zegt, de stroom van de panelen om naar elektriciteit die je huis en het openbare net in kan. Een omvormer heeft een gemiddelde levensduur van slechts 10 jaar. Houdt dus rekening met vervangingskosten van de omvormer.

Gegarandeerde productie

In de garantievoorwaarden van de bedrijven staat hoeveel productie je na een aantal jaren nog mag verwachten van de zonnepanelen. Het verschil tussen soorten zonnepanelen kan hierin groot zijn. Er zijn panelen die een gegarandeerde productie hebben van 90% na tien jaar, terwijl er ook panelen zijn die deze garantie 12 jaar hebben.  Ook de kleine lettertjes bij de gegarandeerde productie zijn belangrijk. Zo kan er sprake zijn van positieve vermogenstolerantie. Indien panelen een positieve vermogenstolerantie hebben betekent dit dat de panelen na een x aantal jaren leveren wat zij horen te leveren. Bij goedkope zonnepanelen is de kans kleiner dat er een positieve vermogenstolerantie is.

problemen-met-zonnepanelen

Houdt er rekening mee dat wanneer u als particulier zonnepanelen aanschaft, u de BTW dat u betaald heeft over de zonnepanelen kunt terugvragen bij de belastingdienst. Met dit in uw gedachte is het verstandiger om niet de goedkoopste zonnepanelen aan te schaffen, maar de beste zonnepanelen. Een uitspraak van het Europees Hof heeft bepaald dat een eigenaar van zonnepanelen een energieleverancier is. Hiermee voldoe je dus aan het criterium van ondernemer. U moet zich dus wel inschrijven als ondernemer en het eerste jaar een aantal kwartaalaangifte moeten doen, maar dit betaalt zich natuurlijk wel terug wanneer u de BTW terugkrijgt.

De prijs van de goedkope zonnepanelen is niet alleen te baseren op de prijs van de zonnepanelen, maar ook de omvormer en installatie spelen hierbij een grote rol. Het is belangrijk om te kijken naar de levensduur, de kwaliteit en de efficiëntie van de panelen. Onthoud dus goed dat goedkoop bij zonnepanelen duurkoop is. De duurdere panelen gaan vaker langer mee en leveren in veel gevallen meer op. Zorg dus dat u altijd bedrijven met elkaar kunt vergelijken.

Shares
Share This