Zonnepanelen vergelijken

Groen vinkje Vrijblijvend en gratis

Groen vinkje Afhankelijk en objectief

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40%!

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Prijzen zonnepanelen

Voordat u de prijzen zonnepanelen gaat vergelijken en gaat kopen, is het verstandig om eerst inzicht te krijgen wat kosten van zonnepanelen zijn. In de tabel hieronder is te zien wat het gemiddelde energieverbruik is van huishoudens en hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om in de energiebehoefte te voorzien. Tevens is er te zien wat de gemiddelde prijzen van de zonnepanelen is en de gemiddelde besparing die de zonnepanelen opleveren. In deze tabel is te zien dat een gezin van 4 personen gemiddeld 4600 kWh gebruikt, want neer komt op 22 zonnepanelen.

De gemiddelde kosten van zonnepanelen, inclusief omvormers en installaties komt neer op €10.200. De gemiddelde besparing hierop is €1.055 per jaar. Dit is te zien in de 2e tabel hieronder.

Aantal-zonnepanelen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat er genoeg ruimte is op uw dak om alle zonnepanelen te plaatsen. Indien dit niet het geval is of de prijzen van zonnepanelen zijn te duur, kan er gekozen worden om minder zonnepanelen te plaatsen. De overige stroom wordt dan aangevuld via reguliere stroom van een energieleverancier. Ook in dit geval kan er nog steeds veel winst behaald worden.

Wat zijn de prijzen van zonnepanelen

Hierboven staat uitgelegd wat de gemiddelde prijzen zonnepanelen zijn. De kosten van de zonnepanelen zijn te zien in de tabel hieronder. Meer over de kosten kunt u vinden bij: “Kosten zonnepanelen”.

Kosten zonnepanelen

Wat zijn de opbrengsten van de opgeleverde stroom?

Indien de zonnepanelen stroom produceren op het moment dat u zelf geen gebruik maakt van deze stroom, dan wordt deze stroom geleverd aan het elektriciteitsnet. De leverancier betaalt hiervoor dezelfde kosten die u nu betaalt voor uw stroom (gemiddeld gezien is dat 0,23 euro per kWh). Deze salderingsregeling blijft tot nu toe minimaal bestaan tot 2020.

Opbrengsten zonnepanelen stroom1

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu offertes aan bij zonnepanelen specialisten!

Als ik meer stroom opwek dan ik gebruik, wat gebeurt hier dan mee?

Als u over het gehele jaar meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt, krijgt u hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding is verschillend per energiebedrijf en is gemiddeld 0,08 euro per kWh. Net zoals bij het vergelijken van een leverancier, kan het verstandig zijn om de voorwaarden te vergelijken van verschillende energiebedrijven. Dit kunt u doen via www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren.

Prijzen zonnepanelen

Vergelijk nu zonnepanelen prijzen

Het is verstandig om meerder offertes aan te vragen van  verschillende zonnepaneel-specialisten. Door slechts uw gegevens achter te laten krijgt u vrijblijvend offertes van maximaal 6 betrouwbare specialisten uit uw regio. Het is verstandig om de zonnepaneel-bedrijven langs te laten komen, zodat ze advies op maat kunnen uitbrengen. Uiteindelijk kunt u de prijzen zonnepanelen met elkaar vergelijken, waardoor u flink kunt besparen!

Zonnepanelen vergelijken prijzen

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Shares
Share This