Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen hebben losse afzonderlijke zonnecellen. Deze afzonderlijke zonnecellen worden ook PV cellen genoegd. Omdat de kosten van zonnepanelen in Nederland blijven dalen en Nederlanders steeds duurzamer bezig zijn, overwegen steeds meer mensen om zonnepanelen te kopen. Maar hoe werken zonnepaneel en waaruit bestaat een zonnestroom-installatie? Zonnestroom-installatie bestaat uit de volgende punten:

  • Zonnepanelen
  • Omvormer
  • Data management
  • Aparte groep met teruglevering
  • Bevestiging
Zonnepanelen installatie

Hoe werkt een zonnepaneel?

Zonnepanelen hebben losse afzonderlijke zonnecellen. Deze afzonderlijke zonnecellen worden ook PV cellen genoegd. Op deze zonnepanelen zitten laagjes silicium. Als er licht op deze zonnepanelen komt, wordt dit omgezet naar elektrische spanning. Deze spanning wordt via de omvormer omgezet naar wisselstroom. Deze wisselstroom gebruikt u in huis.

Hoe het silicium is verwerkt bepaalt de kwaliteit van het zonnepaneel. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen in de markt. De markt kent voornamelijk Mono- en Poly-kristallijn panelen tegen

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vraag nu!

Schijnt de zon in Nederland voldoende?

In landen waar de zon meer schijnt leveren de zonnepanelen meer op dan in Nederland. Desondanks schijnt de zon meer dan voldoende om zonnestroom rendabel te maken. Daarnaast functioneren zonnepanelen ook als er géén zonlicht is.

In de afbeelding is te zien waar de meeste zonuren in Nederland zijn. De meeste zonuren zijn te vinden in het westen van Nederland.

Aantal zonuren in Nederland

Zijn mijn daken geschikt?

Om te beoordelen of uw daken geschikt zijn, moet u kijken hoe de zonnestand is. In het algemeen worden de hoogste opbrengsten behaald op een dak naar het zuiden. Maar ook bij een dak op het noorden is het mogelijk om genoeg zon te oogsten. Voor het plaatsen van zonnepanelen op een dak is in het algemeen geen vergunning nodig, maar er zijn uitzonderingen. Indien u de zonnepanelen niet op uw dak plaatst, is er eenvergunning vereist. Wilt u zonnepanelen plaatsen op een plat dak? Dan zijn de prijzen van zonnepanelen hoger.

Shares
Share This