Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat zijn PV zonnepanelen?

PV panelen is een ander woord voor zonnepanelen. Dit betekent dat er geen verschil zit tussen een PV paneel en een zonnepaneel. PV komt uit het engels en staat voor ‘Photo Voltaic’. ‘Photo’ staat voor licht en ‘Voltaic’ staat voor elektriciteit.

PV-panelen

PV installatie

Hoe werkt een pv installatie? De PV panelen worden op rails gemonteerd, die via haken aan uw dak worden bevestigd. De panelen worden in serie geschakeld en aangesloten op de omvormer. Het is belangrijk schaduw op panelen te vermijden. Schaduw kan het rendement van panelen drastisch verminderen. Een dak dat het meest zuidelijk is gelegen, komt als eerste in aanmerking. Maar ook een dak meer naar het oosten en westen kan geschikt zijn. U moet dan wel rekening houden met een iets lagere opbrengst.

De afmetingen van een pv paneel zijn gemiddeld 100 cm bij 165 cm. Ze kunnen in verticale richting (portrait) of horizontale richting (landscape) worden geplaatst. Het is belangrijk een paneel niet te dicht tegen een dakrand of goot te plaatsen, omdat dan bij harde regen het water over de goot heen kan slaan. Bij een dak met een kapel moet rekening worden gehouden met de schaduw die dat obstakel ‘s morgens en ‘s middags kan geven. Ook een schoorsteen, ook al staat die bij de buren, kan een schaduw effect geven op uw dak. PV Panelen kunnen makkelijk rond dakramen worden gemonteerd. Onze  aangeloten zonnepanelen-specialisten nemen tijdens het bezoek de maten van het dak op en kunnen snel berekenen hoeveel panelen geplaatst kunnen worden. Zo weet u onmiddellijk hoe groot uw jaarlijkse besparing is.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Waarom zou u pv zonnepanelen moeten kopen?

Waarom zou u pv zonnepanelen kopen? Hieronder 5 redenen

1. Financieel aantrekkelijk

Een ding is zeker, zolang de aarde draait en de zon schijnt wekken de pv panelen (ook bij bewolkt weer) stroom op en zal uiteindelijk de investering terugverdiend worden. En vanaf dat moment zal gedurende de levensduur van ca. 25-30 jaar geld verdiend worden.

2. Milieuvriendelijk

Groene manier van stroom opwekken is beter voor het milieu! In tegenstelling tot de traditionele energiebronnen zijn pv panelen beter voor het milieu omdat zonnepanelen geen C02 uitstoten en de voorraad zonne-energie niet opraakt.

3. Onafhankelijk van de stijgende energieprijzen

De traditionele energiebronnen, zoals olie en gas raken op waardoor de verwachting is dat de energieprijzen explosief stijgen! PV panelen zorgen voor minder afhankelijkheid van energiemaatschappijen.

Subsidie / fiscale voordelen

Maak gebruik van de beschikbare regionale subsidies en fiscalen voordelen! Vraag naar de actuele mogelijkheden bij de aangesloten zonnepanelen bedrijven.

Rendement ca. 15% netto

Zonnepanelen kopen loont. Op PV panelen is een rendement van ca. 10% netto haalbaar; dit is vele malen hoger dan de 2% bruto op de bank!

PV-installatie

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal PV panelen dat u nodig heeft is afhankelijk van uw energieverbruik. In de tabel hieronder is te zien wat het gemiddelde energieverbruik is van huishoudens. Ook ziet u hoeveel PV panelen ze in totaal nodig hebben om in deze energiebehoefte te voorzien. Tevens is er te zien wat de gemiddelde prijzen zijn en de gemiddelde besparing is. In deze tabel is te zien dat een gezin van 4 personen gemiddeld 4600 kWh gebruikt, wat neer komt op 22 panelen. De gemiddelde kosten, inclusief omvormers en installaties komt neer op €10.200. De gemiddelde besparing is €1.055 per jaar.

aantal zonnepanelen

Wat zijn de kosten?

Voordat u de prijzen van PV panelen kunt berekenen is het belangrijk om te weten hoeveel u nodig hebt. Het aantal heeft te maken met het energieverbruik en hoeveel PV panelen op uw dak passen. Wat de kosten zijn en hoeveel u nodig heeft kunt u in overleg met de aangesloten bedrijven van 123zonnepanelenvergelijken.nl bespreken.

De kosten zijn afhankelijk van het soort PV paneel wat u wilt gaan kopen. De keuze van uw panelen kunt u vinden bij “Beste zonnepanelen“. Na het lezen van de pagina weet u ongeveer wat de kosten van PV panelen zijn.

Hieronder is een tabel gemaakt met de gemiddelde kosten en de gemiddelde kosten voor het installeren. Ook is er te zien wat de opbrengsten zijn bij het aantal panelen in kilowatturen en euro’s. De prijzen zijn exclusief BTW, omdat u als particulier de BTW kunt terugkrijgen.

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen Installateur

Bij het kiezen van een installateur is het belangrijk dat hij vakbekwaam is. Het installeren is erg belangrijk omdat het invloed heeft op de optimale stroomopbrengst, het voorkomen van schade aan de dakconstructie en het vroegtijdig kapot gaan van de zonnepanelen. Onze aangesloten zonnepanelen-installateurs worden door ons beoordeeld op de kwaliteit van het installeren.

pv panelen

Welke subsidies zijn er?

Wilt u subsidies ontvangen bij het kopen van PV panelen ? Er zijn verschillende mogelijkheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘subsidies voor particulieren’  en ‘subsidies voor zakelijke kopers’.

Subsidies particulieren

  • BTW teruggave
  • Subsidies vanuit provincies en gemeentes
  • Individuele energiebespaarlening

Meer informatie over subsidies voor particulieren kunt u hier vinden.

Subsidies zakelijk

  • Daken met asbest met zonnepanelen vervangen (MIA en VAMIL)
  • Energie investeringaftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • SDE+

Uitgebreide informatie over zakelijke subsidies kunt u hier vinden.

Zonnepanelen vergelijken

Als u zonnepanelen wilt vergelijken, kunt u gebruik maken van 123zonnepanelenvergelijken.nl en uw gegevens hier achterlaten. Uw gegevens worden naar maximaal 6 verschillende installateurs, die actief zijn in de gemeente Baarschot, gestuurd. Vraag aan deze installateurs een telefonisch adviesgesprek of nodig deze installateurs uit voor een persoonlijk gesprek bij u thuis en vraag om een passende offerte.

Voor het vergelijke van installateurs hebben wij een E-book samengesteld waarop u moet letten vóór, tijdens en na het gesprek. Dit krijgt u als u zich inschrijft.

pv panelen vergelijken
Shares
Share This