Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen, mono of poly

Zonnepanelen komen in vele verschillende vormen en maten. Ze kunnen zijn opgebouwd uit verschillende soorten materialen, een verschil in vermogen hebben, in uitstraling en design en ook de aanschafsprijzen lopen ver uit elkaar. Daarnaast moet u ook nog bepalen welke aanvullende onderdelen bij welk type zonnepaneel werken, om zoveel mogelijk profijt van uw investering te krijgen. Het kan dan ook zeker een heel gedoe zijn om de juiste zonnepanelen te vinden, die geschikt zijn voor uw situatie. U wit uiteraard een zo hoog mogelijk rendement behalen en vooral besparen op uw jaarlijkse energierekening. Door eigen energie op te wekken, hoeft u namelijk minder te betalen voor energie die u nog nodig zult hebben vanuit het reguliere energienetwerk. Hoe vindt u de geschikte zonnepanelen?

mono of poly zonnepanelen-min

Materiaal voor zonnepanelen

Een zonnepaneel zet zonlicht om in bruikbare energie. Een zonnepaneel is opgebouwd uit zonnecellen die over het algemeen zijn gemaakt uit silicium. Doordat dit silicium is vormgegeven in twee lagen, kan hier elektrische stroom tussen gaan lopen, zodra er licht op schijnt. De zonnecellen worden hierdoor ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd, een combinatie van licht en voltage. De zonnecellen kunnen gemaakt zijn van amorf silicium, waarbij het is opgebouwd uit dunne film. Er wordt gebruik gemaakt van poeder, wat het materiaal zeer buigzaam maakt. Over het algemeen ligt de prijs voor dit type zonnepaneel lager dan wanneer het uit steviger materiaal wordt gemaakt. Ook valt hiermee minder rendement te behalen.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Mono-kristallijnen zonnepanelen

Wanneer u een keuze moet maken uit zonnepanelen, zult u bemerken dat er veelal gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen die zijn opgebouwd uit kristallen. Mono-kristallijnen zonnepanelen zijn gevormd uit een enkel kristal, wat de kwaliteit ten goede komt. Dit is een stijlvoller type zonnepaneel die qua design bestaan uit geordende elektroden en een geheel zwarte uitstraling hebben. Ze vallen hierdoor minder op wanneer u ze op uw daken plaatst. Dit kan uit esthetisch oogpunt zeer aantrekkelijk zijn. Het geeft blijk van iets luxe en dit is ook terug te vinden in de aanschafsprijs. U betaalt voor dit type zonnepaneel vaak meer dan voor de andere typen zonnepanelen. Daarentegen behaalt u wel met minder zonnepanelen een even hoog rendement, waardoor u alsnog voordeliger uit kunt zijn. Indien u alsnog meerdere zonnepanelen nodig hebt, zal de investering hoger uitvallen.

Polykristallijnen zonnepanelen

Dit type zonnepanelen bestaat uit meerdere, grovere kristallen en zijn vaak te herkennen aan hun blauwe uitstraling. Dit type zonnepanelen wordt het meest gekozen en is zeker uitermate geschikt voor daken met grote oppervlakten. U kunt er dan meerdere van kwijt tegen een acceptabele prijs. De kosten voor dit type zonnepaneel ligt lager dan de mono-kristallijnen zonnepanelen. Toch kunt u ook hiermee een redelijk hoog rendement behalen en zal het in veel gevallen een geschikte keuze zijn.

Windstreken voor zonlicht

Offerte biedt inzicht

Afhankelijk van uw situatie kunt u bepalen welk type zonnepanelen het beste voor u gaan werken. Om goed de verschillen en voordelen te kunnen bepalen, kunt u een offerte aanvragen bij uw zonnepanelen leverancier. Hierin kan volledig worden uitgelegd wat u kunt verwachten en hoeveel u voor elk type kwijt bent.

Zie ook:

Shares
Share This