Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel zonnepanelen voor 4000 kWh

Er gaat nog een heel proces aan vooraf, om de juiste zonnepanelen te kunnen installeren. Er zijn veel verschillend opties mogelijk en afhankelijk van uw specifieke situatie zal het ene type zonnepaneel beter werken dan een ander. Ook dient u de juiste onderdelen te kiezen bij het juiste type zonnepaneel om er zeker van te zijn dat het energiesysteem optimaal functioneert en voor u de gewenste opbrengst oplevert. Het kan nog een hele ontdekkingsreis zijn om precies uit te vinden welke zonnepanelen u moet hebben en hoe u deze het beste kunt installeren. Om hier goed van op te hoogte te geraken, kunt u het beste vooraf voldoende informatie inwinnen bij uw zonnepanelen leverancier.

Hoeveel zonnepanelen voor 4000 kwh

Typen zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen zijn opgebouwd uit verschillend materiaal. Zo zijn er zonnepanelen die zijn opgebouwd uit enkele kristallen en worden mono-kristallijnen zonnepanelen genoemd. Deze zijn donkerder en verfijnder en kunnen meer zonne-energie opwekken dan andere typen zonnepanelen. De prijs voor aanschaf valt hierdoor ook duurder uit, echter kan dit type zonnepaneel in veel gevallen alsnog de beste keuze zijn en uiteindelijk voordeliger, vanwege het hogere rendement dat u er sneller mee kunt behalen. U kunt ook kiezen voor polykristallijnen zonnepanelen. Deze zijn alsnog van uitstekende kwaliteit, maar minder luxueus dan de mono-kristallijnen zonnepanelen. Wanneer u meerdere zonnepanelen moet aanschaffen voor een groter oppervlak, dan is dit een uitstekende keuze. De aanschafsprijs ligt lager en u behaalt er zeker een goed rendement mee.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vermogen in Wattpiek

Naast het materiaal waaruit ze zijn opgebouwd en de aanschafskosten, verschillen zonnepanelen ook in vermogen aan energie dat ermee kan worden opgewekt. Er zijn zonnepanelen die 250 Wp aan vermogen genereren, maar dit kan oplopen tot wel 1000 Wp. Afhankelijk van de opbrengst aan kilowattuur dat u op jaarbasis nodig zult hebben, kunt u bepalen hoeveel zonnepanelen met een bepaalde hoeveelheid aan vermogen u wilt installeren. De energiebehoefte verschilt uiteraard per huishouden, dus het is nodig om vooraf vast te stellen hoeveel energie u op jaarbasis verwacht nodig te hebben.

Aantal zonnepanelen berekenen

Om de vraag hoeveel zonnepanelen voor 4000 kWh u nodig zult hebben te beantwoorden, delen we dit aantal door het vermogen aan wattpiek dat de gekozen zonnepanelen kunnen opbrengen. Wanneer u kiest voor zonnepanelen met een wattpiek vermogen van 250 Wp, dan rekent u 4000 kWh gedeeld door 250 Wp, maakt 16 zonnepanelen om de gewenste opbrengt te realiseren.  Wilt u liever zonnepanelen met een hoger vermogen, bijvoorbeeld 400 Wp om zo sneller de opbrengst te behalen met minder zonnepanelen, dan rekent u opnieuw 4000 door 400, met als uitkomst 10 zonnepanelen.

Aantal zonnepanelen berekenen

Meer betalen voor hoger vermogen

U betaalt voor een hoger vermogen per zonnepaneel dan waarschijnlijk wel meer en ook zal de terugverdientijd hiervoor mogelijk iets langer uitvallen. Tenzij de opbrengst dusdanig rendabel kan zijn dat u alsnog snel uw investering eruit kunt halen. Afhankelijk van uw situatie kan dit daarom echter zeker een geschikte keuze zijn. Een ruimere investering vooraf hoeft zeker niet altijd te betekenen dat u op de langere termijn meer blijft betalen en u een lagere besparing zal opleveren. Het is interessant om hierin de mogelijkheden te bekijken.

Shares
Share This