Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel kosten zonnepanelen per vierkante meter?

Het kan een flinke investering zijn om over te stappen op zonnepanelen. Het hangt er maar net vanaf hoeveel zonnepanelen u nodig hebt, om een vooropgesteld resultaat te behalen. Ook moet u beschikken over voldoende oppervlakte waarop de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Zonnepanelen hebben zelf natuurlijk een bepaalde omvang en u zult meerdere zonnepanelen bij elkaar moeten kunnen plaatsen, om voldoende rendement te krijgen. Uiteraard zijn hier ook kosten aan verbonden. Hoe meer zonnepanelen u nodig hebt of kwijt kunt op u dak, des te hoger zullen de kosten oplopen. Dit hoeft echter op langere termijn niet direct duurkoop te betekenen. Soms bent u met duurdere zonnepanelen ‘voordeliger’ uit, doordat u sneller de gewenste opbrengst kunt realiseren.

Hoeveel kosten zonnepanelen per vierkante meter

Korting bij meerdere zonnepanelen

De prijs voor zonnepanelen is berekend op wat elk zonnepaneel los zou kosten. Doordat u er ongetwijfeld meerdere nodig zult hebben, kunt u profiteren van de korting die u krijgt bij aanschaf van meerdere zonnepanelen. Dit kan wel oplopen tot 30% van de aankoopsom. Terugrekenend naar de prijs van een los zonnepaneel, scheelt dit soms wel zo’n € 100,- per zonnepaneel. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen extra aantrekkelijk en voordelig. U bent zo goedkoper uit wanneer u besluit zonnepanelen te kopen en deze laat installeren op het dak van uw woning.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Omvang van zonnepanelen

Naast het oppervlak van uw dak is ook de afmeting van de zonnepanelen een factor die bepaalt hoeveel zonnepanelen u op uw dak kwijt kunt. Over het algemeen kunt u rekenen op standaardafmetingen voor zonnepanelen, afhankelijk van de capaciteit die ze kunnen bieden. Zonnepanelen met een vermogen tussen de 245 en 285 Wp hebben doorgaans een afmeting van 165 x 99 cm. Grotere zonnepanelen kunnen een omvang hebben van 195 x 99 cm. Hun vermogen ligt dan vaak ook hoger en hierbij moet u denken aan vermogens van 300 Wp en hoger. 

Kosten gerekend per m2

Bij zonnepanelen met een omvang van rond de 165 cm kunt u rekenen op een prijs van ongeveer € 129 per vierkante meter. Bij grotere zonnepanelen betaalt u al gauw € 204,- per m2 en kan de prijs aardig snel oplopen. Het is helemaal afhankelijk van hoeveel zonnepanelen u nodig hebt en of u er daadwerkelijk zoveel kwijt kunt, wat de uiteindelijke prijs per vierkante meter zal worden. Er zijn bovendien nog tal van andere factoren die hierop van invloed zullen zijn.

Kosten zonnepanelen mer m2

Omgevingsfactoren

Ook omgevingsfactoren spelen een rol in het bepalen hoeveel zonnepanelen u kunt aanschaffen. Een dak kan ruim genoeg zijn voor meerdere zonnepanelen met een lagere prijs per vierkante meter, echter dient er geen schaduw op te vallen. Wanneer er veel schaduwvorming is door objecten in de directe omgeving, of u hebt een plat dak, dan doet u er goed aan om voor minder zonnepanelen te kiezen, die mogelijk in aanschafsprijs duurder lijken, maar uiteindelijk sneller rendement gaan opleveren. De prijs die u per vierkante meter betaalt, wil uiteindelijk niet zeggen dat dit ook de eindprijs aangeeft. Er zijn nog tal van mogelijkheden te bedenken om de prijs te verlagen.

Shares
Share This