Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Kostprijs zonnepanelen 5000 kWh 

Wanneer u investeert in zonnepanelen, kunnen de prijzen voor aanschaf en installatie u enigszins overweldigen. Mogelijk weerhoudt dit u zelfs om daadwerkelijk de stap te nemen om over te stappen op deze duurzame vorm van energiewinning. En dat is zonde, aangezien het u zoveel voordeel kan opleveren. Om de kans op succesvol resultaat te verhogen, is het wel belangrijk om goed inzicht te krijgen in hoe u het aankoopproces en het uiteindelijke functioneren van de zonnepanelen zoveel mogelijk kunt optimaliseren. Niet elke situatie is hetzelfde namelijk en om de juiste zonnepanelen en daarbij behorende onderdelen te kiezen, dient u goed op de hoogte te zijn van waar u op moet letten. Ook de prijs is hierin uitermate belangrijk. U wilt namelijk niet te veel betalen.

Kostprijs zonnepanelen 5000 kWh

Hoe hoog is uw verbruik?

Voordat u kunt vaststellen wat de kostprijs zal zijn voor uw zonnepanelen, zult u eerst moeten berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig denkt te hebben. U bekijkt hiervoor eerst hoeveel energie u op jaarbasis verbruikt. Dit geeft u een inschatting van de hoeveelheid die u nodig zult hebben. Met een gezin van 3 tot 4 personen zult u uitkomen op een verwacht verbruik van rond de 5000 kWh. Voor een gezinswoning worden doorgaans zonnepanelen gebruikt met een standaard vermogen van 250 Wp. Om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben om aan deze verwachting in energieverbruik tegemoet te komen, deelt u het vermogen door het energieverbruik. Bij een verbruik van 5000 kWh zult u dus rond de 20 zonnepanelen moeten installeren op uw dak.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Prijzen van zonnepanelen

Voor 20 zonnepanelen met een standaard vermogen van 250 Wp kunt u vervolgens op een kostprijs van € 9.100,- rekenen. Dit is dan inclusief omvormer en installaties. U hebt dan alle benodigdheden bij de hand om de zonnepanelen up and running te krijgen op het dak van uw woning. De bijkomstige onderdelen zullen dan volledig zijn afgestemd om zo goed mogelijk het proces van energie opwekken te optimaliseren. De kostprijs voor zonnepanelen 5000 kWh is zo gemakkelijk vast te stellen. 

Verschil in aantallen

Mogelijk leent uw situatie niet geheel om ook een totaal van 20 zonnepanelen te plaatsen op het dak van uw woning. In dat geval kunt u ervoor kiezen om genoegen te nemen met minder zonnepanelen, waardoor u tevens een lager rendement kunt verwachten. Om toch de 5000 kWh te behalen, kunt u beslissen om zonnepanelen met een hoger vermogen te nemen. Hierdoor zult u minder zonnepanelen nodig hebben. Bij zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp kunt u per zonnepaneel meer zonlicht omzetten in bruikbare energie, waardoor u sneller uw gewenste doelstelling behaalt. Met een vermogen van 400 Wp hebt u enkel nog 13 zonnepanelen nodig en kunt u deze wellicht gemakkelijker kwijt op uw dak.

Verschil in aantal zonnepanelen

Offerte voor kostprijs

Om de kostprijs per huishouden en ingeschat energieverbruik te bepalen, kunt u een offerte laten opstellen door verschillende zonnepanelen leveranciers. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden, bijkomstigheden en opbrengsten die bij de aanschaf komen kijken.

Shares
Share This