Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Rendement zonnepanelen

Rendement zonnepanelen gaat over de winstgevendheid en de investering die u doet in de zonnepanelen. Omdat de kosten van zonnepanelen afgelopen tijd flink omlaag zijn gegaan en het rendement omhoog, is het kopen van zonnepanelen een stuk voordeliger geworden. Momenteel is het rendement zonnepanelen te vergelijken met een gemiddelde rente van 7% op uw spaarrekening. Omdat de rente van de bank momenteel een stuk lager is (1,8%) is het financieel verstandig om met uw spaargeld zonnepanelen te kopen.

Het rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van de volgende factoren:

Rendement zonnepanelen

Rendement zonnepaneel: Het soort zonnepaneel:

Rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van het merk zonnepaneel en de herkomst van de zonnepanelen. Er zijn monokristallijn-zonnepanelen, die beschikken  over gemiddeld gezien het meeste rendement. Deze worden gevolgd door een ander soort zonnepaneel, genaamd polykristallijn- zonnepanelen. De dunne film-zonnepanelen, die het goedkoopste zijn, leveren ook het minste rendement op. De prijzen van de zonnepanelen zijn te vinden bij “Prijzen zonnepanelen”.

Het plaatsen van de zonnepanelen:

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van waar u de zonnepanelen plaatst.  Indien de zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst, kunt u zelf bepalen wat de hellingshoek wordt. Wel is het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak duurder.  Het meeste rendement wordt behaald als de zonnepanelen gericht staan op het zuiden met een hoek  van ongeveer 35 graden.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vraag nu!

Weeromstandigheden zonnepanelen:

De weersomstandigheden hebben invloed op het rendement zonnepanelen. De zonnepanelen die volop in het zonlicht staan, leveren meer rendement op. Maar zonnepanelen kunnen ook functioneren met minder zon. Zonnepanelen slaan stroom op wanneer er licht op de zonnepanelen komt. Als het bewolkt is, wekken de zonnepanelen dus ook stroom op.  In de schaduw is de opbrengst 40%. De antireflectie laag van de Duitse zonnepanelen leveren bij weinig licht 10% meer energie. De Duitsers zijn bewolking wel gewend. Op het westen en het oosten is de verwachte opbrengst 70%, Dit hangt ook weer af van de hellingshoek. Zonnepanelen nemen de meeste energie op als de temperatuur rond de 25 graden is. Veel mensen weten niet dat een te hoge temperatuur slecht is voor het rendement zonnepanelen.  Het is van belang dat er ruimte zit tussen de zonnepanelen, zodat de zonnepanelen bij een hoge temperatuur door de wind kunnen afkoelen.Bent u nu (zoals veel anderen) enthousiast om zonnepanelen aan te schaffen? Schrijf dan gratis in en ontvang vrijblijvend offertes. Kijk wat de mogelijkheden voor u zijn! Lees vooral ook de overige informatie op deze website om uw kennis over zonnepanelen te vergroten.

Aantal zonuren in Nederland

Levensduur:

Zonnepanelen hebben gemiddeld een levensduur van minimaal 25 jaar, indien er geen sprake is van schade. In het algemeen functioneren de zonnepanelen de eerste 5 jaar uitstekend. Daarna begint er een verschil merkbaar te worden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen. De gemiddelde return of investment is 7 jaar. Indien u garantie kiest van 10 tot 12 jaar en de zonnepanelen gaan kapot na 15 jaar, betekent dit dat u geen nieuwe zonnepanelen krijgt.

Vieze zonnepanelen:

Het rendement wordt lager  indien er viezigheid op de zonnepanelen zit. Indien het regent, wordt het meeste vuil weggespoeld, maar er kan wel vuil blijven hangen. Het is verstandig om de zonnepanelen 1 of 2 maal per jaar te controleren op viezigheid  en als het nodig is schoon te maken. Het beste is om dit in het begin van het voorjaar te doen.

Wat zijn de opbrengst en rendement zonnepanelen?

Het gemiddelde rendement van de zonnepanelen is in de winter minder doordat er minder zonuren zijn. Een zonnepaneel bestaat meestal uit 60 zonnecellen die serie-geschakeld zijn. Daarmee leveren ze tot wel 300 Watt vermogen. Dit vermogen wordt alleen gehaald wanneer de zon er recht op schijnt.

De opbrengst is in de schaduw ongeveer 40% van de totale opbrengst. Bij zonnepanelen  op het westen en oosten is dat 70%. Maar dit is ook afhankelijk van de hellingshoek van de zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen per dag is afhankelijk van het soort zonnepaneel en het merk van het zonnepaneel. Gemiddeld levert een zonnepaneel per vierkante meter (1m2) per jaar ongeveer 250 kWh aan stroom. Het gemiddelde energieverbruik per huishouden is te zien in onderstaande tabel.

aantal zonnepanelen

Er wordt geadviseerd om minder op te wekken dan u zelf verbruikt. Indien u meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt, wordt er gebruik gemaakt van salderen. Dit betekent dat u een vergoeding krijgt voor de extra opgeleverde stroom.  De opbrengst van de extra opgeleverde stroom is verschillend en is afhankelijk van uw energiebedrijf. De gemiddelde opbrengst is 0,08 euro per kWh. Het is verstandig om de opbrengst per KwH van de energiebedrijven te vergelijken. Dit kan via www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren.  Voor meer informatie ga naar “zonnepanelen opbrengst per dag

Wat zijn de kosten?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van uw energieverbruik en de grootte van uw dak. Dit kunt u zelf berekenen of vragen aan de aangesloten bedrijven bij 123zonnepanelenvergelijken.nl.

Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten van het installeren van zonnepanelen en de gemiddelde kosten van het materiaal. In deze tabel is er geen rekening gehouden met BTW, omdat u deze als particulier kunt terugvragen. Ook is er een schatting gemaakt van de opbrengst van zonnepanelen. De kosten van de zonnepanelen zijn afhankelijk van het merk en soort zonnepaneel.

Kosten zonnepanelen

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Hierboven staat beschreven wat het rendement, de opbrengst en de kosten van zonnepanelen zijn. Maar wat is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen? Zonder BTW-teruggave en subsidies bij verschillende gemeentes zou men uitkomen op 10 jaar. Door de BTW-teruggave van 21%, wordt de gemiddelde terugverdientijd verlaagd tot 7 à 8 jaar. Deze BTW-teruggave is nog van toepasssing tot 2020.

Verminder uw terugverdientijd

Wilt u uw terugverdientijd verminderen? Door het vergelijken van zonnepanelen-offertes kunt u de kosten van zonnepanelen verlagen. Maak daarom gebruik van “123zonnepanelenvergelijken”  en u kunt mogelijk tot 40% besparen op uw zonnepanelen. Laat u gegevens achter en krijg gratis offertes! Wij adviseren u om een adviesgesprek te vragen bij de aangesloten zonnepanelen bedrijven. Deze aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend.

terugverdientijd zonnepanelen

Rendement zonnepanelen optimaliseren

Een logische reden om te kiezen voor zonnepanelen is dat er een hoog rendement mee te behalen valt. Eerder zijn al enkele factoren benoemd die een rol spelen in hoe zonnepanelen functioneren en de opbrengst die erdoor te behalen valt. Het is verstandig om nog wat dieper op deze materie in te gaan, zodat u een duidelijk en volledig beeld krijgt van wat nodig is om meer uit uw investering te halen. U kunt immers niet genoeg geïnformeerd worden, om de beste uitkomst te realiseren. Een rendement zonnepaneel heeft zeker nog wat voeten in de aarde, maar wanneer u goed weet waar u op moet letten, dan komt u niet voor onaangename en onnodige verrassingen te staan.

Berekening van terugverdienjaren

Een zonnepaneel rendement wordt bepaald door te kijken naar de aanschafskosten en de opbrengsten die het gelijk vanaf installatie gaat opleveren. U kunt de aanschafkosten er afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit, invloeden van omgeving en weersomstandigheden of schaduwvorming binnen enkele jaren weer uithalen. Dit berekent u door het totaal aan kosten te delen met de besparing die u beoogt te halen als gevolg van de zonnepanelen opbrengst. Zo ziet u gelijk hoe lang u er over zult doen om de investering terug te verdienen. En vanaf dan zult u enkel nog winst behalen.

rendement zonnepanelen optimaliseren

Prijsstijging zonnepanelen rendement

Bij het berekenen van het rendement dat u kunt verwachten door het plaatsen van zonnepanelen, wordt door leveranciers vaak ook de periodieke prijsstijging van stroom meegenomen. Soms is deze stijging zelfs wel tot 7% becijferd, zeker wanneer u kunt rekenen op een toename van energiebelasting. Uiteraard is het niet altijd vooraf duidelijk vast te stellen hoe groot de prijsstijging in de komende jaren zal zijn. Daarom kunt u beter vertrouwen op een advies om bij de prijsstijging rekening te houden met een jaarlijkse inflatie van rond de 2,5% per jaar.

Zonnepaneel opbrengst, zonder rente

Wanneer u besluit te investeren in zonnepanelen, gebruikt u geld dat anders op de bank was blijven staan. In dat geval had u jaarlijks ongeveer een rendement hierover gekregen van 2%, in de vorm van rente. Wanneer u er echter voor kiest om de zonnepanelen aan te schaffen en te installeren door middel van het aanvragen van een lening, dan zal er een andere berekening worden gemaakt om helder inzicht te krijgen in de zonnepanelen opbrengst. U hebt dan aanvullende financieringskosten die op jaarbasis zullen moeten worden meegerekend in de investering. Hierdoor eindigt u met een lager rendement aan opbrengst die door de zonnepanelen kan worden gegenereerd, dan wanneer u zelf financieel kunt investeren.

Zonnepaneel rendement door prijsdaling

Door de toenemende populariteit van zonnepanelen, zijn de kosten om deze aan te schaffen in de loop der tijd drastisch verlaagd. Dit maakt het voor veel meer mensen mogelijk om over te stappen op een dergelijke milieuvriendelijke manier om onafhankelijk van energieleveranciers zelf duurzame energie te verkrijgen om te voldoen in hun jaarlijkse energiebehoefte. U hoeft er zeker om de prijs niet van af te zien, omdat er tal van mogelijkheden zijn om de zonnepanelen dusdanig te installeren dat ze ook in uw persoonlijke situatie rendement kunnen opleveren. Zoals u eerder al hebt gelezen, stimuleert de overheid deze investering door u de gelegenheid te bieden om de BTW over materieel en installatiekosten te declareren, wat betekent dat u hierop 21% korting krijgt.

meer rendement door prijsdaling zonnepanelen

Salderen draagt bij aan rendement zonnepanelen

U kunt drastisch op uw energierekening besparen, doordat u een groot deel en mogelijk zelfs geheel, in uw eigen energiebehoefte kunt voldoen. Hoe minder energie u hoeft te vragen van uw energieleverancier, des te lager wordt u jaarlijkse berekening. Het is zelfs zo dat wanneer u teveel aan energie opwekt, u dit zelf aan de leverancier kunt terug leveren. Op deze wijze betalen zij u een terug-leververgoeding en krijgt u geld voor het overschot aan stroom, wat overblijft bij verrekening met uw voorschot aan elektriciteit dat vanuit de energieleverancier aan u wordt geleverd.

Rendement zonnepanelen wordt bepaald door vermogen

Elk zonnepaneel heeft een afzonderlijk eigen vermogen, wat beter bekend staat als het nominale paneelvermogen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Wattpeak of afgekort, Wp en wordt opgewekt onder invloed van optimale omstandigheden.  U kunt de verwachte zonnepaneel opbrengst berekenen via een omrekenfactor van kilowattuur, afgekort kWh per Wattpeak aan nominaal vermogen. U zult deze componenten terugvinden in offertes waarin installateurs de opbrengst afwegen tegenover het nominale vermogen met de bedoeling u te tonen wat de uiteindelijke winst zal zijn.

Omstandigheden beïnvloedt rendement zonnepaneel

Bij het plaatsen van zonnepanelen dient u altijd goed vast te stellen wat de omstandigheden zijn. Het functioneren van de zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Zo moet uw dak voldoende oppervlakte en draagkracht hebben om voldoende zonnepanelen te houden. Het materiaal mag niet te zwaar zijn voor uw dak en evenmin wilt u de zonnepanelen te dicht op elkaar plaatsen. Er moet voldoende wind langs kunnen, om de zonnepanelen bij extreme hitte af te koelen. Net als schaduwvorming is dit nadelig voor het rendement. De zonnepanelen moeten niet elkaar overlappen, omdat zo minder zonlicht zal worden opgevangen.

zonnepanelen plaatsen op dak

Verdieping in optimalisatie

Om veel zonnepaneel rendement te behalen zult u zich aandachtig moeten verdiepen in het gehele proces van installatie. Begrip over de verschillende materialen die nodig zijn voor een optimalisatie draagt bij aan goede besluitvorming en een verzekerde besparing op uw energiekosten. Er zijn veel elementen waar u rekening mee zult moeten houden en voor elk apart aspect, volgen er opnieuw verscheidene opties. Laat u daarom goed adviseren door een deskundig installateur.

Shares
Share This