Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

BTW zonnepanelen nieuwbouw

Zodra u overstapt op energiewinning via zonnepanelen, kunt u rekenen op een prijzige investering. Uiteindelijk zult u de kosten van deze investering er binnen enkele jaren echter weer volledig uit hebben gehaald en kunt u profiteren van de besparing die de zonnepanelen u zullen opleveren op uw energierekening. In veel steden wordt het plaatsen van zonnepanelen tegenwoordig verplicht bij nieuwbouwwoningen. Wanneer u een dergelijke woning aanschaft, betaalt u uiteraard gelijk voor de installatie van dit type energiewinning en zult u ook aan de bijkomstige verplichtingen moeten voldoen. Wel is het mogelijk om de BTW zonnepanelen voor nieuwbouw terug te vragen als particulier.

BTW zonnepanelen nieuwbouw

Stroom terug leveren via saldering

Doordat u met zonnepanelen zelf uw eigen energie opwekt, hebt u minder stroom nodig uit het reguliere energienetwerk. Dit kan u jaarlijks een flinke besparing opleveren op uw energierekening. Het kan echter ook zo zijn dat u meer energie opwekt, dan dat u verbruikt. Het overschot aan energie kunt u dan terug leveren aan het netwerk. De energieleverancier betaalt vervolgens u voor de geleverde stroom, in plaats van andersom. Dit proces wordt salderen genoemd en u krijgt hierdoor een vorm van inkomsten. Dit maakt dat u door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien. Hieruit volgen enkele verplichtingen, waar u wel van op de hoogte dient te zijn wanneer u een dergelijke woning met zonnepanelen koopt.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Administratie op orde voor BTW zonnepanelen terugvragen nieuwbouw

Wanneer u aan het einde van het jaar de BTW terug wilt ontvangen, die u over de geleverde stroom hebt betaald, dan zult u als huiseigenaar van een nieuwbouwwoning met zonnepanelen een administratie moeten bijhouden. Ook zult u facturen moeten sturen die aangeven wat de BTW is voor de leveringen aan stroom die hebt afgedragen aan de energieleveranciers. Een BTW-nummer vraagt u hiervoor aan bij de Kamer van Koophandel en zij melden u gelijk aan bij de Belastingdienst. Hebt u er geen belang bij om de BTW terug te vragen of wilt u geen administratie, dan kunt u er ook voor kiezen om u niet aan te melden als ondernemer. 

Kleineondernemersregeling

Om de BTW terug te kunnen vragen, zult u wel aan de administratieve eisen moeten voldoen. Doordat u alsnog onder de kleineondernemersregeling valt, kunt u na het terugvragen van de BTW gelijk een ontheffing voor de btw-aangifte aanvragen. Hebt u helemaal geen interesse om de BTW terug te vragen en meldt u zich niet aan bij de Belastingdienst, dan valt u automatisch onder de ontheffing voor het doen van btw-aangiftes en hoeft u ook niet te voldoen aan de administratieve verplichtingen. U kunt dan echter niet verdienen aan de stroom die u terug levert aan het energienetwerk.

BTW zonnepanelen terugvragen

Voordeel zonnepanelen

Door een nieuwbouwwoning met zonnepanelen te kopen, kunt u wel gelijk uw voordeel doen door de besparing die de panelen u zullen geven op uw energierekening. Ook als u er verder geen aanvullend rendement uit wilt halen, zult u toch gelijk bemerken hoeveel eigen energie u hiermee zult kunnen opwekken. Hierdoor betaalt u minder voor energie vanuit het reguliere netwerk en draagt u tevens bij aan een schoner milie

Shares
Share This