Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

PV cellen

PV cellen kennen we in de volksmond ook wel als ‘zonnepanelen’, al gaat het hierbij eigenlijk om de techniek waar we gebruik van maken. PV staat voor de Engelse vertaling van fotovoltaïsch, een combinatie van het Griekse woord voor licht en de naam van de Italiaanse natuurkundige Volta.
De samentrekking van de beide elementen staat eigenlijk voor ‘licht en elektriciteit’. Dit komt voort uit het feit dat we licht van de zon gebruiken, om elektriciteit op te wekken die we in huis toe kunnen passen, of terug kunnen leveren aan het lichtnet.

pv cellen

Geschiedenis van PV cellen

Er wordt al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw gewerkt aan de ontwikkeling van PV cellen. Dat had destijds te maken met de oliecrisis van die tijd. Als alternatief voor de olie ging men op zoek naar mogelijkheden om energie op te wekken, uit het licht van de zon. Begin jaren ’80 vonden er flinke bezuinigingen plaats en werd het onderzoek hierna op een laag pitje gezet. Gezien de huidige economische en milieutechnische ontwikkelingen is het weer prioriteit geworden om op zoek te gaan naar een milieuvriendelijk alternatief voor de olie, waardoor de PV cellen de laatste tijd weer enorm in opmars zijn

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

PV cellen in zonnepanelen

De PV cellen kennen we beter als mono zonnepanelen, waar we bijvoorbeeld op het dak gebruik van kunnen maken. Dankzij de dalende prijzen voor de panelen en de steeds hogere opbrengst zijn deze zowel voor bedrijven als particulieren interessant. Heeft u ruimte op het dak beschikbaar? Dan kunt u er met PV cellen in de vorm van zonnepanelen voor zorgen dat u eenvoudig zelf energie op kunt wekken en dit kunt gebruiken in uw woning. Wekt u meer op dan waar u behoefte aan heeft? Dan kunt u energie terugleveren aan het net en ontvangt u daar bovendien een vergoeding voor.

PV systemen

Alleen zonnepanelen plaatsen is niet voldoende. U moet denken aan een PV systeem Licht moet worden omgezet naar bruikbare stroom, hiervoor zijn een omvormer en elektriciteitskabels nodig. Installateurs noemen dit in zijn geheel een PV systeem. De PV zonnecellen die opgevangen worden door de zonnepanelen, zetten het licht om naar elektrische spanning, welke vervolgens door de omvormer worden omgezet naar wisselstroom (230 volt). Met de kabels wordt alles aangesloten op het elektriciteitsnet, via stopcontacten of de stoppenkast.

pv cellen systeem

Zonnepanelen Installateur

Bij het kiezen van een installateur is het belangrijk dat hij vakbekwaam is. Het installeren is erg belangrijk omdat het invloed heeft op de optimale stroomopbrengst, het voorkomen van schade aan de dakconstructie en het vroegtijdig kapot gaan van de PV cellen. Onze aangesloten zonnepanelen-installateurs, die actief zijn in Baarschot , worden door ons beoordeeld op de kwaliteit van het installeren.

Zonnepanelen vergelijken

Wilt u zonnepanelen vergelijken? Dan kunt u gebruik maken van 123zonnepanelenvergelijken.nl en uw gegevens hier achterlaten. Uw gegevens worden naar maximaal 4 verschillende installateurs. Vraag aan deze installateurs een telefonisch adviesgesprek of nodig deze installateurs uit voor een persoonlijk gesprek bij u thuis en vraag om een passende offerte.

Voor het vergelijke van installateurs hebben wij een E-book samengesteld waarop u moet letten vóór, tijdens en na het gesprek. Dit krijgt u als u zich inschrijft.

Wat zijn de opbrengst en rendement zonnepanelen?

Het gemiddelde rendement van de zonnepanelen is in de winter minder doordat er minder zonuren zijn. Een zonnepaneel bestaat meestal uit 60 zonnecellen die serie-geschakeld zijn. Daarmee leveren ze tot wel 300 Watt vermogen. Dit vermogen wordt alleen gehaald wanneer de zon er recht op schijnt .

De opbrengst is in de schaduw ongeveer 40% van de totale opbrengst. Bij zonnepanelen  op het westen en oosten is dat 70%. Maar dit is ook afhankelijk van de hellingshoek van de zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van het soort zonnepaneel en het merk van het zonnepaneel. Gemiddeld levert een zonnepaneel per vierkante meter (1m2) per jaar ongeveer 250 kWh aan stroom. Het gemiddelde energieverbruik per huishouden is te zien in onderstaande tabel.

pv panelen vergelijken
Shares
Share This