Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen stappenplan

Een zonnestroom systeem gaat tenminste 25 jaar mee, waardoor het belangrijk is dat je de juiste keuzes maakt en daarbij goed beseft dat ook de installatie en onderliggende constructie in topconditie moeten zijn.

Vaak worden zonnepanelen aangeschaft om te besparen op je energierekening en voor bijdrage aan een beter milieu. Ga je zonnepanelen kopen? Bereid je dan goed voor op de keuze die je maakt. Onderstaand is een stappenplan opgenomen op je goed voor te bereiden op het kopen van zonnepanelen.

zonnepanelen stappen

Stap 1: Voorbereiden zonnepanelen kopen

Stel jezelf vooraf deze vragen:

1a: Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen?

Het dak

Zonnepanelen kunnen zowel op een plat als een schuin dak worden geplaatst. Elk type woning is geschikt voor zonnepanelen, of je nu in een rijtjeshuis of vrijstaand huis woont. Het aantal bruikbare m² op jouw dak, bepaalt hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen.

De dakligging en dakhelling

De ligging van het dak en de dakhelling bepalen of je optimaal van de zonrichting gebruik kunt maken. Een dak met richting zuid is het meest gunstig. Het hoogste rendement haal je op een schuin dak met een hellingshoek tussen de 10 en 50 graden. Een plat dak is het meest ideaal, dan kun je zelf de richting en de helling van de zonnepanelen bepalen en heeft de zon de gehele dag vrij spel om de zonnepanelen te bereiken .

Advies voor jouw dak

Ieder huis en dak is anders. Daarom is het belangrijk dat een installatie adviseur bij jou thuis komt kijken. Zij kijken naar de draagconstructie van het dak en de staat van onderhoud, de mogelijke beperkingen van schaduw op de zonnepanelen en de meest ideale plaats. Solar ZuidHolland geeft je deskundig advies over soorten en kwaliteiten  van de panelen.

1b: Waarom wil je zonnepanelen kopen?

Het is belangrijk om met het installateur te bespreken wat voor jou de belangrijkste reden is voor het aanschaffen van zonnepanelen. Dit kan namelijk een rol spelen bij het bepalen welke zonnepanelen je moet kiezen. Wil je veel gaan besparen op je energierekening? Bijdragen aan het milieu? Het energielabel van je huis verbeteren? Of onafhankelijker worden van een energieleverancier?

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

1c: Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen verdien je altijd terug. Gemiddeld binnen 6 tot 9 jaar, inclusief installatiekosten. In de offerte van Solar-Zuidholland staat altijd een terugverdientijd en besparing per jaar, afhankelijk van de huidige energieprijs. Tevens staat in de offerte het aantal Kg/Co² dat je niet de lucht in stoot.

1d: Wil je een bepaald soort zonnepaneel kopen?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. De keuze van het zonnepaneel wordt vaak door de expert gekozen. Dat heeft alles te maken met de ligging van de woning en uiteraard obstakels en schaduw.

Bij de offerte van de aangesloten zonnepanelen-bedrijven krijgt u uiteraard een productomschrijving van het gekozen materiaal.

zonnepanelen-dak

Stap 2: Offerte bevestigen.

Als je de offerte als positief ervaart, wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Daarin staan alle zaken nogmaals besproken en worden de prijzen gespecificeerd voor de subsidieaanvraag.

Stap 3: De dag van installatie van de zonnepanelen.

Zonnepanelen aanbrengen duurt meestal een halve tot hele dag. Dat hangt af van het aantal zonnepanelen, de afmeting van de zonnepanelen (m²), de bereikbaarheid van het dak en de dakhelling. Op een plat dak is het makkelijker en sneller werken dan op een schuin dak. Meestal komen er twee uitvoerders. De zonnepanelen worden op het dak geïnstalleerd met montagesets. In het huis wordt vlak onder het dak de omvormer geplaatst. Deze omvormer zet de gelijkstroom uit de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom.

Je hebt nauwelijks overlast of rommel en er is geen verbouwing nodig voor zonnepanelen. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar of langer mee. Vanaf nu wek je zelf jouw elektriciteit op. Een goed gevoel. Wek je met zonnepanelen meer energie op dan dat je verbruikt? Dan loopt jouw elektriciteitsmeter terug. Je zult gaan merken dat je flink gaat besparen op jouw energiekosten.

installatie-zonnepanelen

Stap 4: Zonnepanelen kopen en subsidie zonnepanelen.

Check ook even de mogelijkheid van subsidie. Zonnepanelen kopen wordt door de overheid regelmatig met subsidie gestimuleerd. Dat scheelt in de kosten. Maar populaire subsidies kunnen plots op zijn. Controleer of je subsidie voor zonnepanelen kunt krijgen.

Over subsidie voor zonnepanelen kunnen de meeste aangesloten zonnepanelen bedrijven u informeren.

Momenteel  kunnen we de BTW terug krijgen en dat is maar liefst een voordeel van 21%.

Zonnepanelen kopen

Bent u nu van plan om zonnepanelen te kopen? Maak dan gebruik van onze vergelijkingssite. Via deze link kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij bedrijven die actief zijn in uw regio.

Shares
Share This