Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken ? U moet verder kijken dan alleen de prijs.  Hieronder staan een aantal punten beschreven waarop u moet letten bij het vergelijken van zonnepanelen.

Navigeer op deze pagina naar:

1. Zonnepanelen vergelijken leveranciers

Bij het vergelijken van zonnepanelen is het belangrijk om een installateur te kiezen die vakbekwaam is. Het installeren heeft invloed op het rendement. Ook is het belangrijk dat de zonnepanelen op de juiste manier zijn geïnstalleerd om schade aan uw dak en/of zonnepanelen te voorkomen.

Het is belangrijk dat u minimaal drie verschillende installateurs met elkaar vergelijkt, omdat er veel verschil zit tussen de kosten van de zonnepanelen en de garanties die bedrijven aanbieden. Daarnaast is het verstandig om in uw netwerk te vragen of meer mensen zonnepanelen willen aanschaffen (bedrijven geven vaak korting bij een grotere afname).

Indien u offertes gaat aanvragen bij een zonnepanelen installateurs, adviseren wij om deze installateurs uit te nodigen voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

Indien u offertes heeft aangevraagd via het internet, kunt u deze offertes met elkaar vergelijken (makkelijkste manier om offertes aan te vragen is via www.123zonnepanelenvergelijken.nl).

Voor het kiezen van een installateur heeft 123zonnepanelenvergelijken een E-book gemaakt. Dit krijgt u als u zich inschrijft bij ons. Hierin staat beschreven waar u vóór, tijdens en na het gesprek met de installateurs op moet letten, zodat u uiteindelijk de beste keuze kunt maken.

Rendement zonnepanelen

2. Soorten zonnepanelen kiezen

Bij het kiezen van  de soorten zonnepanelen moet u gaan kijken welke merken zonnepanelen er zijn en uit welk land deze zonnepanelen komen.

Soorten zonnepanelen

Hierbij moet u rekening houden met drie verschillende soorten zonnepanelen, namelijk polykristallijne, monokristallijne en dunne film zonnepanelen. Deze worden uitgelegd bij “Zonnepanelen kopen“.

Merk en fabrikanten

Er zijn veel verschillende merken op de markt. Het merk zonnepaneel heeft veel invloed op het rendement wat u behaalt. De meeste merken werken de eerste 5 jaar goed, daarna komen er verschillen tussen de zonnepanelen-merken.  Om te achterhalen welke paneel het beste is, kunt u kijken bij “Beste zonnepanelen”.

Bij het vergelijken is het belangrijk om te achterhalen in welk land de zonnepanelen geproduceerd worden. Indien de fabrieksgarantie verleend wordt vanuit een land buiten Europa, bijvoorbeeld China of een andere Aziatisch land, kan dit problemen opleveren bij een beroep op de fabrieksgarantie.  Indien de zonnepanelen in Europa worden geproduceerd, bijvoorbeeld Duitsland, is dit niet van toepassing.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Vraag nu!

3. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van uw energieverbruik. Er is een overzicht gemaakt van het gemiddelde energieverbruik per huishouden.

Het is niet verstandig om meer zonne-energie op te wekken dan uw verbruikt. Indien u meer stroom opwekt dan uw verbruikt krijgt u hiervoor een gemiddelde vergoeding van 0,08 euro per kWh.  Dit is per energiebedrijf verschillend. Daarom kan het verstandig zijn om net als bij het vergelijken van zonnepanelen ook uw energiebedrijven met elkaar te vergelijken

Zonnepanelen vergelijken

4. Garanties en services

Bedrijven geven verschillende garanties na het installeren van de zonnepanelen. Bij het kiezen van een installateur is het belangrijk dat u hier rekening mee houdt. Meestal geeft de fabrikant een garantie van 10 jaar op de zonnepanelen en omvormers. De installateurs geven meestal zelf 2 jaar garantie op de installatie. Dit betekent dat na 2 jaar de garantie overgaat naar de fabrikant. Als u dan na 2 jaar schade heeft, moet u de fabrikant aanspreken. Indien de fabrikant buiten Europa zit, bijvoorbeeld China, kan het zo zijn dat de fabrikant niet bereikbaar is. Als u kiest voor een fabrikant binnen Europa, is dit vaak een stuk gemakkelijker.

5. Omvormers vergelijken

Net zoals bij zonnepanelen kunt u de omvormers vergelijken. Een omvormer zet de stroom van de zonnepanelen om in een spanning van 230 volt, zoals die uit uw stopcontact komt. Bij het vergelijken van omvormers is het belangrijk dat u weet dat niet elke omvormer past bij elk zonnepaneel. Daarom adviseren wij om uw omvormer en uw zonnepaneel af te halen bij dezelfde leverancier.

aantal zonnepanelen

Bij het vergelijken van omvormers moet u rekening houden dat het totale vermogen van het zonnepaneel past bij de gekozen omvormer. Indien uw omvormer een laag vermogen heeft, haalt u niet de maximale stroomopbrengst uit uw zonnepanelen.

De meeste omvormers die verkocht worden hebben een “maximum power point tracking”. Met deze omvormer haalt u meestal de hoogste stroomopbrengst uit uw zonnepanelen.

Shares
Share This