Vraag gratis offertes!

Bespaar tot 40% in maar 2 minuten.

1. Vertel ons over uw project
Het is snel en gratis.

2. Vergelijk en bespaar
Ontvang tot 4 offertes van specialisten.

3. Kies de juiste specialist
Zonder enige verplichtingen.

Wij helpen u met uw zoektocht naar zonnepanelen.

Wij van 123zonnepanelenvergelijken.nl willen klanten helpen met het zoeken naar de beste zonnepanelen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken en prijzen in de zonnepanelen-branche. Meer dan 50% van de zonnepanelen-beheerders weten niet welk merk zonnepanelen zij hebben en uit welk land deze afkomstig zijn. Dit is vreemd. De afkomst en merk van zonnepanelen zijn namelijk belangrijk om een z’n hoog mogelijk rendement te kunnen behalen. Middels onze website krijgt u betere zonnepanelen voor de juiste prijs. Wij zijn onafhankelijk en kunnen u helpen met de zoektocht naar de juiste zonnepanelen.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

1000 projecten gerealiseerd

 30 vertrouwde specialisten

Zoektocht naar zonnepanelen

Momenteel bent u op zoek naar zonnepanelen. Er zijn zoveel verschillende merken en zonnepanelen op de markt, dat het voor u lastig is om een keuze te kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk dat de ene leverancier meer vraagt dan zijn concurrenten voor dezelfde zonnepanelen.

Met zonnepanelen kunt u veel geld besparen en tevens is het goed voor het milieu. U weet dus dat het verstandig is om zonnepanelen te kopen, maar je vindt het lastig om:

 • een leverancier te kiezen. De vraag blijft natuurlijk altijd welke betrouwbaar is.
 • te weten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.
 • een schatting te maken van de kosten van de zonnepanelen
 • een keuze te maken wat voor soort zonnepaneel en welk merk u moet nemen.
 • een keuze te maken uit welk land uw zonnepanelen het beste kunnen komen.
 • te weten wat uw opbrengst is. Welke zonnepanelen leveren het meeste op?
 • een keuze te maken welke zonnepanelen het beste passen bij uw situatie.

Het is niet heel makkelijk om de juiste keuze te maken. Daarmee kunnen wij u helpen! Wij zorgen ervoor dat u betrouwbare specialisten krijgt en dat u de juiste kennis in huis heeft.

offerte-aanvragen-zonnepanelen

Wat zeggen klanten over

123zonnepanelenvergelijken?

Door het vergelijken van zonnepanelen heb ik flink kunnen besparen op mijn zonnepanelen. De bedrijven die contact met mij op namen waren erg vriendelijk. Dit is zeker een aanrader.

Christ Emmen

Gepensioneerd

Voor mijn bedrijf had ik zonnepanelen nodig.  De bedrijven die met mij contact op namen hebben goede en duidelijke advies gegeven. Wij maken nu gebruik van groene stroom.

Hans Rinck

Eigenaar, Rinkel B.V.

Ik wilde graag zonnepanelen kopen. maar ik wist niet waar en hoe. 123zonnepanelen-vergelijken.nl heeft mij goed geholpen. Ik heb nu goede zonnepanelen voor een mooie prijs.

Marij van Leijsen

Eigenaar, Beter voor je lijf

Waarom zou u zich inschrijven bij 123zonnepanelenvergelijken?

 • Het aanvragen van de offertes voor zonnepanelen is gratis en vrijblijvend. Het kost u niks en u bent niet verplicht om een product af te nemen;
 • Het aanvragen is gemakkelijk en snel. Het invullen van het formulier kost nog geen 1 minuut. Bovendien hoeft u nu niet zelf op zoek naar een zonnepanelen-bedrijf;
 • De zonnepanelen-bedrijven worden door ingeschreven klanten getoetst. Wij vragen regelmatig aan een ingeschreven klant zijn mening over de samenwerking met het zonnepanelen-bedrijf;
 • Uw handelingspositie wordt sterker. De aangesloten zonnepanelen-bedrijven weten dat u gebruik maakt van een vergelijkingssite en dat ze concurreren met meerdere bedrijven;
 • Wij zijn onafhankelijk. 
zonnepanelen-aanvragen

Redenen om zonnepanelen te kopen

Groen vinkje zonnepanelen Momenteel is het rendement van zonnepanelen te vergelijken met een gemiddelde rente van 7% op uw spaarrekening. Omdat de rente van de bank momenteel bijna op 0% staat is het financieel verstandig om met uw spaargeld zonnepanelen te kopen.

Groen vinkje zonnepanelen De gemiddelde terugverdientijd, zonder BTW-teruggave en subsidies, zou uitkomen op gemiddeld 10 jaar. Door de BTW-teruggave van 21%, wordt de gemiddelde terugverdientijd verlaagd tot 7 à 8 jaar. Deze BTW-teruggave is nog geldig tot 2020.

Groen vinkje zonnepanelen De waarde van uw woning wordt hoger. Door zonnepanelen wordt uw huis duurzamer en dat is aantrekkelijk voor eventuele kopers. Dit komt omdat de nieuwe bewoners kunnen profiteren van lagere energiekosten. Indien de kopers geen interesse hebben in zonnepanelen, kunt u de zonnepanelen laten verhuizen.

Groen vinkje zonnepanelen Vindt u het belangrijk om duurzaam te leven? Dan is het kopen van zonnepanelen een goede keuze. Zonnepanelen geven schone energie. Hierdoor wordt uw CO2-uitstoot flink verminderd. Als je zonnepanelen gaat vergelijken met gas of kolen, is de CO-2 uitstoot van zonnepanelen 10 tot 30 keer zo laag. Met slechts één zonnepaneel kunt u al 100 kg CO2 per jaar besparen.

Groen vinkje zonnepanelen Het onderhouden van zonnepanelen is niks tot weinig. Je dient 1 á 2 keer per jaar de zonnepanelen te controleren op vuil of eventuele schade.

Groen vinkje zonnepanelen Zonnepanelen hebben gemiddeld een lange levensduur (25 jaar). Dit betekent dat als u de zonnepanelen heeft terugverdiend na bijvoorbeeld 8-10 jaar, u 15 jaar kunt profiteren van goedkopere energie.

zonnepanelen aanvragen

Mythes over zonnepanelen

Te weinig zon in Nederland

Veel mensen denken dat er te weinig zon is in Nederland. Dit is echter niet waar. Nederland heeft zeker genoeg zonuren voor zonnepanelen. Nederland heeft 8760 uren, waarvan 1500 uren zon. Dit is ruim voldoende om met zonnepanelen uw energieverbruik te kunnen voorzien.

Aantal zonuren in Nederland

Zonnepanelen leveren geen stroom in de winter of in de schaduw.

Dit is ook een fabel. Zonnepanelen werken niet alleen op zonlicht, maar ook op daglicht. Ook als het bewolkt is en in de winter. Daarnaast leveren zonnepanelen ook minder energie op als het te warm is.

wat is zonne energie

Zonnepanelen zijn lelijk.

Sommige mensen vinden zonnepanelen lelijk. Ook hieraan is de laatste tijd hard gewerkt en zijn er verschillende oplossingen. Tegenwoordig is het mogelijk om:

 • Te kiezen voor zwarte zonnepanelen;
 • Zonnepanelen te integreren in uw dak;
 • Zonnepanelen om een dakkapel heen te bouwen;
 • Kiezen voor zonnedakpannen.

Wel zijn deze alternatieven vaak duurder.

ja solar zonnepaneel zwart

Zonnepanelen zijn te duur

Afgelopen jaren zijn zonnepanelen goedkoper geworden en de terugverdientijd korter. Maar inderdaad zijn zonnepanelen nog steeds een grote investering. Als er gekeken wordt naar de terugverdientijd en de opbrengsten, dan zijn zonnepanelen niet te duur. De investering verdient u zeker terug. De afgelopen 5 jaar zijn de kosten van de zonnepanelen gehalveerd. Door de grotere vraag naar zonnepanelen kunnen deze panelen goedkoper gemaakt worden. Gemiddeld gezien zijn de kosten zeker binnen 10 jaar terugverdiend, waardoor u nog 15 jaar lang kunt profteren van de lagere energiekosten. Momenteel kunt u uw rendement vergelijken met 6% op uw spaarrekening. Ook is het momenteel mogelijk om uw BTW terug te vragen. Hierdoor krijgt u 21% terug van uw aankoopprijs.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

Shares
Share This