Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3500 kWh?

Het uitzoeken van zonnepanelen is nog een hele onderneming. Verschillende factoren bepalen namelijk hoeveel zonnepanelen nodig zullen zijn om een vooropgestelde opbrengst mogelijk te maken. Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen, zowel in hoe deze zijn opgebouwd qua materiaal, maar tevens in vermogen verschillen zonnepanelen met elkaar. Het is maar net wat u wilt bereiken en of de omstandigheden u hierin gunstig gestemd zijn, wat bepaalt welke zonnepanelen voor u het beste zullen gaan werken.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3500 kWh

Typen zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen zijn opgebouwd uit enkele kristallen en zullen dan een hoger rendement op kunnen leveren. Ze zien er luxer uit en u kunt sneller een gewenste opbrengst behalen. Uiteraard betaalt u per zonnepaneel wel meer dan voor zonnepanelen met meerder kristallen. Wanneer u voldoende oppervlakte hebt op uw dak om zonnepanelen te plaatsen, is dit type zonnepaneel echter een uitstekende keuze. 

Vermogen zonnepanelen

Naast keuze uit materiaal, kunt u ook kiezen voor zonnepanelen met verschillende hoeveelheden aan vermogen. Meestal worden zonnepanelen van 250 Wp in gezet voor plaatsing op daken van doorsnee woningen. Echter kunt u ook kiezen voor zonnepanelen met een hoger vermogen, tot zelfs wel 1000 Wp. Dit kan van pas komen wanneer u een hoge opbrengst wilt genereren. Een hoger vermogen kan ook van pas komen, wanneer u minder ruimte hebt op het dak van uw woning of als er sprake is van schaduwvorming. U kunt dan met zonnepanelen met een hoger vermogen alsnog een goed rendement 

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Opbrengst berekenen

De uiteindelijke opbrengst die u nodig zult hebben, hangt af van de energiebehoefte dat uw huishouden heeft. Wanneer uw huishouden uit meerdere personen bestaat, zult u een hogere opbrengst nodig hebben, dan wanneer u alleen woont. Aan de hand van de vastgestelde opbrengst, kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt om dit te realiseren. Bij een verwachte opbrengst van 3.500 kWh op jaarbasis, hebt u 14 zonnepanelen nodig van 250 Wp aan vermogen. U deelt het vermogen door de opbrengst. Dit levert u het aantal zonnepanelen op dat u kunt installeren om de opbrengst mogelijk te maken. 

Afwijkende omstandigheden

Zoals vermeld, kan het voorkomen dat uw situatie om een afwijkend aantal zonnepanelen vraagt. Wanneer u niet voldoende ruimte hebt om 14 zonnepanelen te plaatsen, kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen te plaatsen met een hoger vermogen. U betaalt dan per zonnepaneel wel meer, maar u kunt dit met minder zonnepanelen dan alsnog opvangen doordat het rendement hoger zal uitvallen. Kunt u tot 10 zonnepanelen kwijt op uw dak, dan hebt u zonnepanelen nodig met een vermogen van 350 Wp om alsnog een opbrengst van 3.500 kWh te behalen. Zo wordt het alsnog mogelijk om met minder zonnepanelen te voorzien in uw eigen energieverbruik

Zonnepanelen met een hoger rendement

Vraag een offerte aan

Om inzicht in alle mogelijkheden, prijzen en berekeningen te krijgen, kunt u vooraf een offerte aanvragen. Hierin zal precies vermeld staan waar u op moet letten en hoe u kunt uitrekenen wat zonnepanelen u gaan opleveren en hoe hoog de investeringskosten uiteindelijk zullen uitpakken.

Shares
Share This