Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen specialist

Als u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om te kiezen voor een zonnepanelen specialist. Vergeleken met enkele jaren geleden zijn de zonnepanelen nu een stuk goedkoper. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van het aantal panelen dat u wilt plaatsen. De zonnepanelen specialist kan u informeren over de mogelijkheden en over de prijzen. Zo kunt u bijvoorbeeld alle zonnepanelen met elkaar vergelijken en weet u precies hoeveel dat u kunt besparen. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, hangt af van uw energieverbruik, maar ook van de oppervlakte van uw dak. Wat is het aantal dat u kunt plaatsen? Hoeveel energie u verbruikt, hangt af van de grootte van uw huishouden. Als u maar een klein huishouden heeft van twee personen bijvoorbeeld, dan verbruikt u per jaar ongeveer 3400 kWh elektriciteit.  Een groter huishouden met bijvoorbeeld vijf personen heeft een gemiddeld verbruik van ongeveer 5300 kWh per jaar.

zonnepanelen specialist

Aantal zonnepanelen

Hoeveel ruimte is er op uw dak beschikbaar voor de zonnepanelen? Wilt u het hele dak vol leggen of maar één kant van het dak? Een zonnepaneel is ongeveer 1,5 m2. Op een hellend dak kunnen gemiddeld 20 zonnepanelen. Dit zal ongeveer 9000 euro kosten. Het zal niet heel lang duren voordat u dat bedrag terug hebt verdiend. Doordat de zonnepanelen de laatste jaren een stuk goedkoper zijn geworden, is het voor u gemakkelijker om de aanschafprijs terug te verdienen. Hoe eerder u die keuze maakt, hoe eerder het terugverdienen en besparen kan beginnen. Dankzij de zonnepanelen specialist weet u snel wat de kosten zijn en hoeveel zonnepanelen er op uw dak geplaatst kunnen worden. Vergelijkt u daarvoor wel de prijzen, zodat u weet wat er bespaard kan worden.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Zonnepanelen uitleg

Een zonnepaneel kan zonlicht omzetten in elektriciteit. Maar dit kunt u niet direct gebruiken. De panelen produceren gelijkstroom (maar we hebben wisselstroom nodig). De zonnepanelen worden door de zonnepanelen specialist dan ook geplaatst met een omvormer, daardoor kan de gelijkstroom om worden gezet naar bruikbare wisselstroom. Er zijn verschillende soorten panelen waaruit u kunt kiezen.

Om te beginnen zijn er de monokristallijn zonnepanelen en deze bestaan uit siliciumkristallen. De kristallen ziet u niet, want ze worden heel nauwkeurig geplaatst en vormen een geheel. Het geheel zorgt voor het hoogste rendement van alle soorten panelen. Er bestaan ook polykristallijn zonnepanelen en deze zijn gemaakt van silicium. Het productieproces is wel wat sneller en eenvoudiger. Daarom zijn deze panelen ook een stuk goedkoper. Maar let op, want het rendement ligt lager, de kristallen liggen namelijk kriskras door elkaar. Er bestaan ook nog dunne film zonnepanelen en deze bestaan uit siliciumpoeder en bevatten geen kristallen. Ze zijn daardoor buigzaam en dus meer flexibel. Ze zijn vaak goedkoper dan de andere soorten panelen, maar zorgen wel voor een lager rendement. Daardoor wordt deze laatste soort niet zo vaak gekozen.

 

uitleg over zonnepanelen

Advies van de zonnepanelen specialist

Wilt u graag besparen op uw energierekening en weten wat de zonnepanelen specialist u adviseert? Laat ons dan nu weten wat uw vragen zijn en hoe dat uw situatie is. Dan kunnen wij advies op maat geven en zo kunt u snel de zonnepanelen met elkaar vergelijken bij de zonnepanelen specialist.

Shares
Share This