Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3000 kWh? 

Zonnepanelen zijn een lucratieve investering, die u een flinke besparing op uw energierekening kunnen geven. Het is daarbij wel belangrijk dat u precies kunt bepalen wat allemaal nodig is om de zonnepanelen zo goed mogelijk te laten functioneren. Er zijn nogal wat factoren die van invloed zijn op het succes van uw investering. Zo is er keuze in het soort materiaal waaruit de zonnepanelen zijn opgebouwd en is er ook verschil in het vermogen dat door zonnepanelen kan worden opgewekt. Wanneer u alle facetten zorgvuldig evalueert, komt u vanzelf tot een ideale combinatie aan zonnepanelen en benodigde onderdelen die voor u een goede opbrengst kunnen zorgen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3000 kWh?

Verschillende vermogens

Niet elk zonnepaneel beschikt over een even groot vermogen om zonlicht om te zetten in bruikbare energie. Zo zijn er zonnepanelen met een vermogen van 250 Wp, of wattpiek. Ook zijn er zonnepanelen die een vermogen behalen van 300, 400, 500 tot zelfs wel 1000 Wp. Uiteraard verschilt de prijs voor aanschaf van dergelijke zonnepanelen ook aanzienlijk. Het is dan ook helemaal afhankelijk van uw situatie welke zonnepanelen u nodig denkt te hebben. Wilt u grotere oppervlakten vullen met zonnepanelen voor het opwekken van veel energie, bijvoorbeeld voor bedrijfspanden of grootschalige projecten, dan kunt u kiezen voor veel zonnepanelen met een hoger vermogen. Over het algemeen wordt voor het opwekken van energie voor dagelijks gebruik in woningen zonnepanelen met een standaard vermogen van 250 Wp gekozen.  Hiermee voorziet u al snel in uw energiebehoefte.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Energiebehoefte bepalen

Uw jaarlijkse energiebehoefte bepaalt voornamelijk hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben. Wilt u een opbrengst van 3000 kWh behalen, dan zult u dit moeten delen door het vermogen van de zonnepanelen die u wilt gebruiken. Bij een behoefte van 3000 kWh aan stroom en het gebruik van zonnepanelen met een gemiddeld vermogen van 250 Wp, hebt u 12 zonnepanelen nodig. Kunt u echter niet zoveel zonnepanelen kwijt op uw dak, dan kunt kiezen voor zonnepanelen met een hoger vermogen. Bij zonnepanelen met 400 Wp, hebt u namelijk nog maar 8 zonnepanelen nodig. Zo kunt u zelf uitrekenen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt of kwijt kunt.

Externe factoren

Zoals genoemd kunnen externe factoren, zoals een gebrek aan ruimte op het dak, van invloed zijn op het aantal zonnepanelen dat u nodig zult hebben om een bepaald rendement te behalen. Vangt uw dak weinig zonlicht of valt er juist veel schaduw op, dan kan dit ook van invloed zijn op welk type zonnepaneel u het beste kunt kiezen. Vaak hebt u dan een hoger vermogen nodig, omdat u minder zonnepanelen kunt plaatsen. Hebt u echter meer dan genoeg ruimte, dan zijn meerdere zonnepanelen met een lager vermogen mogelijk eerder uw keuze. Deze zullen dan qua aanschafsprijs lager uitvallen.  Afhankelijk van uw energiebehoefte en bijkomstige externe factoren bepaalt u uiteindelijk welke zonnepanelen u het beste kunt plaatsen.

Afwisselend oost /west ligging

Offerte voor berekening

Vraag altijd vooraf een offerte aan zodat u prijzen en mogelijkheden overzichtelijk krijgt. U weet zo precies hoeveel zonnepanelen u nodig hebt voor een gewenste opbrengst. Ook ziet u gelijk hoeveel rendement u dit jaarlijks zal opleveren.

Shares
Share This