Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Welke zonnepanelen zijn het beste?

Er is ongelofelijk veel keuze wanneer het komt op het aanschaffen van zonnepanelen. Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen die elk op hun eigen manier kunnen zorgen voor het realiseren van een hoog rendement in voorziening van de eigen energiebehoefte voor uw huishouden. Het is dan ook belangrijk om goed op de hoogte te worden gebracht van alle ins-and-outs wat betreft de werking van zonnepanelen en de factoren die hierop een invloed uitoefenen. Er zijn zeker voldoende aandachtspunten waar rekening mee gehouden dienen te worden, om verzekerd te zijn van voldoende opbrengst op jaarbasis.

 

welke zonnepanelen zijn het beste

Keuze uit zonnepanelen

Er zijn verschillende typen zonnepanelen waaruit u een keuze kunt maken. Afhankelijk van de omstandigheden waarin de zonnepanelen worden geplaatst, zal een bepaald type zonnepaneel effectiever blijken dan een ander. Lang niet in alle situaties kunt u het hoogste rendement behalen met een enkel type zonnepaneel. Elk type vraagt om eigen gunstige omstandigheden waarin de zonnepanelen optimaal kunnen functioneren. Uiteraard komt elk type zonnepaneel met een eigen prijskaart.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Monokristal- of Polykristallijne zonnepanelen

Zo zijn er monokristallijne zonnepanelen die een hoger rendement kunnen opleveren wanneer u over een kleiner dakoppervlak beschikt. Ze zijn wel wat duurder in aanschafsprijs, maar u hoeft er waarschijnlijk minder van aan te schaffen om alsnog een gewenste opbrengst te verkrijgen. Zonnepanelen met polykristallijne zonnecellen zijn daarentegen eerder geschikt voor daken met een ruimer oppervlakte. U kunt er meerdere van plaatsten om een goede opbrengst te behalen. Het rendement zal iets lager uitvallen, waardoor u er ook meer nodig zult hebben. Daarentegen is de aanschafsprijs weer voordeliger.

Omgevingsfactoren bepalen kwaliteit van zonnepanelen

Om te kunnen bepalen welk type zonnepanelen het meest geschikt is voor uw daken, dient u te bepalen onder welke omstandigheden deze geplaatst zullen gaan worden. Hebt u bijvoorbeeld een ruim of eerder een gematigd dakoppervlak, dan is dit bepalend voor de hoeveelheid aan zonnepanelen die u kunt plaatsen. Afhankelijk hiervan kunt u kiezen voor minder, maar duurdere zonnepanelen die juist wel een hoger rendement bieden, of juist meerdere zonnepanelen die een lager vermogen hanteren, maar wel weer voordeliger uitvallen. Ook is het belangrijk vast te stellen hoeveel schaduwvorming aanwezig is op uw dak of, bij een plat dak, hoeveel schaduw het ene zonnepaneel op het andere werpt. Hierdoor wordt de opbrengst ook verlaagd.

grootte dak voor zonnepanelen

Ontdek zelf wat werkt

Op de vraag ‘welke zonnepanelen zijn het beste?’ vindt u vanzelf het antwoord wanneer u voldoende informatie hebt ingewonnen bij verschillende leveranciers. Door offertes op te vragen kunt u prijzen en informatie met elkaar vergelijken en tot een weloverwogen beslissing komen. Vaak is het ook mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen waarbij de leverancier bij u langskomt en de situatie voor u vaststelt. Aan de hand daarvan kan dan worden overlegd welke zonnepanelen voor uw situatie het meeste geschikt zullen zijn. Ook kunt u dan informeren naar mogelijke kortingen en andere mogelijkheden die de aanschaf van zonnepanelen voordeliger kunnen maken en daardoor een nog aantrekkelijkere optie. Zo vindt u ongetwijfeld de zonnepanelen die voor u het beste gaan werken en op jaarbasis een forse besparing kunnen opleveren op uw energierekening.

Shares
Share This