Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Er zijn veel verschillende merken zonnepanelen op de markt. Wat zijn nu de beste zonnepanelen die te koop zijn? Wat zijn de prijzen van zonnepanelen? Wat zijn zonnepanelen van goede kwaliteit? In welke landen worden de beste zonnepanelen geproduceerd?

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen en omvormers merken

Als er gekeken wordt naar de beste zonnepanelen dan wordt er gekeken naar het merk en de herkomst van de panelen. De meeste mensen weten zelf niet welk merk zonnepanelen ze hebben. Dit is toch vreemd, omdat er veel verschil is tussen de prijs en kwaliteit van zonnepanelen. Om het overzichtelijk te maken worden de zonnepanelen verdeeld over 3 groepen. Hierbij wordt gekeken naar zonnepanelen en omvormers. De beste zonnepanelen vallen onder het hoge segment, dat hieronder aan de pagina staat.

Navigeer op deze pagina naar:

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Kenmerken van laag segment zonnepanelen

De zonnepanelen en omvormers komen meestal uit China of uit lage lonenlanden. De meeste zonnepanelen worden niet getest door testinstituten (bijvoorbeeld Photon). Een aantal hebben wel een TÜV keurmerk, maar dit keurmerk zegt alleen iets over de veiligheid en levensduur en niet over de praktijkprestaties van zonnepanelen. Deze zonnepanelen horen niet onder de beste zonnepanelen.

De kans is groot dat zonnepanelen in dit segment een B-kwaliteit hebben en niet vallen onder de beste zonnepanelen. Het kan zijn dat deze zonnepanelen door overige fabrikanten zijn afgekeurd. Wat ook nadelig is dat de fabrieksgarantie verleend wordt vanuit China of andere Aziatische landen. Dit betekent dat u zich bij problemen na de installatiegarantie (1 a 2 jaar)moet richten tot het bedrijf in China of andere Aziatisch land.

Enkele voorbeelden van merken zonnepanelen uit dit segment;

SunRise (China):

Sunrise is een merk dat uitkomstig is uit China. Deze Chinese producent maakt mono- en polykristallijne zonnepanelen. Sunrise wil op de meest betrouwbare en efficiënte manier zo schoon mogelijke energie leveren aan iedereen in de wereld. De totale opbrengst van Sunrise zonnepanelen hebben een capaciteit van 500 MW per jaar. Dit komt neer op ongeveer 200 miljoen zonnepanelen die een vermogen hebben van 250 Wp. De garantie van Sunrise zonnepanelen wordt verzekerd door CHUBB.

Sunrise zonnepanelen

Trunsun (China)

Trunsun is een bedrijf in China wat in 2008 is begonnen met het produceren van Trunsun zonnepanelen en is hiermee één van de bedrijven die de nieuwste zonnepanelen produceren. Trunsun zonnepanelen valt onder Beyondsun. Trunsun regelt zelf de productiefacliteit.  Trunsun zonnepanelen en Beyondsun zijn allebei in hetzelfde bedrijf in China gevestigd.

Trunsun-zonnepanelen

Shinetime zonnepanelen (China)

Shinetime is een bedrijf wat net zoals Trunsun gevestigd is in China en valt ook onder één van de nieuwste bedrijven die zonnepanelen produceren. Shinetime zonnepanelen is opgericht in 2010 en heeft ongeveer 200 ingenieurs werkzaam. Momenteel bevat de productielijn 96.000 vierkante meters in 10 verschillende productielijnen. Shinetime wil zijn productielijn uitbreiden met nog eens 30 productielijnen.

shinetime zonnepanelen

Xuyang zonnepanelen (China)

Xuyang is een bedrijf in China dat is gestart in 2010. Doordat Xuyang zonnepanelen geen zonnepanelen heeft opgestuurd naar testinstituut Photon, zijn er geen resultaten van dit grootste instituut bekend. Indien u Xuyang zonnepanelen gaat kopen, is er geen zekerheid of deze zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn.

XuYang-zonnepanelen

ZNShine(China)

Znshine is vergeleken met de andere producenten een kleine producent uit China die zonnepanelen produceert. Znshine zonnepanelen is begonnen in 2007 met het produceren van zonnepanelen. Hierdoor zijn er weinig testresultaten bekend over een langere termijn. Znshine wordt gerund als familiebedrijf. Vanaf 2015 is  ZNShine zonnepanelen  uit de Europese Joint Undertaking gezet voor het importeren van Chinese zonnepanelen.

ZNshine zonnepanelen

Stion (China)

Stion is een Chinees bedrijf wat dunne film zonnepanelen produceert. Stion zonnepanelen is een fabrikant die een vennootschap is aangegaan met zonnepaneelfabrikant TSMC. Stion zonnepanelen zijn in verschillende versies verkrijgbaar, namelijk met en zonder frame. 

Sunrise

Lage segment omvormers

Enkele voorbeelden van merken omvormers uit dit lage segment;

– Omnik (China)

– Hosola (China)

– SAJ (China)

– Solon (China)

– Yisun New Energy Tech (China)

Middensegment

In dit segment zijn de zonnepanelen en de omvormers meestal van goede kwaliteit. Deze zonnepanelen behalen volgens Photon (groot testinstituut) goede resultaten. Deze zonnepanelen komen net zoals het laag segment uit China (ofwel Azië)

Dit betekent wel dat net zoals bij het laagsegment de fabrieksgarantie verleend wordt vanuit China of een andere Aziatische fabrikant. Dit kan een nadeel zijn indien uw zonnepaneel bedrijf zich beroept op fabrieksgarantie en de fabriek voor uw bedrijf niet of lastig bereikbaar is. Indien de fabrikant uit Europa komt is dit niet van toepassing.

Enkele voorbeelden van merken zonnepanelen uit dit segment;

ET Solar (China)

ET Solar bestaat sinds 2005 en is gevestigd in China. ET Solar zonnepanelen verkoopt zijn zonnepanelen over heel de wereld.  ET Solar zonnepanelen begon met het maken van componenten en is daarna overgegaan tot het produceren van complete zonnepanelen. Vanaf 2015 is ET Solar zonnepanelen uit de Europese Joint Undertaking gezet.

ET solar zonnepanelen

CNPV (China)

CNPV is een bedrijf wat in 2006 is opgericht in China. Dit bedrijf maakt de gehele zonnecel zelf in tegenstelling tot veel andere fabrikanten. CNPV zonnepanelen werkt samen met verschillende technische universiteiten. CNPV maakt veel verschillende zonnepanelen van lage opbrengst (klein van formaat) tot zonnepanelen met hoge opbrengsten. De meeste zonnepanelen worden geëxporteerd naar andere landen. Slechts 10% van de totale productie blijft in China.

CNPV-zonnepanelen

CSG (China)

CSG is een bedrijf wat al in begonnen in 1984. Hierdoor is CSG zonnepanelen een van de oudste zonnepanelen bedrijven in de zonnepanelenbranche. CSG heeft wereldwijd meerdere kantoren. CSG zonnepanelen is marktleider in Azië op het gebied van hoog rendementsglas. CSG levert ook glas als halffabrikaat aan andere zonnepaneelproducenten.

CSG Zonnepanelen

Canadian Solar (China)

Canadian Solar is begonnen met zonnepanelen in Toronto. Algemeen wordt gedacht dat de Canadian Solar zonnepanelen afkomstig zijn uit Canada door de naam, maar de zonnepanelen worden geproduceerd in China. In Canada staat wel het hoofdkantoor van Canadian Solar zonnepanelen. Dit bedrijf was in het begin één van de eerste fabrikanten die 4busbars technologie gebruikt.  Net zoals ET Solar zonnepanelen werd dit bedrijf in 2015 uit de Europees Joint Undertaking met minimumimportprijzen gezet.

Canadian Solar zonnepanelen

REC (Singapore)

REC worden gemaakt door het bedrijf Renewable Energy. Dit bedrijf is in 1996 opgericht in Noorwegen. REC zonnepanelen is in begin gestart met productie van zonnecellen. Later is REC uitgegroeid tot een volledige productielijn van complete zonnepanelen. Nu zit het bedrijf van REC zonnepanelen in Singapore.

REC zonnepanelen

JA Solar (China)

JA Solar is een Chinees bedrijf wat is opgericht in 2005. JA Solar zonnepanelen is één van de grootste zonnepanelen fabrikanten in de wereld. Het hoofdkantoor van JA Solar zit in China, maar er zitten ook kantoren in Europa, zoals in München (Duitsland).

JA Solar zonnepanelen

Yingli (China)

Yingli is net zoals JA Solar zonnepanelen  één van de grootste fabrikanten die zonnepanelen produceren. Yingli Green Energy is gevestigd in China. Yingli zonnepanelen heeft veel naamsbekendheid gecreëerd door het sponsoren van het WK voetbal.  Yingli heeft een groot assortiment van zonnepanelen. Yingli probeert zelf ook de zonnepanelen duurzaam te produceren. Yingli zonnepanelen is de afgelopen jaar flink gegroeid met zijn productiecapaciteit.

Yingli maakt ook zonnepanelen uit het hoogste segment.

Yingli zonnepanelen

Middensegment omvormers

Enkele voorbeelden van merken Omvormers uit dit segment:

– ABB/Powerone (USA)

– Chint (China)

– Growatt (China)

– GoodWe (China)

– Samil (China)

– Kaco (Duitsland)

Hoog segment (Beste zonnepanelen)

In dit segment vallen de beste zonnepanelen en omvormers  die goed  getest zijn en waarbij fabrieksgarantie in Europa verleend wordt. Indien er problemen zijn met de zonnepanelen, kunt u de fabrikanten makkelijker benaderen, zelfs als de installateur niet meer bereikbaar is of failliet.

Enkele voorbeelden van de beste zonnepanelen merken uit dit segment;

Qcells (Duitsland)

Qcells valt onder de beste zonnepanelen en is een bedrijf wat als één van de weinige zonnepanelen maakt in Europa. Het hoofdkantoor van Qcells zit in Duitsland. Qcells zonnepanelen is opgericht in 1999. Uit de testresultaten van Phaton komt Qcells tot de best presterende zonnepanelen in 2013. Qcells zonnepanelen heeft in 2010 de ‘Sustainable Energy Europe Award’ gewonnen. Dit bedrijf heeft in Europa meerdere locaties waar zijn producten gemaakt worden en heeft meerdere productielijnen. Het moederbedrijf van Qcells zonnepanelen is gekoppeld aan een verzekeringsmaatschappij. Hierdoor wordt de garantie en waarborging van de Qcells zonnepanelen geleverd door het zelfde bedrijf.

Qcells zonnepanelen

Conergy zonnepanelen (Duitsland)

Conergy maakt één van de beste zonnepanelen en is een bedrijf dat opgericht is in 1998 in Hamburg. Dit bedrijf is een zeer ervaren en solide fabrikant.  Conergy maakt niet alleen zonnepanelen, maar ook omvormers, opslagsystemen, bevestigingsmateriaal en monitoringsystemen voor de zonne-energieoplossingen. Sinds 2013 is het bedrijf in Amerikaanse handen, maar de ontwikkeling en het produceren gebeurt nog steeds in Duitsland.

Conergy-zonnepanelen

Solar Frontier (Japan)

Solar Frontier is een bedrijf uit Japan en produceert één van de beste zonnepanelen. Volgens de leveranciers leveren Solar Frontier zonnepanelen gemiddeld 10% meer op dan andere merken. Bij zonnepanelen.net blijkt uit testen dat dit niet ten opzichte van alle andere merken het geval is.  Met dit onderzoek hebben ze  Solar Frontier zonnepanelen vergeleken met meer dan 30 andere merken zonnepanelen. Solar Frontier is een dochteronderneming van Shell. Ze maken gebruik van dunne film wat ook wel CIS wordt genoemd. Deze panelen vallen onder de beste zonnepanelen.

solarfrontier zonnepanelen

Renesola (China)

Renesola is een bedrijf uit China wat actief is sinds 2005. Dit bedrijf is beursgenoteerd sinds 2008. Renesola zonnepanelen maakt naast één van de beste zonnepanelen zelf omvormers, verlichting, energieopslagsystemen en kabels. Renesola is een breed georiënteerde producent in de zonnepanelen branche. Renesola zonnepanelen werd vanaf 2015 uit de Europese Joint Undertaking met minimumimportprijs gezet voor de Chinese zonnepanelen die ze importeren.

Renesola zonnepanelen

Yingli (China)

Yingli is net zoals JA Solar zonnepanelen  één van de grootste fabrikanten die zonnepanelen produceren. Yingli Green Energy is gevestigd in China. Yingli zonnepanelen heeft veel naamsbekendheid gecreëerd door het sponsoren van het WK voetbal.  Yingli heeft een groot assortiment van zonnepanelen. Yingli probeert zelf ook de zonnepanelen duurzaam te produceren. Yingli zonnepanelen is de afgelopen jaar flink gegroeid met zijn productiecapaciteit.

Yingli maakt ook zonnepanelen uit het hoogste segment.

Yingli zonnepanelen

Hoge segment omvormers

Enkele voorbeelden van merken omvormers uit dit segment:

– Solar Edge (Israël / USA)

– SMA (Duitsland)

– Steca (Duitsland)

– Kostal (Duitsland)

– Fronius (Oostenrijk)

Overige merken zonnepanelen

Zoekt u een merk die er niet tussen staat? Kijk in onderstaande lijst.

Zoekt u zonnepanelen met een bepaalde wp?

 

Shares
Share This