Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen maten 

Zonnepanelen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Afhankelijk van uw situatie kunt u bekijken hoeveel zonnepanelen u nodig hebt en of u deze ook allemaal kwijt kunt op het dak van uw woning. U dient altijd enige ruimte vrij te houden tot de randen van het dak, zodat u geen verlies lijdt op uw rendement. De oppervlakte van de ruimte die dan overblijft, bepaalt hoeveel zonnepanelen u hier kunt plaatsen.

zonnepanelen maten

Afmetingen zonnepanelen

Zonnepanelen hebben een bepaalde afmeting en het is verstandig om goed de uiteindelijke omvang van het totaal aan zonnepanelen in gedachten te houden, zodra u tot een aankoop over gaat. Uiteraard spelen ook de omstandigheden van uw specifieke situatie een rol. De standaard zonnepanelen met een vermogen van tussen de 245 en 285 Wp, hebben een afmeting van 1,65 x 1 meter. U kunt ook kiezen voor grotere zonnepanelen, met een afmeting van 1,95 x 1 meter. Het vermogen aan capaciteit ligt hier vanaf 300 Wp tot mogelijk zelfs 1000 Wp per zonnepaneel. Er bestaat bovendien nog een kleinere variant, met een afmeting van 1,26 x 1 meter. Hiermee zult u minder zonne-energie kunnen omzetten in bruikbare energie, maar het is een ideale keuze in geval u een klein oppervlak tot uw beschikking hebt.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Legplan op het dak

Zodra u hebt bepaald hoe groot het oppervlak is op uw dak voor het plaatsen van zonnepanelen, kunt u de juiste zonnepanelen uitkiezen en een plan opstellen om deze te leggen op uw dak. Het is belangrijk dat alle zonnepanelen zoveel mogelijk bij elkaar komen te liggen, in twee rijen onder elkaar. Zo krijgt u de voordeligste constructie en werken de zonnepanelen het meest optimaal. Wanneer de zonnepanelen echter verder van elkaar af liggen, zal er een complexere constructie nodig zijn om de zonnepanelen met elkaar te verbinden en samen te laten werken om energie op te wekken. Hierdoor lopen de kosten tevens enkel verder op. Het is dus belangrijk vooraf goed te bekijken hoe de zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het dak van uw woning.

Plat dak

Hebt u een plat dak dan kan dit een extra uitdaging vormen om voldoende zonnepanelen op de juiste manier bij elkaar te plaatsen. U zult de zonnepanelen onder een bepaalde hellingshoek moeten plaatsen. Hierdoor loopt u echter het risico dat de voorste zonnepanelen schaduw geven op de zonnepanelen die erachter staan. U dient hiervoor de afmetingen van de zonnepanelen goed in te schatten en voldoende ruimte tussen de zonnepanelen te laten. Zo kan er tevens voldoende koele lucht langs de zonnepanelen, zodat deze niet oververhit raken. Ook met een plat dak dient u dus rekening te houden met de maten van zonnepanelen, om te voorkomen dat er verlies in rendement optreedt. Wanneer u kunt kiezen voor een afwisselende oost/west ligging, dan kunt u over het algemeen weer meer zonnepanelen kwijt, doordat ze tegen elkaar aan kunnen worden gelegd.

legplan zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen maten in offerte

De afmetingen van zonnepanelen zullen worden weergegeven in een offerte. Zo kunt u een overweging maken welke zonnepanelen op uw dak zullen passen en hoeveel de investering u gaat kosten. 

Shares
Share This