Zonnepanelen vergelijken

Groen vinkje Vrijblijvend en gratis

Groen vinkje Afhankelijk en objectief

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40%!

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Kosten zonnepanelen

Voordat u de kosten zonnepanelen kunt berekenen is het belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen u nodig hebt. Het aantal zonnepanelen heeft te maken met het energieverbruik en hoeveel zonnepanelen op uw dak passen. Wat de kosten van de zonnepanelen zijn en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft kunt u in overleg met de aangesloten bedrijven van 123zonnepanelenvergelijken.nl bespreken.

De kosten van de zonnepanelen zijn afhankelijk van het soort zonnepaneel wat u wilt gaan kopen. De keuze van uw zonnepanelen kunt u vinden bij “Beste zonnepanelen“. Na het lezen van de pagina weet u ongeveer wat de kosten van zonnepanelen zijn.

Hieronder is een tabel gemaakt met de gemiddelde kosten zonnepanelen en de gemiddelde kosten voor het installeren. Ook is er te zien wat de opbrengsten zijn bij het aantal zonnepanelen in kilowatturen en euro’s. De prijzen zijn exclusief BTW omdat u als particulier de BTW kunt terugvorderen.

 

Kosten zonnepanelen

De kostenverdeling van zonnepanelen

Als we de bijgesloten tabel bekijken, kunnen we de kosten zonnepanelen gaan verdelen. De installatiekosten komt overheen met 25% van de totale kosten. De materiaalkosten, voornamelijk de zonnepanelen en de omvormer, komen neer op 75% van de totale kosten. Hiernaast zijn de kosten van pv panelen visueel gemaakt in een cirkeldiagram.

kostenverdeling-zonnepanelen

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu offertes aan bij zonnepanelen specialisten!

Wat beïnvloedt de kosten van zonnepanelen?

Als u zonnepanelen gaat kopen kunt u een aantal keuzes maken die invloed hebben op de totale kosten van zonnepanelen. De volgende keuzes kunt u maken:

Keuze 1: Type zonnepanelen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende zonnepanelen. Wij hebben een overzicht gemaakt met de soorten die het meest voorkomen, inclusief de gemiddelde kosten zonnepanelen. Verder vindt u ook een overzicht van de voor en nadelen.

kosten-soorten-zonnepanelen

Keuze 2: Plaatsing op schuin of plat dak?

Er is een verschil tussen plaatsen van zonnepanelen op een plat dak of op een schuin dak. Het hoogste rendement wordt behaald op een schuin dak met een hellingsgraad van 30 tot 40 graden. De meeste daken in Nederland hebben een hellingsgraad van 45 graden waardoor het mogelijk is met een kleine constructie te werken. Wanneer u een plat dak heeft dient de installateur meer materiaal te gebruiken waardoor de kosten van zonnepanelen omhoog gaan. De gemiddelde meerprijs per zonnepaneel komt dan tussen de 10 en 50 euro te liggen.

Keuze 3: Extra opties

Naast bovenstaande keuzes kan men voor een aantal extra opties kiezen, waaraan bepaalde kosten verbonden zijn. De opties die mogelijk zijn zetten wij nog even op een rijtje.

Extra-opties zonnepanelen

Bespaartips voor het verlagen van de kosten

Minder pv panelen kopen:

Het meest interessante is uw totale  energiegebruik op te wekken via zonnepanelen. Indien uw budget dit niet toestaat, is het mogelijk om minder te kopen. Ondanks het kopen van minder panelen, is dit nog steeds erg interessant.

Financieringsmogelijkheden (subsidie): De landelijke subsidie is ingetrokken in 2013, maar dit betekent niet dat je geen recht hebt op andere subsidies. Bij sommige gemeentes is het mogelijk om subsidie aan te vragen. De landelijke subsidie is vervangen door terugbetaling van de BTW op een particuliere installatie. Dit betekent dus dat een particulier 21% bespaart op het kopen van zonnepanelen.

Andere manieren om zonnepanelen te financieren is om een lening af te sluiten met 2,1% rente bij “Ik investeer slim”. Of u kunt gebruik maken van een individuele energiebespaarlening of crowdfunding b.v. www.duurzaaminvesteren.nl

Meedere zonnepanelen-installateurs vergelijken: Omdat er veel verschillende merken en installateurs zijn, kunt u veel besparen door het vergelijken van verschillende zonnepanelen-installateurs. Dit kan oplopen tot honderden euro’s. Hiervoor kunt u gebruik maken van “Offerte aanvragen

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk zonnepanelen-bedrijven en bespaar tot 40% op de aanschaf van zonnepanelen!

Waarom vergelijken?

Groen vinkje Gratis en vrijblijvend

Groen vinkje Snel en gemakkelijk

Groen vinkje Bespaar tot 40 %

Groen vinkje Betrouwbare specialisten

Shares
Share This