Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje   Afhankelijk en objectief

 

Groen-vinkje   Snel en gemakkelijk

 

Groen-vinkje   Bespaar tot 40%  

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen?

Met zonnepanelen valt geld te besparen. Dit is vaak zeker één van de belangrijkste redenen waarom mensen overstappen op deze duurzame vorm van energiewinning. Naast dat u bijdraagt aan een beter milieu, doet u er ook zelf uw voordeel mee. De energie die u namelijk zelf opwekt door middel van de zonnepanelen op uw dak, hoeft u niet langer meer te ontvangen vanuit het reguliere energienetwerk. U hebt minder energie nodig en betaalt hier dus ook uiteindelijk minder voor. Wanneer zonnepanelen goed zijn geïnstalleerd en dusdanig geoptimaliseerd, kunt u er zelf dusdanig veel voordeel uit halen dat u volledig zelfvoorzienend bent.

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen

Geld besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen wekken stroom op, wat door omvormers wordt omgezet in bruikbare energie. U kunt deze energie gebruiken om te voorzien in de energiebehoefte in uw eigen huishouden. Op jaarbasis zult u hierdoor een aanzienlijk bedrag besparen op uw energierekening. Om te zien hoeveel u gaat besparen op jaarbasis, zult u enkele gegevens vooraf moeten noteren. Zo kunt u precies achterhalen hoeveel de investering van zonnepanelen u gaat kosten, hoeveel rendement ermee valt te behalen en hoe hoog de besparing wordt dit u kunt verwachten.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Volledige berekening ter inschatting besparing

Allereerst zult u moeten vaststellen hoe hoog uw energieverbruik is op jaarbasis. Dit hangt samen met het aantal leden waaruit uw huishouden bestaat. Bij een gezin van 4 personen komt u gemiddeld uit op een verbruik van 4.600 kWh. Om volledig in uw eigen energie te voorzien, zult u een opbrengst van 5.400 kWh moeten behalen met de zonnepanelen. Door zonnepanelen te plaatsen met een gemiddeld vermogen van 250 Wp per zonnepaneel, kunt u uitrekenen hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben om dit rendement mogelijk te maken. U zult op zo’n 22 zonnepanelen uitkomen. Uw investering hiervoor zal dan ongeveer € 10.200,- worden. Wanneer u het rendement vermenigvuldigt met de huidige stroomprijs van € 0,23, dan is de besparing op jaarbasis € 1.055,-. Dit is de som die u dus niet langer meer aan de energieleverancier hoeft te betalen.

Extra voordelen

U bent er dan nog niet. Het is goed mogelijk dat bij optimaal functioneren van de zonnepanelen dusdanig veel stroom wordt opgewekt, dat u meer energie krijgt dan u zelf nodig hebt. U kunt dit overschot terug leveren aan de energieleverancier. In eerste instantie zal het dan verrekend worden met de som die wordt gerekend voor de ontvangen energie uit het reguliere netwerk. Blijkt dat daarna alsnog een teveel aan energie overblijft, dan ontvangt u hierover een vergoeding. U ontvangt dan geld in plaats van dat u voor energie betaalt. Dit proces dat salderen wordt genoemd, draagt bij aan de uiteindelijke besparing op jaarbasis.

hoog rendement zonnepanelen

Hoger rendement behalen

U kunt zelf invloed uitoefenen op het rendement. Door de omstandigheden waarin de zonnepanelen komen te liggen, zo gunstig mogelijk te maken, zult u steeds meer stroom kunnen opwekken. Hoe meer stroom, des te meer besparing u dit zal opleveren. U hebt de kosten van uw investering er hierdoor tevens sneller uit, waardoor de besparing oploopt.

Shares
Share This