Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Wat leveren zonnepanelen echt op? 

Wanneer u nadenkt om over te stappen op zonnepanelen, kunt u zich natuurlijk afvragen of het nou daadwerkelijk wel iets voor u gaat opleveren. Het is namelijk nog een beste investering en dit kan u ervan weerhouden om te kiezen voor deze duurzame vorm van energiewinning. Toch kan de installatie van zonnepanelen een goede overweging waard zijn. U dient hiervoor namelijk goed op de hoogte te zijn van alles wat bij een dergelijke aanschaf komt kijken, zodat u goed kunt bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om een bepaald rendement te realiseren. Hoe beter u alle factoren op elkaar kunt afstemmen, des te meer succes u met de zonnepanelen kunt behalen.

Wat leveren zonnepanelen echt op

Optimaliseer de omstandigheden

Allereerst zal gekeken moeten worden of de omstandigheden waarin u de zonnepanelen wilt plaatsen wel optimaal zijn, zodat ze ook veel opleveren. Zonnepanelen die op het zuiden gericht zijn, zullen meer zonlicht kunnen omzetten in bruikbare energie dan wanneer u ze op een dak plaatst dat meer in de schaduw staat. Een schuin dak is daarbij ook handiger dan een plat dak. Op een plat dak zult u de zonnepanelen zelf onder een bepaalde hellingshoek moeten plaatsen, waardoor er opnieuw schaduwvorming kan optreden. Mogelijk kunt u dan niet de hoeveelheid zonnepanelen plaatsen die u nodig hebt om een gewenst resultaat te realiseren. Dit zijn allemaal aandachtspunten waar u vooraf rekening mee zult moeten houden.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Energieverbruik bekijken

Om een inschatting te krijgen van hoeveel energie uw zonnepanelen u moeten gaan opleveren, dient u eerst te bekijken wat uw jaarlijkse energieverbruik is. Zo weet u waar u naartoe moet werken en kunt u bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn. Bij een huishouden van 5 personen zult u moeten rekenen op een opbrengst van 6.200 kWh per jaar. Om dit te behalen zult u rond de 25 zonnepanelen nodig hebben. Deze hebben dan een gemiddeld vermogen van 250 Wp. Kunt u minder zonnepanelen plaatsen, dan zult u moeten kiezen voor zonnepanelen met een hoger vermogen om eenzelfde opbrengst te behalen en te kunnen voldoen in uw energieverbruik.

Hoeveel besparing leveren zonnepanelen op?

Wanneer u hebt bepaald hoe hoog de opbrengst dient te zijn waar u met de installatie van zonnepanelen naartoe wilt werken en hoeveel zonnepanelen hiervoor nodig zijn, kunt u gaan berekenen hoe hoog de besparing zal zijn die hieruit voortkomt. De besparing berekent u door de opbrengst te vermenigvuldigen met de prijs van de huidige energiestroom. Zo komt u voor een huishouden van 5 personen uit op een jaarlijkse besparing van € 1.212,-. Dit hoeft u dus vervolgens niet meer aan de energieleverancier te betalen, aangezien dit uw eigen opgewekte stroom betreft.

Hoeveel besparing leveren zonnepanelen op

Terugverdientijd van zonnepanelen

Om helemaal te kunnen berekenen wat zonnepanelen u gaan opleveren, zult u aan de hand van de beoogde besparing de terugverdientijd moeten berekenen. Dit is de periode waarin de besparing nog wordt verrekend met de aanschafskosten. Met een besparing van € 1.212,- op een opbrengst van 6.200 kWh op jaarbasis, doet u er rond de 9 à 10 jaar over om de kosten eruit te halen. Daarna gaat u nog meer besparen op uw energierekening.

Shares
Share This