Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel volt levert een zonnepaneel

Wanneer u zonnepanelen installeert, hoopt u uiteraard een zo’n hoog mogelijk rendement te behalen. De energie die u hiermee opwekt kan gebruikt worden voor het totaal aan energieverbruik dat u op jaarbasis nodig hebt. Hiermee bespaart u op de energierekening van energie dat geleverd wordt via het net door energieleveranciers. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel energie u nodig hebt, zodat u het aantal en het soort zonnepanelen hierop kunt afstemmen. Ook loont het om inzicht te hebben in de mogelijkheden om de opbrengt zoveel mogelijk te optimaliseren. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de hoeveelheid volt die een zonnepaneel oplevert.

 

Hoeveel volt levert een zonnepaneel

Hoe zijn zonnepanelen opgebouwd?

Er is een bepaalde techniek voor nodig om zonlicht om te zetten in bruikbare energie. Om dit te realiseren zijn zonnepanelen opgebouwd uit monokristallijne of polykristallijne cellen. Elke zonnecel levert een halve volt. Dit is te weinig is om op zichzelf iets mee op te laden. Echter, wanneer u veel cellen bij elkaar plaatst, kunt u wel een bruikbare spanning creëren. Afhankelijk van de hoeveelheid stroom die gewenst is, dient u te bepalen hoeveel volt hiervoor nodig is en daarmee dus hoeveel zonnepanelen u dient te plaatsen om deze spanning en energie op te wekken.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Apparaten opladen via zonnepanelen

De stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen kan worden gebruikt voor het opladen van apparatuur. U zult hiervoor enkelen benodigdheden moeten inzetten, zodat u de juiste hoeveelheid aan stroom kunt opwekken. Voor een autonome zonne-installatie hebt u onder meer nodig: zonnepanelen, een accu, een laadregelaar, een omvormer en bekabeling voor tussen de zonnepanelen en laadregelaar. Als laatste zijn ook zekeringen nodig in alle bekabeling voor een veilige uitvoering. De laatregelaar zorgt ervoor dat de hoeveelheid volt die uit de zonnepanelen wordt opgewekt, kan worden omgezet in bruikbare laadspanning voor uw elektrische apparatuur. Deze wordt in de accu opgeslagen en doorgestuurd naar de apparatuur. Voor een spanning van 12 volt is een omvormer nodig van 230 volt, als u dit voor uw apparatuur wilt gebruiken.

opladen zonnepanelen

Schaduw beperkt het voltgehalte

Hoeveel volt levert een zonnepaneel op wanneer er schaduwvorming optreedt? Het antwoord op deze vraag is: een stuk minder. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te houden, dient u ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk schaduw op de zonnepanelen valt. Zeker bij een serieschakeling, waarbij de panelen met elkaar verbonden zijn en gezamenlijk stroom opwekken, kan schaduw op een enkel paneel al voor een aanzienlijke daling zorgen. U zult een aanvullende optimizer nodig hebben, om het verlies op te vangen.

Grootte van paneel doorslaggevend

Ook de grootte van een paneel kan bepalend zijn voor de opbrengst aan stroom en de hoeveel spanning in volt er kan worden opgewekt. Wanneer u weet hoeveel energie u nodig hebt, kunt u de hoeveelheid aan zonnepanelen bepalen. Een zonnepaneel heeft ongeveer evenveel Wp nodig als de accu van uw apparaat in Ah. Om de hoeveelheid volt te bepalen die u nodig hebt van een zonnepaneel, dient u dus eerst te bepalen hoeveel energie u nodig hebt voor het opladen en gebruik van al uw elektrische apparatuur. Daarna valt te berekenen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om dit op te wekken.

Shares
Share This