Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje   Afhankelijk en objectief

 

Groen-vinkje   Snel en gemakkelijk

 

Groen-vinkje   Bespaar tot 40%  

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen energie terug leveren 

Zonnepanelen kunnen u veel rendement opleveren. U wekt namelijk uw eigen energie op en voorziet zo in uw eigen energiebehoefte. Op jaarbasis zult u zo aanzienlijk minder energie nodig hebben vanuit het reguliere energienetwerk, waardoor uw jaarlijkse energierekening ook flink lager zal uitvallen. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken om het functioneren van uw zonnepanelen dusdanig te optimaliseren dat u nog meer profijt eruit kunt halen. Door vooraf informatie in te winnen over hoe u dit kunt bewerkstelligen, zult u gelijk na installatie al de vele voordelen van zonnepanelen gaan bemerken.

Zonnepanelen energie terug leveren

Energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn gemaakt van silicium zonnecellen. Deze bestaan uit dubbele lagen, waar stroom tussen gaan lopen zodra er zonlicht op valt. Deze stroom wordt door omvormers vervolgens omgezet in bruikbare energie. Elk zonnepaneel heeft een bepaald vermogen om de energie op te vangen. U kunt zelf bepalen welk vermogen uw zonnepanelen moeten hebben om de uiteindelijk gewenste opbrengst voor u te realiseren. Soms bent u voordeliger uit met zonnepanelen die een hoger vermogen hebben, ook al vallen deze in aanschafsprijs duurder uit.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Lokale situatie

Om te kunnen bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt en welk vermogen de beste keuze zal zijn, hangt onder meer af van de situatie waarin de zonnepanelen geplaatst zullen worden. Vangen de zonnepanelen veel zonlicht en is er weinig schaduwvorming, dan kunnen ze optimaal werken en kun je voldoen met zonnepanelen met een lager vermogen. Hebt u echter weinig ruimte voor zonnepanelen of ligt het dak eerder richting het noorden, dan zult u minder zonnepanelen met een hoger vermogen nodig hebben. Uiteindelijk hoeft de totaalsom dan niet eens heel veel hoger uit te komen, om eenzelfde rendement te behalen.

Overschot aan energie

Wanneer u zonnepanelen plaatst, bent u in de ogen van de Belastingdienst een ondernemer. U voorziet namelijk zelf in uw eigen energie en de kosten die u normaal zou betalen aan een energieleverancier, behoud u nu zelf. Het is zelfs mogelijk dat u in bepaalde periodes, of zelfs op jaarbasis, dusdanig veel eigen energie opwekt, dat u meer hebt dan u zelf kunt gebruiken. U kunt deze energie terug leveren aan uw energieleverancier. Eerst wordt het verrekend met de betalingen die uzelf nog hebt gedaan voor de energie die u hebt afgenomen. Zodra er echter alsnog een teveel blijkt, levert u de energie terug en ontvangt u zelf een vergoeding. Dit proces heet salderen. Zonnepanelen energie terug leveren aan de leverancier zorgt zo voor extra inkomsten. Dit zal niet aanzienlijk veel zijn, toch is het een leuke bonus.

overschot aan zonne energie

Profijt van zonnepanelen

Het feit dat de mogelijkheid bestaat om zonne-energie terug te leveren aan de leverancier, geeft aan dat zonnepanelen zeker een lucratieve investering kunnen zijn. Naast de maandelijkse besparing op uw energieverbruik, kunt u zoveel energie opwekken dat u zelf betaald wordt voor het leveren van energie. Het is hierbij zeker belangrijk om de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken en precies te weten wat u kunt doen om de besparingen te vergroten. Zo behaalt u het beste profijt uit zonnepanelen.

Shares
Share This