Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Vermogen zonnepanelen per m2 

U bent zich aan het oriënteren op zonnepanelen en u vraagt wat het vermogen is van zonnepanelen per m2. In Nederland is het goed mogelijk om op uw energiekosten te besparen door het plaatsen zonnepanelen. Maar wat is nu het vermogen van zonnepanelen per m2?

Vermogen zonnepanelen per m2

Gemiddelde opbrengsten per m2 

Het is niet precies te zeggen wat de gemiddelde opbrengst is per m2. Dit is afhankelijk van veel factoren. Om u toch een gemiddelde te kunnen geven, gaan we er van uit dat een zonnepaneel per vierkante (1m2) per jaar gemiddeld gezien 120 kWh aan stroom oplevert. Een standaard zonnepaneel is 1,00 bij 1,65 meter.

De kosten van de Wp zijn als volgt: 

  • Zonnepanelen worden geïnstalleerd: €1,20 per Wp (inclusief BTW)
  • Zonnepanelen laten installeren: €1,50 per Wp (inclusief BTW) 

Als er gekeken wordt naar het gemiddelde huishouden gebruiken we rond de 3500 kWh. Als uw dak zeer gunstig ligt, dus op het zuiden zonder schaduw, heeft u 16 zonnepanelen nodig om dit op te kunnen wekken. Wij adviseren u om maximaal 75% van uw energieverbruik op te wekken, zodat u niet meer stroom opwekt dan dat u verbruikt. Dit heet ook wel salderen.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Welke factoren hebben invloed op het vermogen van zonnepanelen? 

De opbrengst van de zonnepanelen zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 Het merk / afkomst / soort zonnepaneel

Hierbij wordt gekeken naar het merk zonnepaneel, de afkomst en het soort zonnepaneel.

– Het merk en de afkomst van de zonnepaneel

Er zijn veel merken op de Nederlandse markt. De meeste eigenaren weten niet wat voor merk zonnepaneel ze hebben gekocht. Dit is vreemd, omdat het merk veel invloed heeft op het rendement van de zonnepanelen. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste merken inclusief uit welk land de panelen komen. Dit is te vinden bij “beste zonnepanelen”. 

– Soort zonnepaneel

Er zijn 4 verschillende soorten zonnepanelen op de Nederlandse markt, namelijk monokristallijn, polykristallijn, dunne film en glas glas. De meest voorkomende paneel is de mono kristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Deze zijn gemaakt van silicium. De nieuwste zonnepaneel is de glas-glas. Om het overzichtelijk te maken hebben wij een overzicht gemaakt:

 

Soort

Kosten

Rendement

Pluspunt

1) Mono

Duurder dan poly en poly

Zeer hoog

Geschikt voor kleine oppervlakte, heeft minder m2 nodig

2) Poly

Goedkoper dan mono

Goed

Wordt gebruikt voor grote vlaktes

3) Dunne film

Goedkoper dan mono

Laag

Deze is buigzaam. Goed voor bepaalde plekken

4) Glas-glas

Duurste van allemaal

Zeer hoog

Gaat lang mee

Waar worden de panelen geplaatst? 

Hierbij wordt gekeken naar de stand van de zon op het dak en de hellingshoek. Het ideaalste voor zonnepanelen is een hellingshoek van 35 graden en een dak op het zuiden. Indien het bij u anders is, wordt uw vermogen minder. Dit kunt u het beste overleggen met een zonnepanelen-bedrijf.

Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele schaduw. De opbrengst van een zonnepaneel is in de schaduw ongeveer 40%. Op het westen en het oosten is de opbrengst 70%.

Transformater voor zonnepanelen

Viezigheid 

Het vermogen op uw zonnepanelen wordt lager indien er viezigheid op uw zonnepanelen zit. Het meeste vuil gaat weg door regen, maar het komt weleens voor dat er vuil blijft hangen. Het is daarom verstandig om 1 a 2 keer per jaar dit te controleren en indien nodig schoon te maken. U kunt dit het beste doen in het begin van het voorjaar.

Shares
Share This