Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Opbrengst zonnepanelen per maand kWh 

Zonnepanelen kunnen u veel rendement opleveren en dit merkt u gelijk wanneer u ziet hoeveel u bespaart op uw jaarlijkse energierekening. Met zonnepanelen bent u niet langer afhankelijk van energie die u vanuit uw energieleverancier ontvangt. U wekt direct na installatie uw eigen energie op en daardoor hoeft u minder te betalen voor energie. Hoe meer energie u zelf genereerd, des te lager wordt uw jaarlijkse energierekening. Mogelijk wekt u zelfs zoveel op dat u helemaal niks meer hoeft te betalen. Helemaal mooi wordt het als u een overschot aan energie opwekt, wat u aan de energieleverancier kunt terug leveren. In dat geval betalen ze u voor de geleverde stroom. Uiteraard is het belangrijk om vast te stellen hoeveel opbrengt de zonnepanelen u maandelijks kunnen opleveren.

Opbrengst zonnepanelen per maand kWh

Kilowattuur

De opbrengst aan energie die zonnepanelen opleveren, wordt uitgedrukt in kilowattuur. Het vermogen waarmee de zonnepanelen dit realiseren, wordt uitgedrukt in Wattpiek of Wp. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen in de markt verkrijgbaar, elk met een eigen vermogen. Het vermogen levert een uiteindelijke opbrengst op en zo kun je berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben om een gewenste opbrengst te kunnen realiseren. Afhankelijk van hoeveel kilowattuur aan energie u nodig hebt, valt vast te stellen hoe hoog uw investering in zonnepanelen zal zijn.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Meer verbruik, meer benodigde kWh

Wanneer u een groter huishouden hebt, zult u ook een hogere behoefte aan energie hebben en dus een hoger verbruik. Er zal meer vermogen nodig zijn om een haalbare opbrengst mogelijk te maken die kan voorzien in deze behoefte. Afhankelijk van het vermogen dat de zonnepanelen kunnen geven, zult u meer of minder zonnepanelen nodig hebben. Wanneer u op jaarbasis een opbrengst van 4.100 kWh nodig hebt voor uw huishouden, dan kunt u met 20 zonnepanelen van 250 Wp een opbrengst van 4.800 kWh verwachten. Terugrekenend op maandbasis zal dit dan een opbrengst van 400 kWh zijn. Dit zal voldoende zijn om uw woning elke maand van stroom en elektriciteit te voorzien.

Maandopbrengst

Om de opbrengst zonnepanelen per maand kWh te bepalen berekent u dus eerst hoeveel u op jaarbasis nodig zult hebben. Daarna bekijkt u hoeveel zonnepanelen hiervoor nodig zijn om deze opbrengst te realiseren en dan deelt u het door het aantal maanden in een jaar. Zo weet u wat u maandelijks kunt verwachten en of u nog energie denkt nodig te hebben vanuit het reguliere energienetwerk. U bespaart hoe dan ook op uw jaarlijkse energierekening en daar is het met zonnepanelen allemaal om te doen. U wilt uw investering er wel ruim uit weten te halen en zo snel mogelijk profijt van uw besparingen ervaren.

maandopbrengst zonnepanelen

Opbrengst via offertes

Om goed inzicht te krijgen in de kosten van uw investering en het uiteindelijke rendement dat u hiermee kunt behalen, doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Zo krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en kunt u bepalen wat nodig is voor uw situatie om de zonnepanelen naar keuze zo optimaal mogelijk te laten werken. Zo kunt u rekenen op een hoge opbrengst op jaar- en maandbasis.

 

Shares
Share This