Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Salderen zonnepanelen

Salderen zonnepanelen is de energie die u heeft teruggeleverd verrekend met de verbruikte stroom.

Zonnepanelen zijn momenteel erg populair. Duurzaam uw eigen stroom op wekken, middels zonnepanelen, staat dan ook erg in de belangstelling.

salderen zonnepanelen

Terugleveren stroom

Indien u teveel stroom heeft opgewekt kunt een regeling treffen met uw energieleverancier betreffende terugleveren stroom. Door het terugleveren stroom gaat er geen opgewekte stroom verloren.  Nederland loopt hier mee voorop, want in enkele Europese landen is dit nog steeds niet mogelijk. Indien je elektriciteit wil terugleveren aan het openbare net, dien je deze twee stappen te volgen:

  • Meldt aan uw energiebedrijf dat u wilt gaan beginnen met het terugleveren van energie. Hiervoor hoeft niet een nieuw contract worden opgesteld.
  • Laat naast het energiebedrijf ook de netbeheerder weten dat u energie gaat terugleveren. De netbeheerder registreert namelijk alle normale en terugleveraansluitingen.

Houdt er ook rekening mee dat als je stroom terug wil leveren en hiervoor een terugleververgoeding voor wil ontvangen, u een slimme energiemeter nodig heeft. Deze meter registreert namelijk automatisch de opwekking van zonnepanelen.

Salderen

Op de energierekening kunt u terugvinden hoeveel stroom u geleverd heeft gekregen van de energieleverancier. Dit wordt altijd vermeld in kWh. Indien u energie heeft teruggeleverd, wordt dit er van afgetrokken. Dit wordt ook wel salderen zonnepanelen genoemd. Echter, het is niet zo dat alle stroom die u terugleverd mee telt voor het salderen. Hier is een grens voor vastgesteld. U dient de opgewekte elektriciteit middels dezelfde aansluiting terug te leveren als waarmee de elektriciteit aan u geleverd wordt. Enkel op deze manier is saldering mogelijk. Deze regels gelden enkel voor kleinverbruikers. Onder kleinverbruiker wordt verstaan: een elektriciteitsaansluiting van max 3×80 amp.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Salderingsregeling zonnepanelen

De salderingsregeling zonnepanelen is per 1 januari 2014 aangepast. De belangrijkste wijziging is dat u bij de oude regeling tot 5000 kWh teruggeleverde energie van uw verbruik mocht aftrekken, terwijl dat nu de hoeveelheid energie die u van uw leverancier heeft verkregen is. Dit kan dus ook meer dan 5000 kWh zijn. Er is dus nu niet meer een maximale grens die voor iedereen van toepassing is, want voor iedereen ligt deze grens anders. Om te kijken hoeveel u mag salderen moet u rekenen met de aan u geleverde energie.

Rekenvoorbeeld:

De energieleverancier levert aan u 3000 kWh. Uw zonnepanelen leveren 2000 kWh op. U verbruikt hier zelf 1000 kWh van, waardoor u nog 1000 kWh aan energie overhoudt. Deze levert u dan terug aan het openbare net. Omdat de leverancier aan u 3000 kWh levert en u zelf 1000 kWh levert aan het openbare net, moet u nog voor 2000 kWh betalen.

Levert u meer stroom terug dan u verbruikt?

In het geval u meer stroom teruglevert dan dat u verbruikt, geldt er een terugleververgoeding. Uw energieleverancier mag zelf de hoogte van de terugleververgoeding bepalen. Deze moet uiteraard wel redelijk zijn.

Wees er wel van bewust dat 7 cent per kWh al redelijk kan zijn. Uit financieel oogpunt gezien is het dus niet voordelig om meer zonnepanelen aan te leggen dan u nodig heeft. Sommige energieleveranciers geven een vast bedrag per kWh. Hieronder vindt u de hoogte van de teruglevergoeding per energieleverancier.

Energieleverancier

Terugleververgoeding per KwH (netto teruglevering)

Anode

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Budget Energie

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Delta

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Dong Energy

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

E-ON

7 ct. per kWh (excl. btw)

Electrabel

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Eneco

9,2 ct. per kWh (excl. btw)

Energiedirect.nl

6 ct. per kWh (excl. btw)

EnergieFlex

Tot 5000 kWh: Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Vanaf 5000 kWh: 75% kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Essent

7 ct. per kWh (excl. btw)

Greenchoice

11 ct. per kWh (excl. btw) tot een maximum van 10.000 kWh

Huismerk Energie

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Main Energie

Daluren: 3 ct. per kWh (excl. btw)

Normaaluren: 5 ct. per kWh (excl. btw)

Enkeltarief: 4,5 ct. per kWh (excl. btw)

Nederlandse Energie Maatschappij

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Nuon

7 ct. per kWh (excl. btw)

Powerpeers

Kale leveringstarief van contract (incl. btw). Boven het verbruik van afname t/m 5000 kWh 11 ct. Vanaf  5000 kWh 5 ct. Bied je energie aan middels hun platform, dan ontvang je 4,84 ct. per kWh (exc. btw)

Oxxio

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Qurrent

10 ct. per kWh (excl. btw)

Qwint

70% van kale leveringsprijs van contact

Raedthuys Pure Energie

Hier kunt u max. 1500 kWh terugleveren tegen een vergoeding van 12 ct. Bij een hogere teruglevering wordt het restant vergoed tegen het levertarief afgesproken binnen het contract.

Robin Energie

Kale leveringstarief van contract.

Vandebron

6 ct. per kWh (incl. btw). Bij Vandebron zonnecollectief 10,5 ct. per kWh (incl. btw)

Vrij op naam

Kale leveringstarief volgens contract (excl. btw)

Shares
Share This