Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Besparing zonnepanelen per jaar 

Het uiteindelijke doel van overstappen op een duurzame vorm van energiewinning door het plaatsen van zonnepanelen, is uiteraard om hier zoveel mogelijk voordeel uit te behalen. U zult gelijk na installatie van zonnepanelen gaan bemerken hoe zeer u bespaart op uw energierekening. U zult aanzienlijk minder energie nodig hebben vanuit het reguliere energienetwerk en zelf kunnen voorzien in uw energiebehoefte. De zonnepanelen leveren u zo een besparing op.

Besparing zonnepanelen per jaar

Besparing uitrekenen

Voordat u zonnepanelen plaatst, wilt u begrijpelijkerwijze eerst inzicht in hoeveel besparing deze vorm van energiewinning u gaat opleveren. Door naar bepaalde factoren te kijken, kunt u vooraf berekenen hoe hoog de besparing naar alle waarschijnlijkheid zal worden. Zo weet u wat u kunt verwachten en kunt u de aankoop van zonnepanelen hierop afstemmen. Mogelijk hebt u meerdere of juist minder zonnepanelen nodig om op het gewenste resultaat uit te komen. Een zonnepanelen leverancier kan u in alle informatie voorzien, zodat u een weloverwogen afweging kunt maken. Het is een pittige investering die echter op de langere termijn in uw voordeel zal kunnen gaan werken. Hiervoor dienen alle factoren juist op elkaar afgestemd te zijn.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Rekensom opstellen

Er zijn verschillende factoren die meespelen in de rekensom om de uiteindelijke besparing te kunnen bepalen. U dient bijvoorbeeld te weten hoe hoog uw jaarlijkse energieverbruik is. Dit hangt weer af van de grootte van uw huishouden, aangezien er meer energie wordt verbruikt wanneer uw gezin uit meerdere personen bestaat. Uw energieverbruik bepaalt hoe hoog de opbrengst dient te zijn op jaarbasis. Bij een gezin van 4 personen moet u een opbrengst van 5.400 kWh kunnen genereren door de zonnepanelen. Bij een doorsnee vermogen van 250 Wp per zonnepaneel, hebt u zo’n 22 zonnepanelen nodig om deze opbrengst te behalen. De besparing die dit u oplevert, valt te berekenen door de opbrengst te vermenigvuldigen met de huidige stroomprijs. Stel dat deze € 0,23 per kWh is, dan levert u dit jaarlijks een besparing van € 1.055,- op. 

Terugverdientijd zonnepanelen

Met enkel het berekenen van de besparing bent u er nog niet. U hebt namelijk een flinke investering gedaan door zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen. Aan de hand van de som die aangeeft hoe hoog uw besparing is op jaarbasis, kunt u berekenen in hoeveel jaar u de aankoopsom van uw investering eruit hebt gehaald. De besparing wordt eerst met deze prijs verrekend, alvorens u volledig op uw energierekening gaat besparen. Bij een besparing van € 1.055,- en een investering van € 10.200,- voor 22 zonnepanelen van 250 Wp, komt u uit op een terugverdientijd van 9 tot 10 jaar. U kunt nog spelen met het aantal zonnepanelen en enkele andere factoren om deze terugverdientijd korter te maken. Na deze periode leveren de zonnepanelen enkel nog voordeel op en kunt u genieten van uw eigen energie.

terugverdientijd zonnepanelen

Opbrengst verhogen

U kunt ervoor kiezen om meer zonnepanelen te plaatsen om meer energie zelf op te wekken. U kunt hierdoor de terugverdientijd inkorten. Echter betaalt u dan ook weer meer voor de aankoopsom, dus het is belangrijk om in dit proces voldoende inzicht te krijgen, zodat u de berekening naar uw voordeel kunt sturen

Shares
Share This