Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen 400 Wp

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen met verschillende Wp. Er zijn bijvoorbeeld 300, 350 en 400 Wp zonnepanelen op de Nederlandse markt. Dit artikel gaat over de zonnepanelen 400 wattpiek zonnepanelen.

400 Wp zonnepanelen

400 wattpiek zonnepanelen zijn de zonnepanelen van “hoge kwaliteit” Als er gekeken worden naar de andere panelen leveren deze zonnepanelen de meeste vermogen op. Het vermogen van deze 400 Wp zonnepanelen zijn hoog. Als er gekeken wordt naar de Nederlandse markt wordt er vooral gebruik gemaakt van de 250 Wp zonnepanelen.

Houdt er wel rekening mee dat een zonnepaneel van 400 wp niet gelijk is aan 400 kwh aan elektriciteit. Een zonnepaneel van 400 Wp geeft ongeveer een besparing van 76 euro.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Waarvan is de opbrengst 400 wattpiek zonnepaneel afhankelijk van?

Net zoals met alle zonnepanelen is de opbrengst afhankelijk van verschillende factoren, voornamelijk hellingshoek, plaatsen en de oppervlakte. De zonnepanelen kunnen het beste geplaatst worden naar een zuid-hellend dak. Voor een optimale opbrengst zou de dak tussen de 20 en 60 graden zijn. De perfecte hellingshoek in Nederland is 35 graden. Als u voor de uiterste hellingsbereik gaat, is uw opbrengst 5 % lager. Op een plat dak is het verstandig om de zonnepanelen 35 graden te maken. Dit heeft als nadeel dat de kosten van de 400 Wp zonnepanelen omhoog gaan. Uiteindelijk betaald zich dit dik terug.

Andere factoren die invloed hebben op uw opbrengst is het soort paneel, het systeem, de omvormer, onderhoudtoestand, zoninstraling, ventilatie en de schakeling.

400 wattpiek zonnepanelen

Prijs 400 wattpiek zonnepanelen

De prijs van 400 wattpiek zonnepanelen ligt hoger dan de prijs van zonnepanelen die een minder vermogen opleveren. Dit is in de meeste gevallen niet erg, omdat een zonnepanelen die meer wattpiek oplevert ook meer zonne-energie opneemt, waardoor u hoger rendement behaald. Net zoals bij alle zonnepanelen moet u goed opletten wat voor soort zonnepaneel u koopt en bij welk bedrijf. Een zonnepaneel van 400 wattpiek worden verkocht voor 900 euro per stuk, maar er zijn ook panelen die meer dan 2000 euro per paneel paneel kosten.  Daarom is het belangrijk om meerdere offertes te vergelijken. Dit kan via deze link. Wij adviseren u om zich goed te verdiepen in het soort zonnepaneel die u wilt kopen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een 400 Wp zonnepanelen?

De grootste voordeel van een 400 wattpiek zonnepaneel is dat deze panelen een hoog rendement geven waardoor ze veel vermogen kunnen opleveren. Een ander groot voordeel is dat deze 400 wp zonnepanelen blijvend veel vermogen opleveren. Gemiddeld gezien geeft deze zonnepaneel in het begin 90% vermogen op de eerste 10 jaar, wat vervolgens zakt naar 80 %.

Ook heeft de 400 wattpiek zonnepanelen een aantal nadelen. Deze zonnepanelen zijn erg groot, ze hebben een afmeting van 2 bij 1,5 meter. Een ander nadeel is dat ze vrij zwaar zijn. Ze wegen gemiddeld tussen de 26 en 35 kilogram.

Doordat deze zonnepanelen veel energie opwekken, moet u ook beschikken van een goede omvormer.

Samengevat is een 400 wattpiek zonnepaneel een goede keuze als u zonnepanelen wilt aanschaffen. Deze zonnepaneel is van hoge kwaliteit, hoog rendement met hoge opbrengsten. Een goede keuze indien u duurzaam en uw energierekening wilt verminderen!

Zonnepanelen Installateur

Bij het kiezen van een installateur is het belangrijk dat hij vakbekwaam is. Het installeren is erg belangrijk omdat het invloed heeft op de optimale stroomopbrengst, het voorkomen van schade aan de dakconstructie en het vroegtijdig kapot gaan van de zonnepanelen. Onze aangesloten zonnepanelen-installateurs worden door ons beoordeeld op de kwaliteit van het installeren.

aantal zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken

Door het vergelijken kunt u tot 40% besparen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten merken op de markt met verschillende kwaliteiten. Om een z’n hoog mogelijk rendement te behalen is het belangrijk dat u de juiste koopt en dat ze goed zijn geïnstalleerd. Wij als vergelijkingssite helpen u daarmee!

zonnepanelen

Offertes zonnepanelen

Als u offertes van zonnepanelen wilt krijgen, kunt u gebruik maken van 123zonnepanelenvergelijken.nl en uw gegevens hier achterlaten. Uw gegevens worden naar maximaal 4 verschillende installateurs  gestuurd. Vraag aan deze installateurs een telefonisch adviesgesprek of nodig deze installateurs uit voor een persoonlijk gesprek bij u thuis en vraag om een passende offerte.

Voor het vergelijke van installateurs hebben wij een E-book samengesteld waarop u moet letten vóór, tijdens en na het gesprek. Dit krijgt u als u zich inschrijft.

Shares
Share This