Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Opbrengst zonnepanelen per dag

De keuze is gemaakt, u wilt zonnepanelen aanschaffen. Maar wat is de opbrengst van de zonnepanelen per dag in Nederland? Nederland is een land waar heel goed gebruik kan worden gemaakt van de zonne-energie. Daarbij kan de opbrengst van de zonnepanelen bijdragen aan het energieverbruik bij een huishouden. Het vermogen van de zonnepanelen bepaalt onder andere de opbrengst ervan. Het vermogen wordt uitgedrukt in Wp. Dit is met andere woorden het nominale paneelvermogen, hierbij gaat het over het vermogen dat geleverd wordt onder bepaalde (ideale) testcondities. Er wordt altijd een omrekenfactor gerekend bij de verwachte opbrengst van de zonnepanelen, dit gaat van kWh naar Wp.

 

opbrengst zonnepanelen per dag

Gemiddelde opbrengst zonnepanelen

Hoe efficiënt zonnepanelen zijn, kan heel sterk variëren. Gemiddeld genomen levert een paneel van een vierkante meter per jaar 120 kWh aan elektriciteit. Heeft u 10 m2 aan zonnepanelen, dan kunt u dus 1200 kWh aan stroom opwekken. Als we dan kijken naar het gemiddelde energieverbruik van een huishouden, dan is dat ongeveer 3500 kWh. Als u dit op wilt wekken, dan heeft u op een zuidelijk gelegen dak 16 panelen nodig. Hoeveel een zonnepaneel op kan brengen, hangt ook af van hoeveel zonlicht een paneel op kan vangen (de plek waar dat u de zonnepanelen plaatst/kunt plaatsen is dus uiterst belangrijk).

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Invloed op opbrengst

Als de zonnepanelen op het zuiden zijn gericht, dan kan iedere 1000 Wp aan vermogen ongeveer 900 kWh opleveren per jaar. Wanneer de panelen niet op het zuiden zijn gericht, dan is de opbrengst wat minder (logisch, want er komt dan minder zon op de panelen). Om de opbrengst van de zonnepanelen te berekenen, is het van belang een aantal dingen te weten. De sterkte van de zonnestraling is iedere dag anders, dit hangt ook af van de tijd van het jaar en van het weer. In juni heeft u bijvoorbeeld gemiddeld vijf volle zonuren per dag, in december maar 0,5 uur. Als u dat per dag omrekent komt u uit om 2,7 uur per dag. In Nederland heeft u ongeveer 1000 volle zonuren per jaar.

invloed op zonnepanelen opbrengsten

Kosten zonnepanelen vergelijken

Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het goed om te weten wat de opbrengst is van de zonnepanelen per dag en wat het u gaat kosten. De prijzen zijn ook afhankelijk van het feit of dat u de panelen zelf gaat installeren of laat installeren door een zonnepanelen specialist. Hoe dan ook, vergelijkt u in elk geval de prijzen met elkaar, zodat u een goede keuze kunt maken. Let er hierbij ook goed op of dat u een groot of kleiner systeem wilt aanschaffen. Bij een kleiner systeem gaat het ongeveer om vier tot acht zonnepanelen. Grotere systemen kunnen tien, zestien of bijvoorbeeld twintig panelen bevatten. Op deze website kunt u alle zonnepanelen vergelijken en heeft u een goed beeld van de kosten en de opbrengst. Bekijk goed waar dat u de panelen kunt plaatsen, want een dak op het zuiden gelegen is de beste plaats voor uw zonnepanelen!

Shares
Share This