Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Onderhoud zonnepanelen

Aan zonnepanelen hoef je weinig te onderhouden. Het grootste deel wordt vanzelf schoon gemaakt door de regen. Toch raden wij het aan om uw zonnepanelen jaarlijks te laten controleren.

Onderhoud zonnepanelen is belangrijk

Zoals hierboven beschreven, zit er weinig onderhoud aan zonnepanelen, maar toch is het verstandig om  jaarlijks de zonnepanelen te laten controleren door een specialist. Het is mogelijk dat er vuil achterblijft zoals een blad of een bepaalde stof. Indien u dit niet weg haalt, is het mogelijk dat het rendement van uw zonnepanelen lager wordt. Dit kan oplopen tot wel 3 %.

Ook adviseren wij u uw zonnepanelen zelf te controleren op schade of dit uit te besteden aan een specialist. Hierdoor is de kans groter dat de levensduur van de panelen langer wordt.

vergunning-nodig-voor-zonnepanelenonderhoud zonnepanelen

Wat zijn de onderhoudskosten van zonnepanelen?

De onderhoudskosten van de zonnepanelen zijn laag. Dit komt doordat het grootste gedeelte door de regen schoon wordt gemaakt. Zoals hierboven beschreven adviseren wij wel één keer per jaar de zonnepanelen te laten reinigen of te laten controleren op schade. Hiervoor betaald u gemiddeld tussen de 100 en 150 euro.

Soms bieden de zonnepanelen bedrijven een onderhoudscontract af voor een aantal jaren. Dit betekent dat de zonnepanelen bedrijven uw zonnepanelen jaarlijks komen schoonmaken.

De zonnepanelen hebben minstens (zonder schade) een levensduur van 25 jaar. Naast de zonnepanelen heeft u ook een omvormer. Deze gaat tussen de 10 tot 12 jaar mee. De kosten van de omvormer zitten rond de 1000 euro zonder installatie, maar dit is afhankelijk van de kwaliteit van de omvormer.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

zonnepanelen schoonmaken, wanneer?

Het schoonmaken en het inspecteren van uw zonnepanelen kunt u het beste doen in het voorjaar. Dit is net voordat uw zonnepanelen de meeste stroom opleveren. De lente en de zomer hebben namelijk de meeste zon  uren. Probeer altijd uw zonnepanelen klaar te maken rond dit tijdstip, zodat u de meeste energie kunt opwekken.

schoonmaken zonnepanelen

Hoe moeten de panelen worden schoongemaakt?

Indien er vuil op uw zonnepanelen zit, kunt u er voor kiezen om dit zelf te verwijderen. Houdt er wel rekening mee dat u geen schade brengt aan de zonnepanelen. Als u zonnepanelen hebt met een vuilafstotende laag, mag u deze niet reinigen met een zeep of allesreiniger. Als u dit wel doet, wordt de vuilafstotende laag aangetast.

U kunt het beste uw zonnepanelen schoon maken met zeep die speciaal bedoelt is voor zonnepanelen. U kunt het ook schoonmaken met enkel lauw water en een spons of zachte borstel (geen schuurspons).  Ook een hogedrukspuit is onverstandig. Hiermee kunt u uw zonnepanelen beschadigen.

Shares
Share This