Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Hoeveel leveren zonnepanelen op

Door het plaatsen van zonnepanelen kunt u een flinke besparing realiseren op uw energierekening. Het is misschien niet altijd mogelijk om volledig in uw energieverbruik te voorzien, toch hoeft u vaak aanzienlijk minder te betalen voor de hoeveelheid aan energie die u nog aanvullend nodig hebt vanuit een energieleverancier. Met zonnepanelen verkrijgt u op goedkope wijze, duurzame energie die u haast volledig zelfvoorzienend maakt. Bovendien draagt u op simpele wijze bij aan een schoner milieu. Om goed te kunnen bepalen wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen, is het belangrijk te informeren naar hoeveel energie de zonnepanelen u kunnen opleveren.

hoeveel leveren zonnepanelen op

Gemiddelde opbrengt bepalen

Er zijn verschillende invloeden die de uiteindelijke opbrengst zullen bepalen. Daarnaast is niet elk zonnepaneel hetzelfde en even efficiënt. Toch is op basis van gemiddelde uitkomsten en basisgegevens een duidelijk beeld te scheppen over wat u mogelijk aan opbrengst zult kunnen verwachten. Een zonnepaneel van 1m2 levert op jaarbasis ongeveer 120 kWh op. Afhankelijk van de energiebehoefte voor uw huishouden kunt u zo uitrekenen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om de gewenste hoeveelheid energie op te wekken. Bij een gemiddeld gezin is de energiebehoefte rond de 3.500 kWh. Op een dak gericht op het zuiden hebt u zo’n 16 panelen nodig.

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Geschiktheid van het dak bepalen

Wanneer u weet hoeveel panelen u nodig hebt om in de energiebehoefte te voldoen, zult u vervolgens moeten bepalen of dit aantal ook kan worden geplaatst op de daarvoor bestemde oppervlakte van uw dak. Indien u niet voldoende plaatst hebt, kunt u ook bekijken of er zonnepanelen zijn die een hoger gehalte aan Wp kunnen opwekken. De ligging van de zonnepanelen is ook van invloed op de totale opbrengst. Wanneer de zonnepanelen richting het zuiden kunnen liggen op uw dak, behaalt u al vanzelf meer energie. Bij een vermogen van 1.000 Wp kan dit u ongeveer 900 kWh per jaar opleveren.

Bij schaduw daalt de opbrengst

Zolang de zon sterk op de zonnepanelen schijnt, vangen deze veel zonlicht en kan dit worden omgezet naar bruikbare energie. Echter, wanneer uw dak meer schaduw vangt, zal dit een nadelig effect hebben op de opbrengst. Hoeveel leveren zonnepanelen op in de schaduw? Toch redelijk minder. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goed bepaalt of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Het zou zonde zijn als u niet voldoende winst kunt krijgen en de dure aankoop van de zonnepanelen eruit kunt halen.

zonnepenelen in de zon

Terug-leververgoeding

Bij een juiste installering van zonnepanelen begint u al gelijk met de besparing. Het kan zelfs zo zijn dat u in zonnige periodes meer energie opwekt dan u zelf nodig hebt of verbruikt. In die situaties levert u energie terug aan uw energieleverancier. Dit heet salderen. Aan het eind van het jaar wordt een balans opgemaakt en de door u afgenomen stroom wordt dan verrekend met de stroom die u terug levert. Dit is een terug-leververgoeding. Deze is wel lager dan het bedrag dat u betaalt voor energie die u ontvangt vanuit uw leverancier. Daarbij komen tevens nog kosten voor belasting en levering over het gesaldeerde verbruik.

Shares
Share This