Langzaam maar zeker zie je ze steeds vaker op daken van huizen verschijnen; zonnepanelen. Dit is ook niet meer dan logisch, want het gehele land is met een transitie bezig naar duurzame energie. Daardoor zijn bedrijven als Samenstromen als paddenstoelen uit de grond geschoten voor het installeren van zonnepanelen. Echter zijn er een aantal zaken waar je van af hoort te weten zodat je goed voorbereid bent met het aanschaffen van zonnepanelen. In deze blog leer je meer hierover.

De aanbieder

In de eerste plaats dien je te kijken naar de aanbieder van de zonnepanelen. Doordat er zoveel vraag naar zonnepanelen is, zijn er enkele louche bedrijven en aannemers te vinden die een slechte deal bieden aan consumenten. Denk dan bijvoorbeeld aan onnodig hoge prijzen met monteurs die er niks van bakken. Lees je daarom van te voren goed in over de aanbieder en bekijk de reviews zodat je niets aan het toeval overlaat op dit vlak.

Hoe lang de zonnepanelen mee zullen gaan

Ten tweede is het belangrijk om na te gaan hoe lang de zonnepanelen mee zullen gaan. Ga hierbij uit van minimaal 25 jaar, want dit is de levenscyclus die je mag verwachten van hoogwaardige panelen. Is de levenscyclus minder dan 25 jaar? Dan kun je beter op zoek gaan naar een andere aanbieder. Houd verder ook rekening met hoe de levensduur van je zonnepanelen een effect heeft  op het rendement dat de zonnepanelen zullen geven. Wanneer een zonnepaneel bijvoorbeeld een jaar extra meegaat, kan dit extra interessant zijn doordat je dan ook nog extra energie ophaalt.

De prijs

Verder is het goed om na te gaan wat de prijs precies inhoudt. Je kunt namelijk niet alleen rekening houden met de aankoopwaarde van de zonnepanelen, maar ook met eventuele bijkomende kosten die je moet maken bij het installeren. Kijk hierbij ook of je in aanmerking komt voor subsidies. Zo’n subsidie kan je een leuk bedrag besparen op de aankoopwaarde, waardoor je weer geld kan gebruiken voor andere leuke dingen in het leven.

Het installatieproces

Tot slot is het goed om te weten hoe het installatieproces in zijn werk gaat. Het vergt namelijk wel wat tijd en geduld voordat je een volledig geïnstalleerd systeem op je dak hebt staan. Het is daarom aan te raden dat je kijkt naar een aanbieder die jou hierbij kan helpen. Kijk bijvoorbeeld wat de afspraken zijn over het montageproces, welke documenten je moet invullen en wie er precies verantwoordelijk is voor het montagewerk.

Al met al zijn er genoeg zaken waar je op moet letten wanneer je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Hopelijk ben je nu goed genoeg geïnformeerd om de juiste beslissing te maken.

Shares
Share This