Anno 2022 kunnen we er niet meer onderuit. We moeten nu in actie komen om mens en milieu te redden van een ramp. Hiervoor is een belangrijke stap om klimaatneutraler en duurzamer te gaan leven. Dit is iets waar ieder mens apart een bijdrage aan kan leveren. Maar wat is duurzaamheid precies? En wat kun je zelf doen om hier aan bij te dragen?

Wat is duurzaamheid?

Hierboven heb je kunnen lezen dat we druk bezig zijn rondom het thema duurzaamheid. Maar wat is duurzaamheid nu precies? Wanneer we het hebben over duurzaamheid, hebben we het over de economische, sociale en leefomgeving behoeftes. Er wordt dus gekeken naar de behoeften van de generaties van nu, maar wel met het effect op de toekomst. Dit wordt gedaan, zodat de toekomstige generaties ook nog kunnen genieten van een gezonde wereld. Hieronder volgen enkele tips om zelf duurzamer te leven.

Maak gebruik van zonnepanelen 

Heb je een eigen huis? Overweeg dan eens om zonnepanelen aan te leggen. De zonnepanelen vangen zonlicht op. Doordat ze dit licht opvangen, kunnen ze hier iets mee. De zonnepanelen zetten het zonlicht namelijk om in elektriciteit. Op het moment dat de zonnepanelen het zonlicht om hebben gezet naar elektriciteit, kun je gebruik maken van stroom. Hoe meer licht, hoe meer stroom. Hoewel de zonnepanelen extra goed werken met veel licht, werken ze ook zeker wanneer het wat slechter weer is en er bijvoorbeeld veel wolken zijn. Bij de zonnepanelen hoort een omvormer en elektriciteitskabels. Deze zorgen ervoor dat gelijkstroom omgezet wordt in wisselstroom. Hierdoor kan de stroom ook daadwerkelijk gebruikt worden. Hiermee kun je veel besparen op je kosten met de huidige energieprijzen.

Reis eens vaker met het openbaar vervoer

Verder kun je het milieu ook een handje helpen door vaker met het openbaar vervoer te reizen. Hiermee bespaar je een hoop CO2-uitstoot. Dit lijkt misschien een hele opgave, maar met alle files tegenwoordig ben je misschien nog wel sneller op je bestemming met de trein dan met de auto. Daarnaast is het tegenwoordig met de huidige benzineprijzen ook niet meer veel duurder. Genoeg redenen dus om eens vaker met het ov te reizen. Je doet het milieu er een enorm plezier mee. 

Shares
Share This