Het klimaatprobleem is er waar de afgelopen jaren meer en meer aandacht voor gekomen is. Dit is maar goed ook, want het is een ontzettend groot probleem dat zo snel mogelijk opgelost dient te worden. Nu zul je misschien denken dat dit de verantwoordelijkheid is van grote bedrijven, maar ook jij als individu hebt hier een stukje verantwoordelijkheid in. Alleen met z’n allen kunnen we dit probleem namelijk oplossen. Benieuwd wat jij kunt doen om je woning groener te maken? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Zonnepanelen op je dak

Als jij je woning wilt vergroenen, dan kun je zonnepanelen op je dak plaatsen. Deze kunnen namelijk zelf stroom opwekken en hierdoor hoef jij niet meer gebruik te maken van de stroomvoorzieningen van het net. Iedere kWh die jouw zonnepanelen opwekken hoeft in dit geval niet meer opgewekt te worden. Het voordeel van zonnepanelen zit hem niet alleen in de groenheid, maar ook in het financiële aspect. Het is namelijk een echte investering. Je bespaart door de zonnepanelen namelijk flink op jouw energiekosten. Na enkele jaren zal je de investering er dan ook al uit hebben en zal je winst maken op je zonnepanelen. Wil je dit proces versnellen? Dan kun je de zonnepanelen efficiënter laten presteren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een groen dak te plaatsen om de zonnepanelen. Het groene dak zorgt ervoor dat de zonnepanelen gemakkelijker overtollige warmte kwijt kunnen en hierdoor presteren ze een stuk efficiënter. Wil jij het maximale uit je zonnpanelen halen? Ga dan voor een groen dak en zonnepanelen

Van het gas af

Als jij een energiezuinige woning wilt, dan moet je proberen je gasgebruik te minimaliseren. Dit kun je in eerste instantie doen door te kiezen voor gas vrije oplossingen in huis, maar op den duur kun je je volledige woning van het gas af krijgen door bijvoorbeeld een warmtepomp te installeren. Vaak is dit niet de eerste stap die mensen nemen. Men begint vaak met het vervangen van stukken interieur die gas verbruiken voor de niet-gas verbruikende varianten. Een mooi voorbeeld waar je mee kunt beginnen is bijvoorbeeld een elektrische kookplaat. De elektrische kookplaat zorgt ervoor dat je elektrisch kunt koken en dat je hier dus geen gas meer voor hoeft te gebruiken. Een mooie eerste stap naar een gasvrije woning!

Shares
Share This