Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

 Afhankelijk en objectiefGroen-vinkje

 

  Snel en gemakkelijkGroen-vinkje

 

Groen-vinkje   Bespaar tot 40%  

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen: de beste manier om te besparen op energie?

In Nederland gaan we steeds bewuster om met ons energieverbruik en de gevolgen voor het milieu. Er is natuurlijk erg vaak in het nieuws dat het nu de verkeerde kant op gaat met de klimaatdoelstellingen, de grondstoffen raken langzamerhand op. Dit zou betekenen dat we uiteindelijk zonder energie komen te zitten. Ook is de kans groot dat de energie die er nog is de komende tijd duurder gaat worden. Het is dan ook niet zo gek dat we steeds meer innovatieve manieren zien om zelf energie op te wekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat we meer grip krijgen op energie, maar ook voor een beter gevoel in onze portemmonee. De meeste mensen betalen immers enorm veel geld per jaar om hun huidige energieverbruik te financieren. Natuurlijk kan dit ook aan je huidige energieleverancier liggen. Heb je al eens geprobeerd om energie te vergelijken? Overstappen naar een andere leverancier kan soms al heel veel geld schelen. Zonnepanelen behoren misschien wel tot de populairste methode om zelf energie op te wekken. Of zonnepanelen echt de ideale manier is om energie te besparen? Wij gingen op onderzoek uit.

Zijn zonnepanelen nog rendabel?

Positieve punten van zonnepanelen

De laatste jaren kiezen ontzettend veel huishoudens voor het aanschaffen van zonnepanelen. Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld en dat is niet voor niets: ze kennen immers talloze voordelen voor de gebruiker. Zo ben je door het gebruik van zonnepanelen volkomen onafhankelijk van de energiemarkt. Dit betekent dat je geen last meer hebt van prijswijzigingen van de leverancier. Dat kan al snel een hoop geld schelen. De financiële voordelen zijn enorm: na de terugverdientijd kan je een aardige slag slaan met het vullen van je portemonnee. Daarnaast zijn zonnepanelen voor vrijwel elk dak geschikt, waardoor ze erg toegankelijk zijn voor het Nederlandse publiek. Wist je dat zonnepanelen ook nog eens erg weinig onderhoud nodig hebben? Alleen in een stoffige omgeving kan het belangrijk zijn om af en toe een emmertje water over de panelen

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten
Vraag nu!

Minder positieve punten van zonnepanelen

Zoals bekend heeft ieder voordeel ook een nadeel. Bij zonnepanelen is dat niet anders. Het grootste nadeel is misschien wel het kostenplaatje bij de aanschaf. Niet iedereen heeft voldoende financiële middelen om zo’n grote investering te doen.  Uiteraard verdien je de aanschafkosten uiteindelijk terug, maar hier gaat toch wel zo’n 7 a 10 jaar overheen. Voorheen was het mogelijk om in aanmerking te komen voor verschillende subsidies bij de aanschaf van zonnepanelen. Dit is helaas nog niet zo lang geleden afgeschaft. Als bedrijf heb je soms wel recht op een subsidie. Wist je dat je als ZZP’er de btw-kosten van de zonnepanelen kunt terugvragen? Hiervoor vul je gemakkelijk een btw-formulier in bij de Belastingdienst. Verder zijn er veel mensen die het niet mooi vinden om zonnepanelen op het huis te plaatsen. Toch kunnen zonnepanelen wel zorgen voor een behoorlijke stijging in de waarde van je huis. Ieder nadeel heeft dus ook zijn voordeel!