Tegenwoordig willen steeds meer mensen hun huis energiezuiniger laten maken voor zowel het klimaat als hun eigen portemonnee. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn .Met een paar simpele aanpassingen kan dit zo geregeld worden. Isolatie is een eerste stap in de goede richting. Het isoleren van je huis kun je zelf doen, maar het is verstandiger om dit over te laten aan gecertificeerde isolatie experts. Het isoleren van je huis kan op verschillende manieren. Benieuwd welke type isolaties er zijn en hoe je dit dan doet? Lees dan snel verder!! 

Het zetten van een spouwmuur

Het laten zetten van een spouwmuur is een goede methode om energie vast te houden in je huis zonder dat je het hoeft op te wekken. Gemiddeld verliest een woning namelijk 20% aan warmte via de muur. Met een spouwmuur zorg je ervoor dat het verlies van warmte in je huis klein blijft. Een spouwmuur is ook zeker financieel aantrekkelijk. Het kost eenmalig rond de vierduizend euro. Dit bedrag klinkt vrij hoog, alleen zie je dat je energieverbruik meteen flink gaat dalen waardoor je het nodige gaat besparen op je maandelijkse energierekening en het op lange termijn rendabel wordt. Daarnaast is het laten plaatsen van een spouwmuur eenvoudig en gebeurt dit buitenhuis waardoor je geen rommel overhoudt of overlast veroorzaakt.

Isoleren van je dak

Dakisolatie is ook een methode om je huis te verduurzamen. Behalve via de muren, verliest je huis ook via het dak de nodige energie. Het isoleren van je dak is daarom een optie om te overwegen om meer energie vast te houden. Dit isoleren kun je het beste doen wanneer je je dak toch nog moet verbouwen. Hierdoor kun je meteen het juiste isolatiemateriaal toevoegen en gaat dit makkelijker dan wanneer je dak al afgewerkt is. Over het algemeen is isolatiemateriaal niet duur, alleen wanneer je dak al betimmerd of gestuukt is, moet je het opnieuw afwerken wat het duurder maakt. Laat je bij het uitkiezen van het juiste isolatiemateriaal goed informeren, zodat je een keuze maakt die het beste bij je huis past maar ook materiaal dat betaalbaar is.

Het verduurzamen van je huis wordt steeds populairder onder Nederlanders. Het klimaat wordt steeds belangrijker en iedereen wil een steentje bijdragen aan een gezond klimaat voor volgende generaties. Laat je daarom goed adviseren over welke verduurzamings mogelijkheden er zijn voor je huis en laat het verduurzamen beginnen!

Shares
Share This