Zonnepanelen vergelijken

Groen-vinkje

  Vrijblijvend en gratis

Groen-vinkje

  Afhankelijk en objectief

Groen-vinkje

  Snel en gemakkelijk

Groen-vinkje

  Bespaar tot 40%

 

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zijn zonnepanelen nog rendabel?

Ondanks dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, vragen veel mensen of zonnepanelen nog rendabel voor de portemonnee zijn. Dit is ook logisch, omdat het kopen van zonnepanelen een grote investering is. De afgelopen jaren zijn de prijzen van zonnepanelen flink gedaald. Maar zijn zonnepanelen nog rendabel?

Zijn zonnepanelen nog rendabel?

De prijzen van zonnepanelen

Ondanks dat de prijzen van zonnepanelen flink zijn gedaald, betaalt u nog steeds enkele duizenden euro’s voor het plaatsen van de zonnepanelen. Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van uw energieverbruik.  Om te bepalen wat ongeveer de aanschafkosten zijn van zonnepanelen kunt u gaan naar “prijzen zonnepanelen

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij onze zonnepanelen specialisten
Vraag nu!

BTW terugvragen

De BTW op de installatie van de zonnepanelen kunt u terugvragen. Hiervoor gelden twee verschillende tarieven: Op de installatiekosten geldt een BTW tarief van 6% en op de zonnepanelen zelf zit een BTW tarief van 21%. Dit betekent dat u gemiddeld 17% van de totale aankoopprijs terug kunt vragen. Voor meer informatie kunt u gaan naar “teruggave btw zonnepanelen.

Teruggave btw zonnepanelen

Subsidies

Op dit moment komt u in aanmerking voor subsidies als u zonnepanelen aanschaft. Hoelang dit nog blijft is nog niet helemaal duidelijk. Houdt er rekening mee dat er  verschillen zijn tussen subsidies voor bedrijven en particulieren. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de provincie en gemeente waar u woont. Wilt u meer informatie over subsidies? Ga dan naar “Subsidie zonnepanelen 2017”

Terugverdientijd

De terugverdientijd is afhankelijk van de stijging of daling van de energieprijzen. Ook een aantal andere aspecten hebben invloed op de terugverdientijd, namelijk:

  • Uw jaarlijkse besparing;
  • BTW-teruggave;
  • Hoeveel stroom u terug leverend (salderen);
  • Subsidies;
  • Het aantal Wattpiek van uw zonnepanelen;
  • Levensduur van uw zonnepanelen;
  • De afname die minder wordt naar verloop van tijd (eerste 10 jaar is het meestal rond de 90%, daarna is het vaak rond de 80%, per merk verschillend).

Momenteel met de subsidies en de BTW-teruggave is de gemiddelde terugverdientijd tussen de 7 a 8 jaar.

Een voorbeeld van een zonnepanelen installatie

Om u een inschatting te geven van wat de kosten en opbrengsten zijn van zonnepanelen geven wij u een voorbeeld van een zonnepanelen installatie. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik  van een huishouden ligt rond de 3500 tot 4000 KwH. Bij deze berekening gaan we uit van 3500 KwH.

Dit huishouden maakt bijvoorbeeld gebruik van een vast tarief van 22 cent per kWh (dit is groene stroom). Het maximale bedrag dat de familie wilt uitgeven is 4000 euro. Ze hebben een huis met een dakoppervlakte van 30m2, gericht op het zuid-oosten met een hellingshoek van 30 graden. Om het verhaal kort te houden kan deze familie een terugverdientijd hebben van slechts 8 jaar. Indien de zonnepanelen met subsidie worden aangeschaft kan dit gezin een winst behalen van 11795 euro in 25 jaar!

Terugverdientijd zonnepanelen weten

Conclusie: Zijn zonnepanelen nog rendabel?

Door de gedaalde prijzen, het terugvragen van de BTW en de subsidies zijn zonnepanelen een zeer interessante investering. Ook zonder subsidies en BTW aftrek zijn zonnepanelen rendabel. Daarnaast zijn zonnepanelen beter voor het milieu en geeft het minder CO2 uitstoot. Genoeg redenen om zonnepanelen te kopen!

Wilt u de zonnepanelen nog rendabeler maken? Maak dan gebruik van 123zonnepanelenvergelijken.nl. Door het vergelijken van zonnepanelen wordt uw handelingspositie sterker. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Succes met uw zoektocht naar zonnepanelen.