Investeren kan op verschillende manieren. Ook voor je bedrijf zijn er diverse interessante manieren om een investering te doen. Veel bedrijven investeren in duurzame energie, opgewekt door zonnepanelen. Hoe slim is dit: zonnepanelen voor bedrijven? Hier lees je alles wat je moet weten over het voordeel van zakelijke zonnepanelen en of dit voor jouw bedrijf een slimme keuze is.

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken. De zonnepanelen vangen het zonlicht om en een omvormer zet dit om in stroom die jij weer kunt gebruiken voor je huishoudelijke apparaten. Ook voor je bedrijf kun je ervoor kiezen om zonnepanelen aan te schaffen.

Zakelijke zonnepanelen: de voordelen

Het kan slim zijn om te gaan investeren in duurzame energie, vooral omdat de prijs van energie steeds verder omhoog gaat. Deze gaat ook niet meer omlaag en daarom doe je er goed aan om je eens te verdiepen in zonne-energie. Je kunt per maand heel wat geld besparen wanneer je de investering aangaat. Hoe lang het precies duurt voordat je jouw investering hebt terugverdiend is afhankelijk van verschillende zaken. Daarom is het goed om te weten dat je kiest voor een lange termijn investering. Wist je dat je met zonnepanelen kiest voor een veel lagere CO2 uitstoot? Je kiest hiermee niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Deze duurzame bron is veel minder vervuilend dan fossiele brandstoffen.

Waar moet je op letten?

Denk je erover om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het in de eerste plaats slim om te kijken naar de huidige dakconstructie. Is deze sterk genoeg om zonnepanelen te dragen? En is er voldoende zonlicht op het dak voor een maximaal rendement? Als het dak de helft van de dag in de schaduw staat, is het wellicht minder slim om de keuze voor zakelijke zonnepanelen te maken. Verder is het goed om te weten dat zakelijke zonnepanelen een flinke investering kunnen zijn.

Zakelijke zonnepanelen zijn dus voordelig wanneer de dakconstructie sterk genoeg en geschikt is, en wanneer de zonnepanelen een optimaal rendement kunnen behalen. Ook als de voorwaarden van je verzekeraar gunstig zijn, is het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen interessant. Soms verandert de hoogte van je premie of worden er bepaalde eisen gesteld door de verzekering op het gebied van installatie en onderhoud. Controleer dit dan ook altijd van tevoren. Check ook altijd of er sprake is van speciale subsidies en of je een vergunning nodig hebt om de zonnepanelen te plaatsen. Op basis hiervan bepaal je of het voor jou interessant en voordelig is om zonnepanelen aan te schaffen.

Een aanwinst voor jouw onderneming

Ga je zonnepanelen aanschaffen? Let er dan op dat je kwalitatieve zonnepanelen kiest en dat je ze laat installeren door een gecertificeerd bedrijf met ervaring. Op deze manier wordt alles goed uitgevoerd en profiteer je van een goede investering die zich binnen ongeveer zes jaar terug zal gaan verdienen. Vanaf dat moment is het voor jouw bedrijf een absolute aanwinst. 

Shares
Share This