Zonnepanelen lijken ieder jaar weer opnieuw aan populariteit te winnen. Het is een trend die niet meer voorbij zal gaan. Sterker nog: experts geloven dat de populariteit alleen nog maar verder zal toenemen. Steeds meer Nederlanders overwegen om zonnepanelen op hun dak te laten installeren. Dat vraagt echter nog wel het nodige denkwerk. Zonnepanelen zijn een flinke investering. Voordat je een zonnepanelen offerte laat opstellen moet je dan ook zeker weten of dit de juiste keuze is. Het kost veel tijd om je goed in te lezen. Dit is echter zeker de moeite waard. Wel bestaat de kans dat je nog altijd met een aantal vragen blijft zitten. Is het rendabel genoeg om zonnepanelen te kopen? En waarom kiezen steeds meer mensen er juist nú voor om de panelen aan te schaffen? Dat lees je in dit artikel.

Langere levensduur

Door de jaren heen is de kwaliteit van zonnepanelen enorm vooruit gegaan. Waar ze voorheen nog over een relatief korte levensduur beschikten en de periode van écht rendement daarom kort was, is dat inmiddels een heel ander verhaal. De meeste zonnepanelen gaan heel lang mee. Bovendien zijn ze ook steeds sterker in het verkrijgen van zonne-energie. Doordat ze beter werken én langer mee zullen gaan, wordt de terugverdientijd vanzelf ook een stuk korter én profiteer je langer van de bijbehorende voordelen. Hierdoor zijn zonnepanelen een zeer slimme investering.

Ons advies: laat wel altijd een zonnepanelen offerte opstellen bij meerdere aanbieders en laat verschillende soorten zonnepanelen hierin meenemen. Zo weet je precies welke zonnepanelen voor jou het voordeligst zijn. Houd er wel rekening mee dat de verschillende soorten zonnepanelen tevens allemaal over een andere terugverdientijd beschikken. Neem dit dan ook zeker mee in jouw berekening.

Spaargeld wordt steeds minder waard

De meeste mensen proberen een fijn spaarpotje aan te leggen. Handig voor incidentele uitgaven of ‘gewoon’ voor later. Helaas is door de huidige inflatie ons spaargeld steeds minder waard geworden. Bovendien zijn er nauwelijks nog spaarrentes. Daardoor is sparen een stuk minder aantrekkelijk geworden. Het loont daarom zeker om dit spaargeld te gebruiken voor de verduurzaming van je huis. Dit levert momenteel op de lange termijn veel meer rendement op, dan als je je spaargeld gewoon op de rekening had laten staan. En met het ‘verdiende’ geld kun je uiteraard weer opnieuw beginnen met sparen.

Vlak voor de zomer

We zitten inmiddels aan het einde van de winter en laat dat nu hét perfecte moment zijn om zonnepanelen aan te laten leggen. Wanneer je de zonnepanelen nu of in het begin van het voorjaar laat aanleggen, profiteer je direct van de beste tijd van het jaar voor jouw zonnepanelen. In de zomer behaal je immers verreweg het grootste voordeel van jouw zonnepanelen. Fijn om hier direct van te profiteren natuurlijk!

Veel mensen weten niet dat zonnepanelen ook in de winter zonne-energie leveren. Hoewel de zonkracht in Nederland dan vaak minimaal is, profiteer je ook dan – zij het in mindere mate – van je zonnepanelen.

Shares
Share This